Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

muzica in priza

Vizitator MANUELA NECULA

Postări Recomandate

E posibil sa fie,pe cealalta parte a zidului,tot o priza si intre ele sa fie o fisura,un spatiu ce permite propagarea sunetului  de la un dispozitiv audio situat langa acea priza.

Este foarte posibil ca aceasta sa fie explicatia.

Pentru D-na 

MANUELA NECULA

Faceti o verificare simpla, cand se produce fenomenul, acoperiti cu mana sau cu o manusa priza si vedeti  daca sunetul dispare sau macar se atenueaza pentru a fi sigura ca fenomenul tine de priza in discutie.

vazusem acum ceva ani o schema pentru a transmite semnalul audio prin cablurile de retea. Trebuia si un receptor la acea schema pentru ca priza nu "canta" singura. Nu am incercat acea schema. 

Am o schema cu acest montaj din revista ELO, daca va intreseaza, dati-mi o adresa de e-mail.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

5

• tehno ton

4

• surubarila

2

• loleksibolek

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

cu siguranta topicul este pe bune,totul este plauzibil.

inainte de "89 ,cu o galena si o dioda de detectie se asculta radio la priza.

nu am incercat acea inginerie dar am tot auzit de ea,...eram copil atunci.

Link spre comentariu

inainte de "89 ,cu o galena si o dioda de detectie se asculta radio 

Cu o dioda si o bobina intre o antena si teava de la calorifer stiu si eu aici in Brasov transmisia de la Bod pe UL.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Trebuie scoasă acea priză și văzut dacă instalația e montată ,,intenc,, sau prin tuburi PVC. Dacă e prin tubulatură PVC, atunci există posibilitatea reală ca sunetul să provină de la vreun vecin și propagarea sa să fie chiar prin tubulatura PVC, ca un ghid de sunet. Acest sistem de transmitere a sunetului era de altfel folosit pe vremuri la bordul unor vase, pentru transmiterea comenzilor căpitanului către sala motoarelor....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări