Vizitator pre amp Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 "для"=pentru Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 29, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 In postul 79, pe imagine sunt notate setarile de programare ! Fuse bit : SPIEN , CKOPT , BOOTSZ1 , BOOTSZ0 , SUT0 , CKSEL3 , CKSEL2 , CKSEL1 ( * numai daca se folosesc condensatorii interni pt. quartz) Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 30, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Un "pachet" generos primit de la autorul ceasului, Авраменко Павел Валериевич (Avramenko Pavel Valerievich) A fost rezolvat bugul mentionat anterior, cu displayul care se stingea dupa 24 ore. L-am rugat sa revina la forma in care nu este afisat primul "0" pentru ora < 10. Cand primesc softul (hexul) il postez ; nu mai este disponibil codul sursa incepand cu vers.4. Oricum, ceasul functioneaza remarcabil de bine. Link spre comentariu
elmar Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 (editat) Am făcut setările la fuse bit aşa cu aţi spus...(întradevăr nu am mai pus condensatorii externi la quartz) şi funcţionează bine ... se ştinge display-ul la două minute de la întreruperea tensiunii principale de alimentare....şi la apăsarea(mai lungă) butonului ”H” revine afişarea ...şi (din ce am observat eu) nu se mai stinge deloc...asta poate fi o problemă. aşa că am optat să nu mai folosesc o baterie ”CR” ci două baterii AAA...aşa poate susţine consumul mult timp, chiar şi 24 ore . Multumesc încă o dată ...dvs şi autorului acestui ceas! P.S am uitat să spun că eu am folosit un Atmega8 SMD ...de aceea (poate) am unele probleme...dar, din ce am observat eu, ceasul e foarte precis...sper să nu mă contrazică în timp! Editat Ianuarie 30, 2016 de elmar Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 30, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Ups ! In postul meu precedent, dupa editare, a disparut "continutul". Il reatasez. Testati si noua versiune (4) ; se pare ca rezolva bugurile legate de alimentarea de back-up. clock_v4.zip Link spre comentariu
elmar Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Din păcate am închis cutia .... Dacă ai pus ultima versiune de soft ...te rog frumos să îmi spui cum se comportă în timp.(în câteva zile) Poate mă hotărâsc să schimb softul ....acum, l-am pus lângă tv în dormitor ! Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 30, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 OK ! Astept insa rezolvarea primei cifre ... Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 La mine e de rau, am trei Atmega8 smd si nu merge nici unul! Efectiv nu ma mai duce mintea....., pe primul la vazut programul in primele citeva programari dupa care "dead", pe al doilea nu la vazut de loc, banuind a fi cablajul de vina am dat tot jos exceptind afisajul, la fel, primele doua trei programari la vazut dupa care "dead", adica fara nici o piesa decit Mc-ul, am verificat programatorul cu alte montaje cu Atmega THT etc etc totul pare in regula...., sa fi avut ghinion de Mc-uri proaste? nu mi sa mai intimplat...pun si cablajul, poate mi-a scapat "ceva".... Link spre comentariu
elmar Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 (editat) Verifică cu lupa(sub o sursă de lumină bună) ...e posibil ca să ai ”punti” foarte fine între traseie.(poate chiar la microcontroler) Cablajul care l-ai ataşat ...e proiectat de tine? dacă da...verifică să nu fi făcut greseli ! Eu nu îmi pot da seama de greşeli numai după poza cablajului ...mai trebuie si schema după care ai făcut acest cablaj!(şi aşa e destul de greu pentru că nu ai marcat piesele ) Editat Ianuarie 30, 2016 de elmar Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 30, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Din respect pentru autor : Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Verifică cu lupa(sub o sursă de lumină bună) ...e posibil ca să ai ”punti” foarte fine între traseie.(poate chiar la microcontroler) Cablajul care l-ai ataşat ...e proiectat de tine? dacă da...verifică să nu fi făcut greseli ! Eu nu îmi pot da seama de greşeli numai după poza cablajului ...mai trebuie si schema după care ai făcut acest cablaj!(şi aşa e destul de greu pentru că nu ai marcat piesele ) - traseele au fost verificate ca intodeauna, traseu cu traseu cu lupa si lumina, au fost verificate atit ca si continuitate cit si scurt, asa procedez cu toate cablajele... - in ultima instanta am scos toate piesele de pe cablaj, a ramas doar Mc-ul, dar cum am mai spus programul la vazut de vreo dou trei ori, dupa care si acesta a murit. - nu se pune problema sa-l fi blocat, pot spune cu siguranta, numai daca nu sa facut asta "automat", vreun hacker? la o adica am "deblocator", dar nu pentru capsule smd.... Postez asta ca si curiozitate pentru ca mie nu mi sa mai intimplat, pun si schema, asa vraiste cum e, si cablaj poate-mi scapa ceva, dar tineti cont de faptul ca am scos toate piesele de pe linga Mc, la ultimul, si tot a murit. ceas.pdf ceas cablaj.pdf Link spre comentariu
elmar Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 J1 eşte conectorul de programare? dacă da... cum alimentezi microcontrolerul(cu 5v)? prin programator ? sau separat?dacă-l alimentezi prin programator, J1 are lipsă un pin ... E posibil ca să trebuiească să scoţi Quartz-ul şi să pui unul de 8Mhz. Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 (editat) Dupa esecul de mai sus am facut un alt cablaj cu Atmega8 THT + citeva smd-uri care a functionat din prima, pun mai jos schema si cablaj in Proteus: Sch.rar programul in Bascom: THT.zip Am vrut un ceas cu 4 butoane, doua pentru reglat orele, doua pentru regla minutele, asta pentru ca am urit dintodeauna ceasurile cu doua butoane in mod deosebit atunci cind se sare din greseala peste timpul dorit a fi setat si astfel "mai dai o tura", de cele cu un buton nici nu mai vorbesc. Astfel avind doua butoane pot rula cifrele atit inapoi cit si inainte. In plus butoanele se autoblocheaza dupa 10sec pentru a nu fi modificat din greseala. Pentru deblocare se apasa simultan butoanele de jos, clipeste scurt si acum valorile pot fi modificate, dupa 10 sec se blocheaza din nou. Apasind ambele butoane secundele ia valoarea 0 astfel poate fi sincronizat cu un alt ceas "la secunda". Tot in 0 revin secundele si atunci cind se apasa un singur buton, dupa deblocare bineinteles. Ora 12 noaptea (00) este afisata cu doua cife, intre 1 si 9 orele sint afisate fara 0 in fata, in loc de 01:11 este afisat 1:11.... Mc-ul va fi setat pe frecventa de 8Mhz oscilator intern. Totusi nu reusesc sa-l fac precis, tot i-mi ramine in urma cam cu 6s in 24ore, de acea intentionez sa-i schimb cristalul cu unul de 4Mhz (asta am prin casa), sa-l setez pe oscilator extern si sa-l "reglez" din soft, am incercat sa-l setez pe oscilator extern de 32.768KHz din acelas considerent dar nu am reusit. In incercarile mele de al face precis am incercat cu si fara condensatorul C2 din schema, am incercat sa mut si trimerul pe cealalta ramura insa toate incercarile au dat gres, actualmente C2 il am de 22p, vreau sa incerc si asa, l-am sincronizat (ceasul) si o sa vad miine seara abaterea. Editat Februarie 11, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 (editat) nu mai stiu unde am citit, era tot despre un ceas, trebuia un quartz de 4.194 MHz si nu mai ramanea in urma, poti pune schema si in pdf ? Editat Februarie 11, 2016 de Florian Ciobanu Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 11, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2016 (editat) @ nickvrl : Bravo ! Multumim ! C1 / C2 trebuiesc alesi in functie de datasheetul cristalului de quartz ! Unul dintre ei se poate apoi inlocui cu un trimmer, pentru "finete". Eu am reusit un reglaj de 0 secunde in 5 zile ... Dar voi incerca si varianta noua, imi plac ideile implementate ! @Florian Ciobanu : Quartzul se alege, de preferat, de o frecventa egala cu 2 la puterea n, a.i. prin diviziuni repetate sa se obtina 1. 32768 Khz = 2 la16 ; 4.1943 Mhz = 2 la 23 (parca...) Editat Februarie 11, 2016 de fratello Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum