Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum masor tensiunea la priză

Vizitator Cetateanul555

Postări Recomandate

Vizitator Cetateanul555

Intrebare - cum masor tensiune priza?

Varianta 1: multimetru digital.

Varianta 2: priza cu afisaj digital (dar ma intereseaza sa arate tensiunea nu consumul - am vazut ca multe arata consumul dar nu stiu daca au si indicatie pentru tensiune).

Buget = aproximativ 150 lei.

Ce opinii aveti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• elmar

2

• miron1947

2

• adydep

2

Zile populare

Ambele sunt corecte.Prizele cu contor digital indică însă mult mai mulți parametrii decât doar  tensiunea de rețea, indică puterea consumată, curentul absorbit, factorul de putere al consumatorului....deci este mai utilă o astfel de priză cu contor. Deci cam orice priză cu contor indică și tensiunea rețelei...și am una cumpărată de la miva..rom cu doar 50 Lei + transportul prin poștă (7,5Lei). Dar un multimetru ieftin se găsește și la 10-15 Lei, exemplu DT830...

Link spre comentariu

NU ştiu dacă  o priză cu indicare consum...afişează şi tensiunea reţelei?? De obicei indică doar puterea consumată...calculând (eventual) pretul kW/oră consumaţi...

Link spre comentariu

Păi am scris deja că priza cu contor digital are posibilitatea de a afișa prin selectare : Tensiunea de rețea,Frecvența, Curentul consumat, Puterea activă, Factorul de putere, Puterea consumată într-un timp dat. Dar este posibil ca unele modele să nu aibă atâtea opțiuni.  Am modelul acesta:http://www.manualdeinstructiuni.ro/hq/el-epm02hq/manual

Referitor la întrebarea colegului, un multimetru i-ar fi util doar dacă este interesat și de ceva depanare, dacă vrea însă doar să monitorizeze tensiunea rețelei și eventual să verifice consumul zilnic sau lunar al consumatorilor casnici, i-ar fi mai utilă o astfel de priză.Există și voltmetre de priză, ce indică doar tensiunea rețelei, mai ieftine decât o priză cu contor...sunt și pe forum de vânzare...http://i62.tinypic.com/2nvka8.jpg

Link spre comentariu

Păi am scris deja că priza cu contor digital că are posibilitatea de a afișa prin selectare : Tensiunea de rețea, Curentul consumat, Puterea activă, Factorul de putere, Puterea consumată într-un timp dat.

Modelul acesta http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/priza-contor-consum-energie-em3000-p-4250 nu are  posibilitatea afisarii tensiunii.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Decat un multimetru chinezesc de doi bani,eu recomand un MAVO35,se gasesc la preturi derizorii;cumparati-le si le folositi,e pacat sa moara asemenea "bijuterii"autentice,romanesti,originale.

Link spre comentariu

MAVO35 era totuși un aparat destinat utilizării de laborator, nu doar verificării tensiunii de rețea....rămâne la latitudinea inițiatorului topicului să aleagă ce îi este mai util.

Eu recomand ca priză cu contor acest model, pe care-l folosesc de ceva timp.Indică toți parametrii utili și prețul ei la miva.. a fost unul bun, la Adelaida de exemplu, aceeași priză este peste 80Lei

EL-EPM02HQ  

post-179973-0-15780500-1451734056_thumb.jpg

Link spre comentariu

Din păcate, calitatea lui DT830 ...lasă de dorit! Am  unul de acum 15 ani,l-am folosit rar... şi totuşi  s-a defectat comutatorul...dar, astea noi ...vin gata defecte! Nu te mai poţi baza pe ele! :rade:

P.S NU mai există modelul ăla la Miv--om...din păcate...

Editat de elmar
Link spre comentariu

un contor digital poate masura si valoarea maxima a tensiunii cat timp e conectat, ceea ce e util pentru a verifica si variatii suspecte ale tensiunii. Am si eu doua contoare digitale si ambele pot masura tensiunea retelei, insa doar unul arata tensiunea RMS. La multimetre, valoarea RMS e masurtata doar de multimetrele scumpe sau clamp metre.

Link spre comentariu

Am mutat topicul la Secțiunea Începătorilor, fiindcă așa cum a remarcat și rasputin, secțiunea Electrice nu era potrivită unei astfel de întrebări. Pe de altă parte, deși întrebarea poate părea a fi sub nivelul unui astfel de forum, nu toți cei ce intră pe forum sunt și cunoscători într-ale electricității și totuși cer o părere aici.Consider că nu trebuie luați în bătaie de joc pentru asta....colegul poate chiar are o problemă cu tensiunea rețelei și a întrebat ce variantă ar fi mai bună, nu cred că aștepta niște răspunsuri în batjocură, cum au fost cele date de răzvan-I.

Link spre comentariu
Vizitator Cetateanul555

Mersi pentru ajutor tuturor, am sa caut totusi modelul EL-EPM02HQ, ar fi suficient pentru ce imi trebuie mie avand in vedere ca , din ce am inteles , multimetrele ieftine pot ceda cand iti e lumea mai drraga.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări