Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

URGENT!Tot mi se ard inaltele...Sa fie filtru?

Solim

Postări Recomandate

Am si eu niste boxe,(INALTE SAL,urla f bine)ca si cele din poza alaturata si in juma de an am cumparat inca 2 inalte,ca mi sau ars,pe rand, si acu cateva zile so mai dus una si azi una imi era pe duca la unele melodii deja se auzea a coapta.Pai daca e asa,eu no sa mai scot nici un profit.deci carei buba,stiti?aham,creca va ajuta mai mult poate,ca am filtru SAL pe ele imediat caut si o poza,ca nu stiu exact modelul,am facut niste poze dar inca nu leam scos ca nu am gasit cablu.Ce as putea face pana vineri ca e majoratu lu unu si iam zis ca merg si cu ale mele.Unu care se mai pricepe o zis ca inaltele astea is f bune,dar pt ca is mai sensibile,se duc de la distortosiuni.si altu o zis ca ar vrea sa le puna led dinala care se aprinde cand e prea tare.......

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Solim

9

• adircf

7

• neinvins

3

• zal

3

Top autori în acest subiect

Evident ca le arzi din cauza distorsiunilor ( de acolo si expresia "urla tare" ).Nu am o solutie pt tine cu aceste inalte...mai bine pui mana pe ceva mai serios...un driver ceva...dar cat timp dai cu distiorsiuni in ele, degeaba... :goodman:

Link spre comentariu

am o solutie pentru tine in caz de urgenta numai ca toata lumea o sa ma injure. :smt005

i-ati PIEZZO la majoratul ala, ca daca iti cumperi alte inalte iar o sa le prajesti..., ca mai mult ca sigur o sa dai mai tare volumul ca si acasa si o sa fie posibil sa scoti din bas ca sa dai MAI tare ca sa acoperi persoanele ce o sa fie acolo deci tweeterul o sa fie super stresat asa. Am trecut si eu prin chestii din astea.

Dupa maj, i-ati 2 supertweetere calumea sau ceva drivere. daca nu ai bani poti pune de la Vasile ceva drivere COMP 34 sau cum le zice. Le faci un filtru la 3,5 Khz cu 18 db, le pui si 2 becuri si ai terminat treaba. Vezi ce faci cu amplificatorul.

Link spre comentariu

deci cam asa spuneti,distorsiunile....Fazai ca eu merg cu basu in blana,nu sal mai scad si sa dau mai tare sa se auda inaltele,pt ca ele oricum se aud,deci cat duce basu clar,atata ii dau,si atunci de unde distorsiuni?cu piezzo ce sa zic,Pai are un prieten deal meu niste piezo cu 80 de mii buc. pe niste boxe cu basu de 10'',unpic mai vechi,dar bun de numa,scot boxele alea de nuti vine sa crezi,si no avut probleme cu ele decat o data in 2 3 ani...nah :smt005 si eu care dau sute de mii pe bucata uite ce patesc... :smt005 :smt005 dar nu ma las!!!!!!!!!Haideti fratilor pe piezoo :supz: :smt003 Eh nu vam spus ce da in ele.Un mixer cu amplif firma MAX CW 4008 aia nemteasca,ca cica e si chinezeasca... scire pe el 2X200.

Link spre comentariu

Haideti fratilor pe piezoo :supz: :smt003

Vai Doamne fereste :smt005 :smt005 :smt005 . Nu la ultima fraza a ta am vrut sa ajung

faza cu piezzo e o SOLUTIE TEMPORARA

Link spre comentariu

Apoi e clar.Distorsiuni frate, nu gluma.Dar daca e cum zici tu, atunci daca mergi cu basul al maxim de ce nu ai distorsiuni pe inalte ?Explica-mi si mie sa inteleg...

Link spre comentariu

Haideti fratilor pe piezoo :supz: :smt003

Vai Doamne fereste :smt005 :smt005 :smt005 . Nu la ultima fraza a ta am vrut sa ajung

faza cu piezzo e o SOLUTIE TEMPORARA

Doar nu am innebunit???glumeam
Link spre comentariu

Dar daca e cum zici tu, atunci daca mergi cu basul al maxim de ce nu ai distorsiuni pe inalte ?Explica-mi si mie sa inteleg...

Apai yo de unde sa stiu nene ca dac mergi cu basu in blana iti intra distorsiuni?sau ce ai vrut sa zici ca is tare zapacit si obosit la ora asta?
Link spre comentariu

Parerea mea e ca soliciti prea mult inaltele alea cu frecvente medii din cauza filtrului. Ai nevoie si de un dif. de medii care sa consume partea lui din spectrul sonor. Inaltele alea nu pot reda corect si frecventele medii care incing degeaba bobina. Cred ca am fost destul de clar.

Link spre comentariu

de ce sa se complice cu medii inalte filtru pe 3 cai? un driver de la vasile comp34 sau cum ii zice ca ii vreo 60 de roni si a terminat treaba si vineri la maju ala sa isi cumpere 2 piezzouri. Alea rezista la abuz numai ca fidelitatea... :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 .si asa poate sa mearga cu "basu'-n blana" :smt003 :smt006

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări