Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stoc componente incepator

Vizitator costeabc

Postări Recomandate

A scris baiatul in prima postare a  topicului de unde este daca pe el il intrebati.

In ceea ce priveste banii si dotarea nu sunt cea mai potrivita persoana care sa dea indicatii tocmai unui student de la electronica din moment ce nu sunt cu pregatire in acest domeniu dar se stie foarte bine(dupa cum am mai precizat) ca un atelier/laborator de electronica mereu trebuie dotat cu ceva nou.

Link spre comentariu

Cred ca pentru un electronist adevarat care isi permite achizitionarea lucrurilor de care are nevoie este un mare avantaj daca locuieste la casa.Nu de alta dar la casa si daca pentru inceput n-ai spatiu atata cat iti doresti tot poti sa-ti faci cumva din moment ce ai si o curte la dispozitie.Deci eu sunt de parere ca deseori nu se poate face comparartie intre cineva care locuieste la casa si cineva care locuieste la bloc cand vine vorba despre asa ceva.

Link spre comentariu

Printre componentele comandate se afla si un LM2678T-Adj. As vrea sa fac o sursa reglabila de tensiune urmarind schema asta. Voi mai avea nevoie de un transformator si de o punte redresoare. Imi recomandati sa urmez proiectul sau sa incerc altceva?

Fă-o, că merită.

Link spre comentariu
Vizitator costeabc

Fă-o, că merită.

Asta e urmatorul proiect atunci. Singura problema este transformatorul. Magazinul de electronice de la care cumpar componente se pare ca nu are traf mai mare de 9v. Iar pe majoritatea site-urilor gasesc surse de alimentare si destul de putine transformatoare accesibile. Imi puteti recomanda un site de unde as putea comanda asa ceva? Pe de alta parte nu stiu de unde as putea recicla un traf de 30v.
Link spre comentariu
Vizitator costeabc

Vad mai multe variante, de diferite puteri. VA din cate am inteles e foarte similar cu puterea in Watts, dar nu chiar acelasi lucru. Un traf cu ratings de 230VAC 100VA 24V mai exact ce inseamna? Ca tensiunea de pe primar e 230v ac, tensiunea de pe secundar e 24v ac iar VA se refera la puterea dezvoltata la 230v sau la 24v ? Deci 100VA/230v = 0.4A sau 100VA/24V = 4A? Sau....amandoua? Incep sa devin confuz la lucruri probabil banale.

Link spre comentariu
Vizitator costeabc

Ce scoala zici ca urmezi?

Anul 2 la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, cum am mentionat si in deschidere.

Sunt constient de faptul ca am destule goluri, dar sper ca prin practica sa le acopar.

Mi-am clarificat dubiul intr-un final. Se pare ca sarcasmul dumneavoastra a functionat. :rade:

Editat de costeabc
Link spre comentariu
Vizitator costeabc

Fă-o, că merită.

Problema: Cum imi pot da seama cum sa aleg bobina pentru circuitl respectiv? Am cateva scoase dintr-o sursa ATX, insa avand in vedere ca nu exista nicio inscriptie pe ele, nu imi pot da seama daca le-as putea folosi. 22uH 6A e ceea ce imi trebuie pentru schema. Atasez o poza cu cateva bobine pe care le am in speranta ca, cineva reuseste sa ma sfatuiasca in sensul acesta.

Link spre comentariu
Vizitator costeabc

Poza nu este prea clara dar mie imi pare ca niciuna dintre cele din poza nu este modelul de care ai nevoie.Uite de unde ti-ai putea procura respectivul model http://www.aliexpress.com/item/Iron-core-ring-big-yellow-one-hundred-anti-saturation-current-inductor-22UH-6A-the-magnet-15/32376695592.html

Mersi frumos! Nu stiu cum de nu m-am gandit sa dau un search la imagini ca sa imi fac o idee despre cum ar trebui sa arate macar. In cazul in care nu am o bobina de valoarea aceea voi merge sa procur una de la magazin. As prefera sa nu astept o luna pentru a-mi ajunge din China. Condensatorii si rezistentele inca nu au ajuns, dupa aproape o luna de la comanda. Totusi sunt in continuare curios daca si cum se poate masura o bobina fara ajutorul unui osciloscop. Ma mai informez si revin. Editat de costeabc
Link spre comentariu

Atenţie mare! Spaţiul necesar, sculele, aparatura şi stocurile de piese şi accesorii sînt determinate fix de domeniul electronicii pe care ţi-l alegi. Radioamatorismul are specificul lui, depanările altul, audio altul, automatizările... etc. Momentan văd că e o nebuloasă şi începutul dotării la modul generalist. Chiar şi aşa, nu trebuie să transformi casa în laborator. Întîi stabileşte-ţi aria de preocupări şi domeniul de activitate.

..................

Exersează cu letconul şi pistolul de lipit recuperînd piese de pe plăci. E de folos şi ieşi ieftin cu multe piese.

Link spre comentariu

Fă-o, că merită.

Se gaseste de-a gata. De ex pe ebay. Eu am luat vreo 50 buc. de la un comersant de surplusuri industriale. Si-mi pare rau ca n-am luat mai multe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări