loleksibolek Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) Imi poate spune cineva ce gresesc aici?: if ((cm) >= 20); { lcd.setCursor(0,1); lcd.print(s2); } else { lcd.setCursor(0,1); lcd.print(s3); } eroarea rezultata dupa compilare: ' else' without a previous ' if ' cam acelasi lucru dar in alt caz(care functioneaza) : if ( DHT.temperature < 24 ) { digitalWrite(8, HIGH); lcd.print(" on "); } else { digitalWrite(8, LOW); lcd.print(" off"); } Ma chinuiesc de o ora si nu pricep ce gresesc. L.E. Bolovan sunt,am pus ; dupa if ((cm) >= 20),doar acum am vazut.Poate fi sters topicul daca incarca forumul aiurea. Editat Ianuarie 3, 2016 de loleksibolek Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 if ((cm) >= 20); - e bine ultimul punct si virgula? adica, nu e in plus? Link spre comentariu
loleksibolek Postat Ianuarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Ba da,vazusem doar dupa ce am scris,am corectat in topic.Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 D-aia prefer eu Basic-ul, nu ma mai complic cu tot felul de punctuatii . Totusi, mesajul de eroare este explicit. Else nu are if inainte, caci ai ";" care "inchide" if-ul. Intrebare: de ce CM e intre paranteze? Sunt doar curios. Link spre comentariu
loleksibolek Postat Ianuarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 s1 = String(cm) + "." Da,ai dreptate,vazusem aici ca e intre paranteze si am zis sa-l pun asa,am vazut ca merge si l-am lasat asa.Acum am pus fara paranteze si e ok si asa...modific niste programe de pe net pt arduino ca sa-mi dau seama ce si cum.Am inceput sa-mi dau seama cum pot modifica starea unor iesiri sau scrisul de pe afisaj in functie de diversi parametrii.Am spus ca am inceput nu ca stiu .Mi-am luat un arduino uno si niste periferice si ma joc cu ele de vreo saptamana cand am timp.In rest sunt bata! Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Spor la treaba, esti pe drumul cel bun. Link spre comentariu
loleksibolek Postat Ianuarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Multumesc Link spre comentariu
loleksibolek Postat Ianuarie 6, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Alta problema,sa nu mai deschid topic postez tot aici: exista vreo modalitate de a defini un interval,de exemplu intre 22 si 24 grade ? Ca sa fiu mai clar,sigur n-ati inteles ce vreau, la un termometru daca am valoarea egala sau mai mica de 18 grade aprind un port x if(t<= 18) .... daca valoarea e mai mare sau egala cu 22: if (t>=22) .. cum declar daca valoarea e in intervalul 18,1-21,9 sa faca ceva? Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 if (t> 18) and (t<22) then... Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Folosesi mai multe teste in if, "conectate" cu operatori logici ? if((t > 18) && (t<22)){ ... } PS Tunatorul a fost mai rapid, da' las si eu postul meu, pentru link. Editat Ianuarie 6, 2016 de Liviu M Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Al meu e in Basic, tu ai pus sintaxa C. Link spre comentariu
loleksibolek Postat Ianuarie 6, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Cred ca am de dat cam multe beri... Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 La vara, doar daca iti iese programul. Spor la treaba. Link spre comentariu
Kreator Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) If x <= 18 then Executa1Else If x >= 22 then Executa2 Else Executa3 End ifEnd if Editat Ianuarie 6, 2016 de Kreator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum