Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display 2x16

Postări Recomandate

Buna ziua

Un An nou plin de succes si sanatate.

Detin un display 2x16 cu 8 pini din care 2 sunt pentru back-light si sunt neutilizati.

Din cei 6 pini ramasi 2 sunt alimentare 1: GND, 2: +.

Pe el sunt marcate: OK001-01; OK001 11.21.96.

Are doua integrate HD44100FS si un 4011B

Imi poate da cineva pinout sau specificatia acestui display.

O zi placuta.

post-175699-0-15479500-1451719605_thumb.jpg

Editat de ovydiub
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

3

• ovydiub

3

• riderinblack

1

• digix

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu stiu ce ai acolo , e clar ca 6 pini sunt prea putini pentru un LCD obisnuit , HD44100 e numai driver de LCD chiar partea finala ce comanda cristalele lichide , mai trebuie sa aiba un controller ca sa fie complet . Fara controller nu cred ca merita sa-ti bati capul cu el

Link spre comentariu

Acelasi driver poate fi folosit si la afisaj cu digiti , dar in poza e un LCD alfanumeric ( cel putin asa arata ) , care in mod normal contine si un controler compatibil de obicei cu celebrul HD44780 . Diferenta dintre un simplu driver si controler e f mare ... sper ca se intelege . Ca sa emulezi din softul tau si treaba controlerului din LCD e posibil , dar nu merita pentru o singura bucata

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Am presupus ca este un 2x16, dar alimentand-ul cu 5V mi-au aparut 10 digiti.

Display-ul era conectat pe o placa la un microprocesor NEC UPD78076GF-064 (http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet2/3/06w22l16e0xzfjl1u79a4ep0a5py.pdf )

Speranta de a fi un display 2x16 alfanumeric pe I2C si sa-l folosesc intr-un montaj s-a naruit.

Mai jos imagini:

post-175699-0-05503200-1451832646_thumb.jpgpost-175699-0-33640300-1451832655_thumb.jpgpost-175699-0-60456500-1451832668_thumb.jpg

Daca stie cineva cum se comanda acest display, ar fi utila informatia

O duminica placuta.

Editat de ovydiub
Link spre comentariu

Ai datasheet-ul integratului si ceva exemplu pus de colegul "digix" mai sus ... e clar ca nu o sa gasesti mura-n gura librarie de comunicatie gata facuta , ai un pic de muncit

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Electronica a ramas o pasiune, dar pentru care nu pot sa mai aloc mult timp. Ramane timp doar pentru activitati de termen scurt si cu utilitate.

Multumesc.

Daca cineva din Iasi crede ca-i este folositor acest display, i-l ofer cu mare placere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări