Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips sasiu l6.1 se dezacordeaza de pe post

Vizitator dmarian4ever

Postări Recomandate

Vizitator dmarian4ever

Buna ziua.Am un philips 14pt1332/00 sasiu l6.1 care se manifesta astfel:

Daca ai dau sa caute post nu se opreste la nici unul,daca al opresc manual totul ok.Dupa ce l-am memorat nu se intampla nimic merge perfect,daca schimb pe alt canal si revin inapoi incepe sa se dezacordeze dupa care asi revine si tot asa.Nu stiu ce sa-i mai fac,un sfat daca cineva sa mai lovit de asa ceva.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mercenarx

3

• cristi71

2

• adydep

2

• sin

1

Top autori în acest subiect

La bobina de CAF,situata la pinii 3/4 ai TDA8362,rasuciti antiorar-daca postul"fuge inainte"-,sau in sens orar-daca postul "ramane in urma". Invartirea se face cu maxim 45 de grade,cu ajutorul degetelor,sucind de "motul"cu cap hexagonal,de culoare neagra,al bobinei CAF.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu
Vizitator dmarian4ever

Cu fugitul sa rezolvat din bobina CAF,din pacate a alt simtom,la scanare se opreste decalat fata de imaginea clara,daca le opresc manual unde consider ca se vede bine dupa memorare  unele raman asa altele se modifica si se vad prost.Tensiunea de 33v ok,12v ok.Posibil selectorul?

Link spre comentariu

tot din bobina e ...incercati sa reglati in pasi mai mici,din aproape n aproape..puneti pe unul din posturile care e dezacordat si rotiti foarte putin de miez pana imaginea revine la normal..

Editat de cristi71
Link spre comentariu

in interiorul bobinei are un condensator pus paralel pe ea...ala e vinovat mai sigur...bobina gasesti pe alte sasie de tv, in principu sunt asemanatoare, poti incerca.de cumparat nu cred ca gasesti

Link spre comentariu

Eu am spus in multe posturi cine-i vinovatul care ne face sa "sucim"la bobina:condensatorul situat sub blindajul acesteia,paralel pe dansa. De gasit bobina noua,cam greu,cautati o bobina dintr-un TV care foloseste tot TDA836x.evident situata la pinii 3/4 ai acestuia.

Link spre comentariu
Vizitator dmarian4ever

Am desfacut bobina,nu imi pot da seama de cat este cond.are decat o linie maro,pe capacimetru imi indica 44pf.O idee de cat ar trebui sa fie cond?

Link spre comentariu

47pF-68pFscoate-l pe ala si monteaza altul pe partea cablatadar totusi , inainte de toate , esti sigur ca ai tensiunea de varicap stabila in timp?ma intreb asta deoarece in primul post ai spus ca se dezacordeaza apoi isi revine , apoi reincepe...defectul asta poate fi dat de stabilizatorul de 33V sau de una (sau mai multe) din diodele varicap din selector

Editat de mercenarx
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări