Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eurocolor ctv2146txt

petrenou

Postări Recomandate

Am gasit final linii scurt.Acest tv a mai fost la repararat cu mai multe luni in urma cand i-am schimbat finalul si cond de 10uF in locul caruia i-am pus de 22uF.Cond pare sa fie ok.Cand l-am introdus in priza s-a ars si finalul din alimentare si rezistenta de 2,2ohm.Am observat ca condensatorul c811 de 47n avea contact imperfect la un piciorus.Ar putea fi cauza defectarii celor doi finali?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• petrenou

2

• Florinel TV

2

• cornel1962

1

• adydep

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

...n-as crede ca asta este cauza, dar trebuie lipit oricum! . Reparati sursa  si o testati pe bec si pe urma vedeti care-i treaba cu finalul de linii, de se arde repetat. Daca tot este dat jos , verificati forma de unda a impulsurilor de comanda-baza tz.prefinal si final, filtraj prefinal si pe B+ si mai verificati odata cond. din baza ( ESR =???). Bafta multa!

Link spre comentariu

Intreruperea C811(inlocuiti-l obligatoriu)a dus la distrugerea finalului din alimentare.Finalul de linii mai mult ca sigur ca s-a distrus tot din cauza cond. din baza(eu pun 100uF/63V).Totusi schimbati si C619-100nF/250V,si pe linia B+ 47uF/160V doua bucati,asa preventiv.

Link spre comentariu

eu am pus la un eurocolor un cond in baza de 47mf si deja imaginea era cetoasa dar la 100mf deja e haioasa  :rade:

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări