Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2016 PROIECTUL MEU OTL/ELS DD

victordascalescu54

Postări Recomandate

Da, asa ceva ar fi super...cred ca trebuie sa ma pun pe treaba, dar incep cu ceea ce este mai simplu (pentru mine). Si inca ceva, nu-mi este rusine la varsta mea, dar trebuie sa ma mai pun si cu "burta pe carte".

Va multumesc mult.

Se pare ca incepe o noua "era" ..... am reusit sa separ cele 3 surse din otl si lucrurile arata mult mai frumos.....continuam cu ccs-ul. Urmeaza sa renunt si la conzii de intrare, avind in vedere ca preul meu are iesire balansata pe transformator. O fi bine? o fi rau ? ... urmeaza sa aflu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• victordascalescu54

24

• THOMAS

4

• tm07uxo

2

• Dumitrache_S

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

un bc550 si un zenner de 5v6 plus 1n4148 pt stabilizare termica pot face minuni acolo...ala e un fet minunat, da de unde il iei si cum il stabilizezi termic?

Pai tocmai am intrat in posesia catorva 2N5458 si am pregatit si alimentarea (asa cum a dat-o Ciuffoli) Totusi ma gandesc de ce nu a stabilizat-o...nici el si nici japonezul cu 2SK117...o fi de ajuns. Oricum urmatoarea faza in pregatire este cea cu EF86 propusa de dl @LMO.

ID are o insula de stabilitate pentru IVGSI=IVPI-0,66V. A se vedea Dostal sau Grey&Meyer.

O sugestie practica? ... aplicata la acest proiect? Ar fi de apreciat.

Link spre comentariu

Pai tocmai am intrat in posesia catorva 2N5458 si am pregatit si alimentarea (asa cum a dat-o Ciuffoli) Totusi ma gandesc de ce nu a stabilizat-o...nici el si nici japonezul cu 2SK117...o fi de ajuns. Oricum urmatoarea faza in pregatire este cea cu EF86 propusa de dl @LMO.

O sugestie practica? ... aplicata la acest proiect? Ar fi de apreciat.

Orice CCS se poate verifica practic, stiiti cum se face acest lucru ?

Link spre comentariu

Din pacate nu stiu. Ma puteti ajuta?

Foarte simplu, puneti pe o placa de test montajul cu orice tip de CCS si cu o sursa de tensine reglabila modificati tensiunea in plaja pe care o admite FET-ul, tranzistorul sau tubul iar prin monitorizarea curentului se vede ca acesta ramine aproape constant deci curent stabilizat la variatia de tensiune adica invers ca la stabilizatorul de tensiune unde tensiunea este stabila si curentul variabil

Un CCS are proprietatea de a avea o rezistenta dinamica mica in curent continuu si o impendanta ridicata in curent alternativ iar diferentele calitative intre diversele configuratii depind de indeplinirea acestor conditii deci in cazul dvs verificati cit de stabil este curentul la variatia tensiunii pentru diverse FET-uri, de regula cel mai stabil este cel mai bun sau si mai simplu prin schimbarea unui CCS cu altul se vede diferenta de amplificare sau simetrie in cazul etajului defazor

Link spre comentariu

Foarte simplu, puneti pe o placa de test montajul cu orice tip de CCS si cu o sursa de tensine reglabila modificati tensiunea in plaja pe care o admite FET-ul, tranzistorul sau tubul iar prin monitorizarea curentului se vede ca acesta ramine aproape constant deci curent stabilizat la variatia de tensiune adica invers ca la stabilizatorul de tensiune unde tensiunea este stabila si curentul variabil

Un CCS are proprietatea de a avea o rezistenta dinamica mica in curent continuu si o impendanta ridicata in curent alternativ iar diferentele calitative intre diversele configuratii depind de indeplinirea acestor conditii deci in cazul dvs verificati cit de stabil este curentul la variatia tensiunii pentru diverse FET-uri, de regula cel mai stabil este cel mai bun sau si mai simplu prin schimbarea unui CCS cu altul se vede diferenta de amplificare sau simetrie in cazul etajului defazor

OK, multumesc.

Link spre comentariu

Pt. CCS la ECC83, se poate folosi cel cu doua DN2540 cascodate. DN2540 este un mosfet cu canal saracit, internetul este plin cu schema respectiva. La TME se gaseste, atat varianta TO92 cat si TO220 in caz ca va vin idei sa-l folositi la curent mai mare (ex. CCS pentru un etaj prefinal, ori ca si sarcina pentru anozi).

Link spre comentariu

ar fi bine sa folositi functia de magnifier pt a vedea cat este caderea la 20khz in decibeli.Pe un grafic pana la 100khz de multe ori nu se vede foarte bine o cadere de 3db, iar 3db e foarte mult.De regula se accepta o cadere sub 0.5db.Mie imi pare ca vad  un prim prag la 16-18khz

pai daca deschizi atasamentul txt se vede pas cu pas atit in tensiune cat si in dB.........

pai daca deschizi atasamentul txt se vede pas cu pas atit in tensiune cat si in dB.........

la 20k atenuarea e de 0,9dB cred ca nu e chiar rau

Link spre comentariu

mark levinson ml-2 .glumeam...Super!!!e diagrama masurata real?

Credeam ca acesta e un club de oameni seriosi....am gresit?

Da, diagrama e reala!

Care este schema pentru aceste date ?

OTL 25W Tim Mellow (putin modificata.....vedeti topicul)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări