miron1947 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 (editat) E posibil sa fie,pe cealalta parte a zidului,tot o priza si intre ele sa fie o fisura,un spatiu ce permite propagarea sunetului de la un dispozitiv audio situat langa acea priza. Este foarte posibil ca aceasta sa fie explicatia. Pentru D-na MANUELA NECULA Faceti o verificare simpla, cand se produce fenomenul, acoperiti cu mana sau cu o manusa priza si vedeti daca sunetul dispare sau macar se atenueaza pentru a fi sigura ca fenomenul tine de priza in discutie. vazusem acum ceva ani o schema pentru a transmite semnalul audio prin cablurile de retea. Trebuia si un receptor la acea schema pentru ca priza nu "canta" singura. Nu am incercat acea schema. Am o schema cu acest montaj din revista ELO, daca va intreseaza, dati-mi o adresa de e-mail. Editat Ianuarie 4, 2016 de miron1947 Link spre comentariu
bobo Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 cu siguranta topicul este pe bune,totul este plauzibil. inainte de "89 ,cu o galena si o dioda de detectie se asculta radio la priza. nu am incercat acea inginerie dar am tot auzit de ea,...eram copil atunci. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 (editat) inainte de "89 ,cu o galena si o dioda de detectie se asculta radio Cu o dioda si o bobina intre o antena si teava de la calorifer stiu si eu aici in Brasov transmisia de la Bod pe UL. Editat Ianuarie 4, 2016 de miron1947 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 ...se asculta radio la priza. nu am incercat acea inginerie... Mai bine, altfel cine stie ce muzica iesea. Link spre comentariu
surubarila Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 La multi ani si sanatate permanenta!Sigur aveti un telefon mobil,faceti un mic videoclip cat mai clar (audio) si postati-l pe forum. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Trebuie scoasă acea priză și văzut dacă instalația e montată ,,intenc,, sau prin tuburi PVC. Dacă e prin tubulatură PVC, atunci există posibilitatea reală ca sunetul să provină de la vreun vecin și propagarea sa să fie chiar prin tubulatura PVC, ca un ghid de sunet. Acest sistem de transmitere a sunetului era de altfel folosit pe vremuri la bordul unor vase, pentru transmiterea comenzilor căpitanului către sala motoarelor.... Link spre comentariu
surubarila Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Cand eram copii gauream cutii de conserve,le legam cu o sfoara si "comunicam". Ar fi culmea ca aceasta sa fie explicatia... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum