Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare Fane

Vizitator Nicu Stoica

Postări Recomandate

Vizitator Nicu Stoica

Buna Seara !

Vreau informatii despre firma FANE si rele si bune .

Daca cineva detine vreun difuzor Fane , vreau sa stiu detalii despre cum se aude , daca e rezistent.. sau daca a avut difuzor de la firma respectiva !

Chiar va rog sa lasati reply cu orice informatie , cat de mica se poate :d

Multumesc si o seara placuta !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• player4

3

• diff

2

• dj_bryz

2

• ahegyes

1

Top autori în acest subiect

Lasati ma oameni buni sasiurile in pace. Sunt difuzoare MORTALE cu sasiu de tabla si pot da exemple de la fostex la PA de sute de watti.
Ce treaba are sasiul cu ansamblul mobil al difuzorului?
Chinezii platiti prost fac niste porcarii ce nu ai vazut in viata ta.......niste difuzoare de le scapi pe jos si se dezmembreaza din toate partile.
In China se pot face difuzoare foarte bune ca in orice alta tara de fite daca firma mama plateste bine.
Eu lucrez la o companie care are cate un "asezamant" in USA,Anglia,Viena,Germania,Grecia..etc.
Iar daca spun ca lucrez inseamna ca ma aflu in Romania......o tara unde nu se mai face nimic ..(spun unii) ...insa noi lucram exact cum o fac si cei din USA si din celelalte tari...pentru ca este o companie care se respecta si chiar daca se afla la Strehaia sau Fantanele...tot lucruri bune o sa faca ..la standarde foarte inalte indiferent unde se afla.
Daca Fane asambleaza in china ...asta nu inseamna ca o face cu aceleasi materiale folosite de Dibeisi.
Cat timp compania plateste si se respecta ....locatia este doar 1%/pantaloni scurti/pistol cu apa.
Difuzorul acela la 336 ron este doar un produs mai ieftin al companiei.
Fiecare firma "jmecherita" are difuzoare super ieftine si difuzoare scumpe.
Sunt difuzoare Visaton care costa 20 ron...si ce? Asta inseamna ca nu au si difuzoare de 1000 ron bucata?
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Cu sasiurile de tabla nu am nimic...

Cu cele de plastic, folosite mai ales la difuzoare care presupun o deplasare mare a membranei/conului, am in schimb..

La difuzorul de canton, daca fortam putin si impingeam magnetul intr-o parte sau alta, atingeam cu bobina ori in intrefier, ori in magnet si asta in conditiile in care bobina era centrata.

Editat de player4
Link spre comentariu

cred ca nu ai inteles remarca... Subliniam faptul ca pe mine nu m-ar speria sasiul de tabla, ci mai degraba unul de plastic.

Totusi, utilizatorul diff are o vasta experienta in lucrul cu difuzoarele, motiv pentru care cu siguranta o sa ne lamureasca si cu privire la sasiile acestora, respectiv ce compromisuri implica folosirea acestor materiale (tabla , plastic aluminiu turnat) la constructia sasielor.

Editat de player4
Link spre comentariu
Vizitator Nicu Stoica

Ce am intrebat eu si ce mi-ati spus voi :)

Eu v-am intrebat daca mai sunt bune cum erau o data .. daca merita in prezent facute boxe cu ele ;)

Sau daca difuzor prezentat de mine mai sus in link, poate duce o putere de 4-500W curati si fara probleme, la dB pare ok .

Editat de Nicu Stoica
Link spre comentariu

Sasiele din tabla pot fi "bune" sau "proaste", depinde f mult de grosimea tablei, de duritatea ei si /sau de cat de inteligent este ranforsata.

Acum 30-40 ani existau sasie de tabla de o calitate si duritate incredibile azi, cand ne-am obisnuit cu chinezisme ieftine.

Dl. Stoica nu a intrebat despre distorsiunile induse de posibilile mici deformari [elastice] ale sasiului la puteri mari, ci daca difuzorul suporta [ore in sir] 4-500W. Banuiesc ca asta i-o poate spune doar cineva care a utilizat efectiv aceste difuzoare.

Cel din link are bobina de 2.5", teoretic din cupru, si tot teoretic 500W AES (< RMS). Eu nu l-as duce la 100% din puterea declarata; tind a crede ca va ceda repejor.

Editat de shambala
Link spre comentariu

Deci ar trebui inteles ca nu se mai poarta deloc RMS, Program si Peal Power, cu multiplu de 3db in putere?

Ar trebui sa va uitati aici, un "sarac" de 300Wrms, in care se da cu 3kW power, cit rezista, in special de la minutul 11 in sus:

Link spre comentariu
Vizitator Nicu Stoica

Sasiele din tabla pot fi "bune" sau "proaste", depinde f mult de grosimea tablei, de duritatea ei si /sau de cat de inteligent este ranforsata.

Acum 30-40 ani existau sasie de tabla de o calitate si duritate incredibile azi, cand ne-am obisnuit cu chinezisme ieftine.

Dl. Stoica nu a intrebat despre distorsiunile induse de posibilile mici deformari [elastice] ale sasiului la puteri mari, ci daca difuzorul suporta [ore in sir] 4-500W. Banuiesc ca asta i-o poate spune doar cineva care a utilizat efectiv aceste difuzoare.

Cel din link are bobina de 2.5", teoretic din cupru, si tot teoretic 500W AES (< RMS). Eu nu l-as duce la 100% din puterea declarata; tind a crede ca va ceda repejor.

Multumesc de raspuns, merg pe P-Audio :d

Deci ar trebui inteles ca nu se mai poarta deloc RMS, Program si Peal Power, cu multiplu de 3db in putere?

Ar trebui sa va uitati aici, un "sarac" de 300Wrms, in care se da cu 3kW power, cit rezista, in special de la minutul 11 in sus:

Foarte rezistent saracu :))

Link spre comentariu

ca orice firma are si produse de top si low cost si normal ca primesti in functie de cat platesti

daca crezi ca vei primi la 300 de lei difuzor de 12' de top ,ar trebui sa te mai gandesti.Eu nu gasesc nimic in neregula la el la pretul la care este.Chiar as vrea sa vad un difuzor cu specificatii semnificativ mai bune in aceasta suma si care nu este facut undeva prin Asia

dpmdv este irelevant ca sunt produse complet sau doar anumite componente in alte zone,conteaza ce primesti si cel mai important,sa fie ales pt utilizarea potrivita

intr-o cutie adecvata difuzorul va suporta acei 500w in regim muzical normal fara pbme,dar daca il iei ca sa injectezi "sinusuri RMS" la 30hz sa vezi daca tine 500w...

pe forumurile straine lumea este multumita de FANE,mai multe nu-ti poate zice nimeni,poate vreunul care citeste in grafice cum se aude pt ca subiectul este mult prea general si deviati in offtopic

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări