BASTANU1960 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) Salutare natiune, multa sanatate si tot ce va doriti in noul an!Am lu-at inainte de sarbatori 10 becuri V-TAC dintre care 6 au cedat. La toate sa ars rezistenta de intrare ce ataca puntea de redresare.Stie cineva ce valoare are sau un circuit asemanator pt. a folosi led-urile care au ramas intacte?Am atasat poza becului.Va multumesc. Editat Ianuarie 3, 2016 de BASTANU1960 Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 De unde le-ati cumparat? Ar trebui sa aveti garantie 2 ani de zile. In 2 saptamani s-au stricat 6 bucati? Link spre comentariu
BASTANU1960 Postat Ianuarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Da, corect domnule Dan. Dar in invalmaseala sarbatorilor nu mai dau de bon. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Daca le-ai desfacut degeaba dai de bon. Pune o poza cu interiorul asa ceilalti utilizatori o sa te poata ajuta mai usor. Rezistenta aia de pe intrare e o siguranta sau un rezistor fuzibil cu acelasi rol, daca s-a ars probabail ai diode din punte in scurt sau dupa punte ai componente defecte. Mai rar cazurile in care problema sa se rezolve doar cu schimbarea sigurantei (nu cred ca becoledul ala avea varistor pe intrare) Link spre comentariu
BASTANU1960 Postat Ianuarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Acum nu am posibilitatea sa fac poza. Dar este o rezistenta chimica la care mai disting inelul negru si cel argintiu la un capat. Am masurat totul inclusiv led-urile si sunt in stare de functionare. Link spre comentariu
of-of Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Le desfaci si pe alea nearse si schimbi rezistenta cu una de putere mai mare. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Daca esti sigur ca totul este in regula si defectul provine doar de la rezistorul fuzibil, pana in puntea redresoare de 230Vca, atunci pune in locul lui un bec normal de 40-100W (filament sa fie) sau un rezistor de valoare mica (ai grija sa nu dai foc la ceva!). Cel mai important e sa faci o mica descriere a sursei sau a componentelor din sursa, astfel ne putem da seama de tipul sursei si rolul rezistorului. Nu ai precizat puterea becoledului, pretul de achiztie si cum l-ai desfacut. Link spre comentariu
BASTANU1960 Postat Ianuarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Domnule Stefan, am urmat sfatul dvs. si am pus un bec de 75W si cele 2 care le aveam desfacute functioneaza. Acum ramane sa deduc rezistenta cred ca am sa pun pentru inceput una de 10-15 Omi la 2 W sau ramane sa mai stric unul bun sa aflu valoarea exacta. Mentionez ca la alte tipuri de becuri, balonul se desface si ajungi cu usurinta la electronica. Astea sunt inpregnate intr-un silicon si trebuie sa le sparg ca sa ajung la elecronica. Nu au nici gauri de aerisire decat un mic radiator de aluminiu. PS: Maine ma voi duce la magazin si cumpar alte 3 noi si cu bonul dat ma reintorc, dupa o vreme si le schimb pe cele arse. Daca intre timp nu mi se ard toate. Link spre comentariu
of-of Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 pai de aia ziceam sa le desfaci si pe alea bune. oricum se vor arde, deja ai 6 din 10, plus ca o sa ai valoarea rezistentei pe care o pui de putere dubla sau o combini din doua rezistente in asa fel incat sa distribui puterea. Daca cumperi altele noi identice sa nu crezi ca vor fi mai bune, doar pierzi timpul plimbandu-te la magazin, Link spre comentariu
Vizitator st_ion Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 salutare tuturor...pun si eu o intrebare de 2 bani. e diferenta intre o rezistenta fuzibila de 2ohmi si o rezistenta de 2ohmi? sau orice rezistenta de 2 ohmi e in sine un fuzibil?a intrat intr-un incarcator de telefon un gunoi metalic si l-a prapadit, iar in interior am gasit o rezistenta rosu negru auriu auriu albastru, curata neparlita dar nici masurabila, marcata p e placa FR1...si am dedus eu fusibil rezistor. nu am mai auzit pana acum de asa ceva . pot sa ii pun o rezistenta chioara de 2 ohmi da am ramas cu frica de gunoaiele metalice... va multumesc de raspunsCraciun fedicit tuturor Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Pune-i de probă o rezistenţă de 2 Ohmi/0,5W dar când faci proba, înseriază şi un bec de 230V/60-100W cu alimentarea la reţea.Astfel, dacă mai e ceva în neregulă, nu va bubui tot alimentatorul, ci becul se va aprinde puternic, limitând curentul. Dacă la alimentare becul se aprinde foarte slab sau pâlpâie uşor, e în regulă şi poţi alimenta direct la reţea. Ar fi recomandabil să măsori absolut toţi semiconductorii şi rezistenţele din montaj, mai ales cele de valori mici, înainte de a alimenta iar sursa.... Link spre comentariu
Vizitator st_ion Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 multumesc de raspunsam sa ii pun de 2R, e inainte de punte, inseriata, dar ma gandeam daca e vreo rezistenta mai speciala. oricum cauza a fost inlaturata, gunoiul metalic vinovat fiid prins cand fugea... Link spre comentariu
mihaicozac Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Diferenţa dintre ele este că la cădură disipată excesivă cea obişnuită ia foc şi poate aprinde placa, pe când cea fuzibilă se întrerupe înainte de temperaturi periculoase. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Ca functie poti lejer inlocui piesa cu o siguranta fuzibila dimensionata corespunzator pusa in serie cu o rezistenyta normala de 2 Ohmi. "dimensionata corespunzator" inseamna prin masurarea curentului normal / prin calcul / sau pur si simplu din experienta. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Rezistența aceea are dublu rol de fapt. Servește și ca siguranță ,,ieftină,, și rapidă în caz de avarie, dar limitează și curentul inițial de încărcare al condensatorului, care ar putea pune în pericol puntea redresoare.Am înlocuit aceste rezistențe ,,fuzibile,, cu unele obișnuite fără probleme de foarte multe ori.Dacă e cazul să să se ardă, o va face destul de rapid și fără incendiu și rezistența ordinară. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum