Kreator Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Vreau sa trec de la metoda P&P la cea foto. Intrucat construiesc in general cablaje cu plan de masa vreau sa folosesc film negativ. Stiti vreun utilitar care inverseaza culorile dintr-un pdf? Sau un utilitar care inverseaza culorile la imprimare? Solutia cu export intr-un fisier de tip "image" si acolo prelucrat nu o vreau din cauza erorilor de scalare. Multumesc! Link spre comentariu
cipri_mury Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Eu n-am folosit inca metoda foto dar pentru inversarea culorilor se poate folosi orice program de proiectare daca nu ma insel.De exemplu multi folosesc programul Sprint Layout pentru asa ceva si sunt multumiti.Si pe mine ma tenteaza metoda foto si in special varianta cu film negativ desi pare a fi cea mai migaloasa dar cred ca si cea mai ieftina. Si apropo de respectiva varianta a metodei foto poti afla mai multe din urmatorul link http://www.elforum.info/topic/107991-negative-photoresist-anti-etching-photosensitive-blue-paint/ Link spre comentariu
costi_b Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Ce soft de proiectare PCB folosești? Majoritatea softurilor au opțiune de printat negativ. În Eagle de exemplu ai în CAM procesor device-ul PS-inverted, care creează un fișier ps (postscript) cu negativul. Exista un add-on pentru Acrobat Reader și deschide și fișiere .ps Link spre comentariu
Kreator Postat Ianuarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 @costi_b Multumesc! Asa ceva vreau sa folosesc. Folosesc Eagle! Stii comva cum se numeste add-on-ul? Merci! Link spre comentariu
cipri_mury Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) Eu folosesc Sprint Layout despre care am precizat si in postarea precedenta iar cu respectivul program selectezi iconita cu imprimanta iar apoi bifezi invert. Eagle n-am folosit dar mi se pare ceva mai dificil decat Sprint Layout deoarece trebuie mai intai desenata schema pentru a putea sa proiectezi cablajul pe cand cu Sprint Layout treci direct la proiectarea cablajului. Editat Ianuarie 3, 2016 de mircea calin Link spre comentariu
Kreator Postat Ianuarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Gata! Am reusit! Multumesc tuturor si in special lui @costi_b! Din CAM Processor se selecteaza device-ul PS-inverted, se debifeaza layerele care nu ne trebuie, precum si Fill pad. Click pe process Job pt a se crea fisierul ps. Pt a converti in pdf folosesc executabilul "PDFCreator.exe" din imprimanta virtuala PDFCreator (un utilitar foarte bun care converteste orice in PDF). In el se incarca acel fisier ps (Document -> Add), dupa care se salveaza. Exemplu Fisierul normal Modul n.pdf Fisierul "Inversat" Modul n_invert.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum