Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas simplu cu Atmega 8 - ajutor, va rog !

fratello

Postări Recomandate

Eu l-am făcut pe ăla cu două butoane ...cu un atmeg8 SMD...merge impecabil!(mă refer la precizie) 

I-am pus un Quartz de ceas electromecanic(chinezesc) !Îl am de aproape două săptămâni şi nu observ să-i deviat timpul in vre-un fel!

Nu-mi vine să-l mai testez cu nici un alt soft... :rade:

Link spre comentariu

Eu nu i-am pus nici un fel de condensatoare la Quartz...dar ştiu că(,) ceasul de la care l-am luat(mă refer  la Quartz), funcţiona foarte bine(nu rămânea în urmă decât când se consuma bateria) până într-o zi când a luat o trântă de pe masă ...şi ăsta, i-a fost sfârşitul! Mă bucur că am putut face ”transplatul de inimă” la ceasul  nou! :rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu

Sint contrariat totusi de faptul ca in fisa sa spune ca poate fi programat pentru cristal de 32.768 kHz insa la mine se blocheaza de fiecare data, asa am incercat ultima oara:

post-175768-0-82256300-1455353516_thumb.jpg

ca in fisa:

post-175768-0-88919200-1455353583_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ups ! In postul meu precedent, dupa editare, a disparut "continutul". Il reatasez.

Testati si noua versiune (4) ; se pare ca rezolva bugurile legate de alimentarea de back-up.

o , intrebare , ce fusebiti trebuie setati pt varianta cu condensatorii montati pe placa?

low fuse , high fuse?

folosesc open prog si acolo nu am atatea optiuni la fusebiti

inca-o intrebare trebuiesc puse si rez de 50k si 100k daca folosesc backup?

Editat de adicontakt
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări