Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri generator electric

doru3160

Postări Recomandate

Nu cred ca e nevoie de poze...deja se duc discutiile despre ce greu va fi cand voi cumpara generatorul...hai sa lasam potcoavele si sa vedem de cal.Ma intereseaza in primul rand un generator fiabil si pe urma voi vedea daca dau afara hidrocentrala de la Borzesti si intru eu cu productia sau ma limitez doar la casa omului cu cateva becuri(poate doar unul ca sa nu aiba nevoie de lanterna cand va supraveghea generatorul) si centrala.Pe vremuri,erau motoare cu doua viteze,comandate cu contactori(convertizoarele pt puteri de 6kw erau SF).Nu tin minte sa fi cuplat macar odata viteza mare in acelasi timp cu viteza mica...deci chiar cu metode vechi,cuplarea-decuplarea de la retea nu cred ca va fi o bariera de netrecut.Astept in continuare pareri argumentate despre o marca anume,ca sa stiu incotro imi indrept atentia.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

19

• gauss

9

• Ion_Bumbu

6

• blazeu

5

Top autori în acest subiect

Cu voia dvs . ... am punctat mai sus . Cele " ieftine " ... ati mentionat ceva marci , sant toate aceeasi Marie ... doar cu alta palarie . Motoarele sant clone de Honda ... chinezesti get - beget . Nu conteaza ce scrie pe autocolant ... vin din aceeasi fabrica . Am vazut si la fabricanti gen HIMOINSA ( Spania ) aceeasi marfa . Fiabilitatea e statistica ... unele merg , altele nu . La nivel de exemplar . Urmatoarea treapta , sant cu Honda originale ... mai nou , facute in Malaezia , sau alte motorizari , gen Subaru . Cred ca " banul " va vorbi . Eventual , intrebati de garantie ... toti o asigura , depinde in cat timp , daca au piese de schimb pe stoc , etc . Odata efectuata achizitia , se poate dezbate etapa urmatoare . Eventual o mica " excursie " , de vazut produsele ... anterior cumpararii .

P .S . - marca KIPOR este tot chinezeasca ... din ce stiam , importatorul era ( cat de cat ) serios . E de ceva timp pe piata ...

http://proenerg.com.ro/ro/brand/kipor

Se poate sterge link - ul daca se considera reclama ... n - am nici un interes pecuniar sau de alta natura cu importatorul .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Multumesc pt adresa.Foarte utila mai ales pt modul de calcul al puterii debitate functie de consumatori.Gasisem si eu cate ceva pe net,de uz general,cam asa ceva

http://generator.compari.ro/stager/gg-3500-p48619569/#descrierea-produsului

http://generator.compari.ro/stanley/sg-2200-p171651695/#descrierea-produsului

Gandeam ca mai sunt modele preferate de cei in bransa,dar daca toate au ajuns la un numitor comun,inseamna ca restul depinde de noroc.

Link spre comentariu

La noi "eveniment" insemna traznet in retea sau in cel mai bun caz atingere intre faze la 20Kv, caderea de tensiune e ceva normal.

Generatoarele`s un pic mai mari , 20Kva e cel mai mic , 4 cilindri turbodiesel.

Kipor este folosit si profesionisti, celelalte amintite nu.

Grig

Link spre comentariu

Unul din marca amintita,kipor,de 23Kva costa 39 518lei plus transport...probabil asta e valabil in zone in care reteaua lipseste cu desavarsire,sau la consumatori "sensibili" la intreruperi de tensiune,dar cu pretentii.

Cred ca plafonul o sa fie undeva pe la 2500 lei,varianta cea mai scumpa.La variantele ieftine,de pana in 500 lei o sa ma abtin,deci a ramas o portiune de piata destul de mare in care sa ma misc.

Link spre comentariu

Ai inteles un pic gresit, eu n`am nici o treaba cu gen Kipor, alea de la noi sint

cu totul altceva si la preturi sensibil mai mari decit acel Kipor.

Motoare Yanmar si John Deere cu alternator Cummins, alea mici.

Grig

Link spre comentariu

Din postarea #19 nici nu era greu sa inteleg gresit...era prea telegrafiata si cu idei diferite :rade:

Am trimis cateva mesaje la firme care comercializeaza generatoare,sa vedem cu ce oferta vin...degeaba ma uit dupa cai verzi,daca nu are cine sa livreze ce gasesc eu.

Link spre comentariu

Cea mai inteleapta abordare ... cu " hartiile " in fata , altfel se vede chestiunea . " Trageti " si de un discount ... e inceput de an , nu da nimeni in branci de vanzari . Vedeti sa fie pe stoc ... cu transportul , multi il aduc " la usa " . Au masini pentru aprovizionare si service ... la marcile mai ieftioare vin la garantii si cu unul in bena ... daca e mult de lucru sau defectiunea e majora , il lasa si pleaca cu cel defect ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Asa am si facut,am cerut detalii pt service garantie-post garantie,daca au reprezentanta la noi in targ si conditii de livrare.Majoritatea dau 24 luni garantie,probabil asta e limita minima legala.N-am gasit cu perioade mai mari.

Link spre comentariu

E bine 24 de luni . Asa e " lumina " care vine de la UE . In genere , garantia e pentru defecte ascunse , manopera incorecta  sau cedari de material . Astea ar trebui sa apara in intervalul acoperit ... Stiti asta la fel de bine ca mine ... asa ca , spor la achizitie . E bine de vorbit si telefonic , si " memorata " persoana ( interlocutorul ) . Poate fi folositor , in viitorul unei eventuale relatii contractuale .

Link spre comentariu

Nu e neaparat un obstacol locatia firmei in alta localitate ... oamenii de service de la firmele serioase " bat " toata tara ... Concurenta la vanzari e mare ... de aici si consecintele . Desi un grup mititel se trimite lejer cu un curierat rapid !

Link spre comentariu

La vanzari e concurenta,intr-adevar,insa dupa ce ti-au luat banii nu mai e aceeasi concurenta.Am avut cazuri cu service doar in capitala,si daca le anuntai defectul,iar masina de service avea traseu cu n localitati pe drum,si era prin vestul tarii,trebuia sa-i astepti si cateva zile...ceea ce in situatie de avarie nu e prea placut.Daca le mai ingadui si conditii meteo nefavorabile,atunci chiar ca e mai bine,daca se poate,sa ai reprezentanta loco.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări