Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator la 24v

Postări Recomandate

La multi ani.
L-am construit si parca nu se comporta cum trebuie.Adica am reglat tensiunea la 28v ,curentul este limitat la 700mA,incarca dar cu tensiune redusa,tensiunea crescand pe masura ce se produce incarcarea.La acumulatori descarcati incepe de pe la 5 volti si creste in timpul incarcarii.Am facut in timp mai multe incarcatoare si tensiunea era constanta cat de cat.Cu acest 317 merge cum am spus.Atasez link-ul si va multumesc.

http://www.circuitst...charger-circuit

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Inainte de toate imi cer scuze pentru lipsa de raspuns de pe privat insa am fost astazi destul de ocupat cu alte chestii, lucrez la un pdf care se preconizeaza a avea multe zeci de pagini, plus depanari si alte probleme personale de rezolvat...

In fine revenind la problema ta, pe privat mi-ai zis asa ( si citez ):

un incarcator pentru acumulatori 12v/7Ah....am reglat tensiunea la 28v

Diferenta dintre cat are nevoie acumulatorul si ce-i oferi tu este foarte mare, daca acumulatorul este in stare de functionare buna, atunci acea diferenta este fortata pe regulator si eventual conexiunile acestuia cu acumulatorul, deci se forteaza un curent foarte mare, mult mai mare decat este limitarea la acea schema, rezultatul este interventia acelui NPN micut care se deschide si trage Adj in jos, deci reduce tensiunea si implicit curent. Insa ar mai putea fi o problema, alimentarea pe care o ai la acel regulator, nu ai precizat care este dar presupun ca peste 30V, si la nivel descarcat al acumulatorului, probabil pe la 10V, diferenta ce pica pe regulator este semnificativa, ideea este ca la aceasta diferenta s-ar putea sa nu mai dispui nici macar de cei cca 0,7-0,75A cat este limitarea aia setata, ci regulatorul LM317 sa impuna un curent mai mic datorita diferentei mari care pica pe el, diferenta care scade pe masura ce acumulatorul se incarca, si deci limitarea interna a regulatorului creste, de acolo si cresterea tensiunii.

Adica pe scurt asa cum s-a spus, este un comportament normal, singurul inconvenient este durata mai mare de incarcare, ceea ce trebuie sa faci neaparat este sa reduci tensiunea in gol de la iesirea regulatorului pe la maxim 14-14,4V, si ca sa fii sigur ca eviti problemele de limitare interna a LM317, sa reduci si alimentarea undeva sub 30V ( preferabil intre 20-25V ).

Link spre comentariu

Se pare ca am scris gresit ca incarcatorul este pentru acumulator de 12 volti dar este pentru 2 acumulatori in serie,deci 24 volti.Schema este aceea si transformatorul are 35 de volti,redresat,filtrat ajunge pe la 46 v.Am vazut tarziu fraza de mai jos si de aceea am renuntat sa mai astept un raspuns pe privat.Oricum este o chestiune care se pare ca functioneaza corect dar eu nu am inteles-o. Va multumesc la amandoi pentru raspuns .O voi lua de buna.

Nu mai acord asietenta tehnica pe privat, rog sa nu insistati! 

Link spre comentariu

Fraza aia la semnatura nu a fost motivul lipsei de raspuns, am pus-o undeva inainte de craciun, suparat fiind de anumite chestiuni/reactii, insa o sa o scot, multi s-au obisnuit sa-mi ceara asistenta pe privat si nu ma indur sa refuz pe nimeni ca mi se pare lipsit de politete, nu mor daca-mi rup cateva minute sa scriu cateva randuri.

Cu alimentarea aia ai undeva pe la 20-22V diferenta maxima pe regulator in sarcina, adica este valabil ce am zis mai sus, chiar daca la alte tensiuni. E bine sa ai un radiator cat de cat generos, disipi cu LM317 probabil 13-14W, ceea ce nu este deloc putin pentru o capsula asa mica. In rest este in regula.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări