nico_2010 Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Lasa-o dezactivata, altfel dispare segmentul conectat la PD5 Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 11, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 ...dispare segmentul aferent PD5 ("A"), DAR NUMAI in simulare. Am reprogramat Atmega cu linia respectiva necomentata si ceasul functioneaza corect. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 12, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Postez tot ce trebuie pentru ambele variante, cu anod comun si cu catod comun. Multumesc membrilor si forumului ! ceas_anod.zip ceas_catod.zip Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 In ce fel de capsula este Mc-ul folosit, THT sau SMD, la cel THT am mai folosit si eu afisaj led cu pinii direct in Mc insa SMD nu..... Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 In ce fel de capsula este Mc-ul folosit, THT sau SMD, la cel THT am mai folosit si eu afisaj led cu pinii direct in Mc insa SMD nu..... Nu cred ca conteaza capsula, Mc-ul in sine este la fel doar ca la THT primesti mai mult plastic. Si pana la urma cat consuma un segment? mai mult de 10mA nu cred, eu am unele "super red" care la 5mA/segment te orbesc si am fost nevoit sa le alimentez cam la 2mA/segment. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 13, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2016 Am foosit pentru acest ceas Atmega 8 PDIP, THT. Dar nu cred ca are importanta capsula ; parametrii electrici sunt aceiasi. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 (editat) Raspuns pe mail, de la autorul ceasului, Авраменко Павел Валериевич : "New best firmware:http://bascomavr.3bb.ru/viewtopic.php?id=238#p2427For New firmware:Data &H77 , &H4C , &H45 , &H27 , &H85 , &H84 , &H57 , &H04 , &H05 , &H14If you see Portb =&HFF Write: Portb = &H00 ' (FF - & HFF=&H00)If you see:Reset Portb.yWrite: Set Portb.y" Oricum, cele 2 versiuni postate anterior, merg perfect. Editat Ianuarie 14, 2016 de fratello Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 cum se traduce in low si high fusebit acele setari? Link spre comentariu
tehno ton Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 (editat) Pentru acest ceas,Atmega8 la ce frecventa trebuie 8...16MHz? Editat Ianuarie 22, 2016 de tehno ton Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 (editat) La 8 MHz (oscilator intern). Quartzul extern este 32.768 kHz ( 2 la 16). Autorul mi-a trimis si un nou hex : "Frimeware for youhttp://best-chart.ru/user_files/atmega8clock_CA.hex " Editat Ianuarie 23, 2016 de fratello Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 25, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Din nou de la autor : "power save mode : if push button minutes and button hour, then clock go to power save mode. Current = 10 microAmper!!!! If push button minutes you see time. If push button hour then clock goto normal mode.If push button hour and button minutes then clock go to save mode without charge. Charger must connect to PinC.3 and battery must connect to power clock. If disconnect charger then clock goto power save mode. If push button minutes you see time If push button hour then clock goto normal mode. If charger connected then clock goto normal mode." In atasament softul pentru display anod comun ( cu DP care clipeste/nu clipeste). clock_new.zip Link spre comentariu
elmar Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Aş avea şi eu o întrebare(de fapt două) ...dacă ai făcut acest ceas...cât de precis este ? şi...Quartz-ul este cel folosit uzual la ceasurile electronice ?(mă refer la cele electromecanice si cele de mână electronice) Mulţumesc anticipat! Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 26, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 Am spus si mai sus ... Ceasul este foarte precis !!! Folosesc un quartz de acest tip (deci este ca cel din ceasurile de mana uzuale), cu condensatori externi : unul de 12 pF + un trimer 6-25 pF. Dezactivez, la programare, optiunea CKOPT. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 26, 2016 Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 Pina acum nu ai spus nimic de conzi pe quartz, i-ti sugerase-m cu citeva posturi in urma inclusiv de trimer, sa inteleg ca necesita totusi reglaj din trimer? Azi mi-a venit un afisaj led care are 20mA consum pe fiecare led/bara, am verificat, asa ca nu scap de tranzistori.... Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 26, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 In postul 27 am spus ca folosesc 2 condensatori externi in locul celor interni recomandati. Desi ma refeream la schema postata in primul post (cea modificata cu sprijinul membrilor ELFORUM), am pastrat optiunea de condensatori externi si la varianta mai recenta ... modificand cf. datasheetului quartzului : 12 pF. Am sesizat necesitatea unei mici ajustari, asa ca am inlocuit al doilea condensator cu un trimer. Dupa cateva mici corectii, am obtinut precizia dorita ( 0 sec. abatere fata de ceasul Orange, de pe telefon). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum