Vizitator user25 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Aceasta problema exista de ceva timp si am observat ca se formeaza cate o picatura de apa la un surub de plastic din grupul hidraulic. M-am chinuit sa-l strang mai bine si acu pierde mai rar. Ce cred ca se intampla de fapt: -pe acolo iese aer/apa si ca urmare apa urca pe furtunul argintiu care duce la vasul de expansiune si il comprima pana nu mai preia variatiile de presiune din instalatia de caldura. - incercarea mea de a mai baga apa in circuit pana la restabilirea valorii de 1.5 bar face mai mult rau decat bine pt ca aerul e deja comprimat la maximum in vasul de expansiune si apa refuza sa mai coboare pana nu desfac furtunul acela. am atasat si poza cu surubul buclucas. intrebarea mea este: ce rol are acel surub? ajuta pe cel cu cap hexagonal de sub el sa mentina etansarea...sau anunta o problema in alta parte. Multumesc. Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Nu ai dat mai multe detalii despre cum se comporta centrala. Functioneaza normal? Acel surub asigura purjarea aerului din instalatia de incalzire. Probabil ca nu ai suficienta presiune in vasul de expansiune. Scoate presiunea din instalatia de incalzire si demonteaza acel surub. Probabil, pe scaunul de etansare, a prins ceva mizerie. Curata bine scaunul cu o carpa infasurata pe o surubelnita, fara sa zgarii. Curata si elementul de etansare de pe surub. Asigura o presiune de aer in vasul de expansiune de 1,5 bari, cu ajutorul unei pompe de bicicleta. Verifica cu un manometru presiunea introdusa. Alimenteaza cu apa centrala la 1bar prin robinetul de umplere. O presiune mai mare nu este recomandata la acest model. In continuare, urmareste dac mai ai scurgeri la acel surub. Spor la treaba. Link spre comentariu
Vizitator user25 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Centrala functioneaza ca si cum nu ar avea vasul de expansiune in circuit dupa ce urca apa pe furtunul acela...presiunea variaza intre 0.7 si 3bar. Dupa ce scot multa apa de pe el, bag iar aer in vasul de ex si functioneaza o perioada fara probleme. Ce anume tre sa curat? Zona unde intra surubul d plastic sau tre sa scot si pe cel cu cap hexagonal. Am impresia ca cel de plastic nu suporta o strangere puternica si e cam uzat filetul. Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Dupa ce scot multa apa de pe el, bag iar aer in vasul de ex si functioneaza o perioada fara probleme. Sa luam metodic: Spui asa: 1. Dupa ce scot multa apa de pe el...... .De pe pe cine scoti multa apa? Desurubezi acel surub si iese apa? Este normal 2. Bag iar aer in vasul de expansiune si functioneaza o peroiada fara probleme. La fiecare operatie pe care ai descris-o ca o faci si centrala merge catva timp, atunci, initial, la golire, dai si aerul afara din vasul de expansiune? Sa inteleg ca elimini atat presiunea din instalatie cat si din vas? Daca este asa, si dupa un timp de functionare, centrala prezinta acelasi sintom, trebuie sa faci urmatoarele operatii: - elimina presiunea din sistemul de incalzire - masoara presiunea din vas. Acolo trebuie sa regasesti aceiasi presiune care o avea la ultima umplere. Daca presiunea este mai mica, inseamna ca este o defectiune. In cel mai bun caz, inseamna ca ventilul nu mai tine presiunea si trebuie inlocuit cu un ventil nou, pe care il gasesti la piese auto sau la cea mai apropiata vulcanizare. Este recomandat si schimbarea capacelului. Daca nici asa nu rezolvi problema, inseamna ca vasul este fisurat, pierde presiune, si trebuie inlocuit. Tot ce am spus mai devreme este valabil numai daca membrana nu este sparta. Acest lucru se observa prin aparitia apei, la ventilul de aer,atunci cand se depresurizeaza vasul, cu mentiunea ca circuitul de incalzire sa fie sub presiune. Spor. Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 "Surubul"reprezinta aerisitorul centralei,iar faptul ca "lacrimeaza"denota faptul ca exista mici depuneri(de calcar),ce impiedica etansarea. Daca tot scapa si dupa curatare,pune-i domne' calti pe "ghivent",si se rezolva! Link spre comentariu
Vizitator user25 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Sa luam metodic: Spui asa: 1. Dupa ce scot multa apa de pe el...... .De pe pe cine scoti multa apa? Desurubezi acel surub si iese apa? Este normal 2. Bag iar aer in vasul de expansiune si functioneaza o peroiada fara probleme. La fiecare operatie pe care ai descris-o ca o faci si centrala merge catva timp, atunci, initial, la golire, dai si aerul afara din vasul de expansiune? Sa inteleg ca elimini atat presiunea din instalatie cat si din vas? Daca este asa, si dupa un timp de functionare, centrala prezinta acelasi sintom, trebuie sa faci urmatoarele operatii: - elimina presiunea din sistemul de incalzire - masoara presiunea din vas. Acolo trebuie sa regasesti aceiasi presiune care o avea la ultima umplere. Daca presiunea este mai mica, inseamna ca este o defectiune. In cel mai bun caz, inseamna ca ventilul nu mai tine presiunea si trebuie inlocuit cu un ventil nou, pe care il gasesti la piese auto sau la cea mai apropiata vulcanizare. Este recomandat si schimbarea capacelului. Daca nici asa nu rezolvi problema, inseamna ca vasul este fisurat, pierde presiune, si trebuie inlocuit. Tot ce am spus mai devreme este valabil numai daca membrana nu este sparta. Acest lucru se observa prin aparitia apei, la ventilul de aer,atunci cand se depresurizeaza vasul, cu mentiunea ca circuitul de incalzire sa fie sub presiune. Spor. De pe pe cine scoti multa apa?Desurubezi acel surub si iese apa? Este normal Apa este blocata intre vasul de expansiune si intrarea in grupul hidraulic (furtunul argintiu) si operatia de "expansiune" nu se mai realizeaza corect. Daca incerci doar sa restabilesti presiunea in vasul de expansiune inainte sa scoti apa, vei scoate si mai mult aer din el. Vezi poza atasata. Asta am observat-o din practica...nu inteleg in totalitate fenomenul. La fiecare operatie pe care ai descris-o ca o faci si centrala merge catva timp, atunci, initial, la golire, dai si aerul afara din vasul de expansiune? Da, restabilesc si presiunea in vasul de expansiune conform manual. Ventilul este nou, vasul nu e spart...doar ca se acumuleaza aceasta apa care ii reduce capacitatea. "Surubul"reprezinta aerisitorul centralei,iar faptul ca "lacrimeaza"denota faptul ca exista mici depuneri(de calcar),ce impiedica etansarea.Daca tot scapa si dupa curatare,pune-i domne' calti pe "ghivent",si se rezolva! Sa inteleg ca surubul cu cap inbus care se gaseste sub cel de plastic nu are nici un rol in etansare si doar cel de plastic de deasupra? Daca e asa atunci o sa incerc ce ati spus dvs. Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Ai, cumva, o obsesie cu acel surub imbus???!!! Lasal in pace !! Urmeaza pasii descrisi de mine si vei vedea ca dau rezultate. Spor la treaba. Link spre comentariu
Vizitator user25 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) Ai, cumva, o obsesie cu acel surub imbus???!!! Lasal in pace !! Urmeaza pasii descrisi de mine si vei vedea ca dau rezultate. Spor la treaba. Intrebarea era pusa domnului Andrei. Vreau sa pun "calti" pe surubul din plastic cum mi-a recomandat pentru ca scapa filetul...dar daca e doar un fel de siguranta pentru cel imbus nu fac nici o treaba (cum e dopul de plastic la ventil). Editat Ianuarie 3, 2016 de user25 Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Puneti doar cateva "firicele"de calti,cat sa etanseze,restul faceti exact cum v-a detaliat Domnul Pinti. Link spre comentariu
Vizitator user25 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) Va multumesc amandurora . Deci curatare si pun calti. P.S. Nici dvs. nu mi-ati spus ce face surubul celalalt. Daca gasesc eu raspunsul il postez aici...nu se stie cine intra din google si are nevoie de raspuns. Editat Ianuarie 3, 2016 de user25 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 De gaura tehnologica ai auzit?fara sa fie acea gaura,nu se poate prelucra o anumita parte dintr-un traseu din piesa metalica.Apoi se astupa(portiunea care nu trebuie) cu un surub...acel surub care te calca pe nervi.De regula se foloseste la trasee ce au unghiuri diferite,si inca nu s-a inventat burghiu care sa gaureasca dupa colt.Sper sa dormi linistit acum. PS-mai indicat la filetul surubului din plastic ar fi fost ceva banda din teflon,dar poate ai noroc si nu pui prea mult calti ca sa rupi surubul prin blocare. Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Cu stima, dar eu ma retrag din discutie. O seara buna va doresc tuturor. Link spre comentariu
Vizitator user25 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) De gaura tehnologica ai auzit?fara sa fie acea gaura,nu se poate prelucra o anumita parte dintr-un traseu din piesa metalica.Apoi se astupa(portiunea care nu trebuie) cu un surub...acel surub care te calca pe nervi.De regula se foloseste la trasee ce au unghiuri diferite,si inca nu s-a inventat burghiu care sa gaureasca dupa colt.Sper sa dormi linistit acum. PS-mai indicat la filetul surubului din plastic ar fi fost ceva banda din teflon,dar poate ai noroc si nu pui prea mult calti ca sa rupi surubul prin blocare. Desi documentatia despre aerisitoare e foarte restransa chiar si in limba engleza am reusit sa adun cateva infomatii utile. Modelul acesta se numeste Aerisitor automat cu refulare verticala si elimina aerul rezidual din instalatia de incalzire fara interventie manuala. Astfel previne zgomotele nedorite, uzura si performanta scazuta. In interior are un mecanism care impiedica scurgerile de apa chiar cu surubul deschis. Functioneaza in doua moduri:1) automat (recomandat) - surubul de plastic se desface o rotatie completa.2) manual - Inchidere ermetica surub plastic Atentionari:O eliberare rapida a aerului va permite murdariei si calcarului sa se depuna in timp pe mecanism.Daca apar semne de coroziune sau scurgeri trebuie inlocuit. Aerisitoarele automate nu sunt serviceable si au un mecanism intern care se defecteaza in timp. Am atasat si o poza cu vedere in sectiune. Acest aerisitor nu e compatibil cu centrale saunier duval asa ca luati-l doar ca exemplu. Concluzie: Surubul acela de plastic nu a fost construit sa opreasca apa ci eliberarea automata a aerul din circuitul de incalzire. Ar trebui desfacut intreg aerisitorul si verificat daca s-a blocat murdarie in mecanism, ori inlocuit. Editat Ianuarie 3, 2016 de user25 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Ce-am scris eu a fost doar pt celalalt surub(orizontal in figura),care reprezenta o obsesie.Oricum,e bine ca s-a gasit si o sectiune prin acel tip de aerisitor,cam toate sunt la fel,cu mici deosebiri,pt a ilustra mai bine ce-am vrut sa spun.Pt surubul care inchide-deschide aerisitorul(cel vertical in figura) n-am avut nimic de adaugat,pt ca o facusera colegii mai inainte. Link spre comentariu
Vizitator user25 Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Ce-am scris eu a fost doar pt celalalt surub(orizontal in figura),care reprezenta o obsesie.Oricum,e bine ca s-a gasit si o sectiune prin acel tip de aerisitor,cam toate sunt la fel,cu mici deosebiri,pt a ilustra mai bine ce-am vrut sa spun.Pt surubul care inchide-deschide aerisitorul(cel vertical in figura) n-am avut nimic de adaugat,pt ca o facusera colegii mai inainte. Sper sa nu fie cu suparare, dar surubul acela orizontal nu este doar o obsesie. Acesta permite accesul la mecanismul interior. In desen se vede o garnitura la baza si un filet care impreuna cu capul imbus il face un reper tocmai bun de desfacut, nu e doar un capac pus de frumusete, acesta are rol functional. Dupa desfacerea lui avem vizibilitate directa la mecanismul interior. Din modul de asamblare "pare" ca aceasta gaura astupata cu surubul cu cap imbus a fost folosita pentru introducerea reperului doi. Voi posta si alte detalii dupa ce il desfac, si-mi confirm banuiala. Inca o data, sunt doar un incepator care a gasit un manual tehnic pe google. Oricum nimeni nu s-a nascut invatat . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum