Metatron Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Am acest sasiu la reparat si in momentul cand il urnesc din stand-by,se aprinde ecranul instantaneu pe un gri (dar atentie, filamentul nu se lumineaza puternic in acel moment),iar dupa 6 sec. apar purecii si sunetul. Dupa ce il opresc ramane pe ecran o pata tip curcubeu neregulata care dispare cam dupa circa 1 min. A mai intalnit cineva acet defect la sasiele vestel? Multumesc mult!! Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Daca G1 e la masa.Pata la stingere e din cauza tubului. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 pe vremuri tv-urile aveau un circuit special de stingere....anulau sarcina de pe catod altfel dupa oprire aparea punctul pe ecran spor si bafta Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Pe vremuri stingerea se facea prin negativarea G1.Acum in 99% din tvuri G1 e la masa. Link spre comentariu
Metatron Postat Ianuarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Pai Dane,g1 e deja la masa. Zici ca ar putea fi tubul prost cu pata asta? Deci singura rezolvare ar fi inlocuirea acestuia in acest caz. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 De asta am intrebat de G1.Dupa mine stinge asa ca tubul e defect. Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Pe vremuri demuuuuult apuse,pe G1 se aplica semnalul de luminanta,iar pe catozi crominanta;matricierea o facea cinescopul.......... Pentru @Metatron:incercati o regenerare(poate are "mizerie"prin tun)oricum nu aveti ce pierde,tubu-i compromis. Sau incercati asa:intrerupeti G1 de la masa conectati o dioda BA159(sau 1N4007) cu anod in G1 si catod la masa.Luati un C-22uF/250V,si conectati-l cu + la Uvideo(180V),si - la anodul diodei(punct comun cu G1).Se realizeaza in acest fel un circuit de stingere prin negativarea G1,la oprirea TV. Link spre comentariu
Metatron Postat Ianuarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 (editat) Bine Andrei am sa probez acest montaj al tau. Mersi! Editat Ianuarie 2, 2016 de Metatron Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Eu zic ca tot nu va stinge bine Link spre comentariu
Metatron Postat Ianuarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Am probat si tot la fel face. Are idee cineva cu ce pot inlocui un final de linii C6090 la un crt samsung? Intreb aici ca sa nu mai deschid alt topic. Link spre comentariu
Metatron Postat Ianuarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Multumesc mult!! Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 2SD1651 ar merge doar ca tensiune-1500V-,curentul de colector e doar 5A,pe cand la C6090 Ic este de 10A(iar maxim admisibil 25A).C6090 se gaseste in stoc la Pancota.Daca nu ma credeti,studiati PDF-urile.Referitor la problema cu stingerea,incercati varianta regenerare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum