victordascalescu54 Postat Ianuarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 Da, va multumesc frumos, este idealul, asa cum ar fi sa alimentez ecc 83 cu ez81 .... ceea ce cred ca voi face in final asa cum fac japonezii cei mai "rai" Avind in vedere ca nu prea am 6j1p dar de ef 86 nu duc lipsa, as putea sa folosesc ef86? Cum ar trebui ajustate micile diferente (Ua1 si 2 100V , 0,8V in cursorul trimerului de 1k si Ia1 +2=1mA ? cam asa ceva am vazut la japonezi...... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 (editat) de ce trebuie să existe static potenţial pe ieşiri aici ? ce se întâmplă cu reacţia negativă dacă Ri sursă de semnal are poftim 1kΩ..10KΩ..(aplicam diverse surse de semnal la intrare), gradul de reacţie negativă devine variabil în raport cu frecvenţă ?! sau ce se întâmplă acolo ?.Să fiu mai exact putem preciza gradul de reacţie negativă ca fiind constant în banda audio pentru diferite Ri surse de semnal ,cum se modifica reacţia negativă dacă sursa de semnal are Ri=1kΩ în raport cu frecvenţă ?avem acelaşi grad de reacţie negativă la 1Khz în raport cu 10Khz ?(pentru sursa de semnal cu Ri=1kΩ). Editat Ianuarie 14, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 (editat) de ce trebuie să existe static potenţial pe ieşiri aici ? ce se întâmplă cu reacţia negativă dacă Ri sursa de semnal are poftim 1kΩ..10KΩ..(aplicam diverse surse de semnal la intrare), reacţia negativă devine variabilă în raport cu frecvenţă ?! sau ce întâmplă acolo ?. Defazorul este exact pentru schema de aici : http://www.elforum.info/topic/106484-proiectul-meu-otlels-dd/?hl=victordascalescu54&do=findComment&comment=1219079 adica proiectul colegului @victordascalescu54 si pe care eu nu l-am modificat decat in sensul cereri d-lui de a utiliza un CCS in etajul schimbator de faza,in rest se pare ca este deja realizat acest amplificator iar rezultatele sunt multumitoare. Da,NFB intra direct pe grila U1 nu pe divizorul R1,R2,dar in simularea acestui defazor de sine statator nu are importanta pentru ca nu exista semnal NFB. Editat Ianuarie 14, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 (editat) Aa, bun Ne imaginăm buclă închisă în situaţia dată(în conformitate cu marcajul din schema NFB) cred că are importanţă. Aşadar revin, cu NFB cum rămâne ?!(constant ,variabil), dependent/independent de Ri ?(sursă de semnal) Verifică domnule Lăzăroiu dacă montajul în buclă închisă mai are acelaşi câştig când Ri=1kΩ-sursă-semnal comparativ cu Ri=100KΩ. În final va funcţiona în buclă închisă(se vede clar marcajul din schema NFB) chiar dacă acum avem reprezentat doar circuitul de intrare(defazor). PS nu strică un bode http://www.elforum.info/uploads/monthly_01_2016/post-175212-0-49098700-1452796704.png poftim pentru Ri=10KΩ(în buclă închisă desigur). schema asta o văd foarte bună(raportat la NFB, bode etc) aşa se vede prin prisma mea. Editat Ianuarie 14, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Ianuarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Defazorul este exact pentru schema de aici : http://www.elforum.info/topic/106484-proiectul-meu-otlels-dd/?hl=victordascalescu54&do=findComment&comment=1219079 adica proiectul colegului @victordascalescu54 si pe care eu nu l-am modificat decat in sensul cereri d-lui de a utiliza un CCS in etajul schimbator de faza,in rest se pare ca este deja realizat acest amplificator iar rezultatele sunt multumitoare. Da,NFB intra direct pe grila U1 nu pe divizorul R1,R2,dar in simularea acestui defazor de sine statator nu are importanta pentru ca nu exista semnal NFB. d-lui @LMOlimpiu Imi fac curaj si cred ca voi aplica la schema dvs, dar am cateva nelamuriri: -Daca voi utiliza ef86, ce modificari ar trebui sa fac? -Este necesar sa pastrez valorile din schema de baza (Ua1 si 2 100V si Ia1 si 2 0,5 ma) ? vad ca in propunerea dvs sunt alte tensiuni/curenti in anozii lui ecc83. -Daca as avea o infasurare separata si nu voi folosi cea de -430V se merita? daca da , ce tensiune sa am ? (asta pentru ca am separat sursa de putere +/-150V si am facut un trafulet separat cu anodica lui ecc83, biasul la 6c33c, sursa de cc, etc) -Ce se intampla cu filamentul? trebuie o infasurare separata? pot folosi cea de la ecc83 sau trebuie sa fac si alte combinatii antibrum? -Unde as putea introduce un trimer din care sa pot seta fin montajul? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Ianuarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Desi am zis ca voi aplica schema d-lui @LMOlimpiu... si asa voi face, iata alt japonez maniac cu otl-urile care face ccs-ul cu un fet, dar se pare ca e unul ff bun, schema insa e supersimpla. Am putea face oare cate un bode pentru ccs-tub si ccs-ss sa vedem ce iese? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Schema aceasta a fost testata si masurata de mine functioneaza ireprosabil doar ca in loc de 6S33S am pus PL519 iar FET-ul 2Sk117 l-am inlocuit cu alt tip, nu imi aduc aminte care dar repet schema aceasta este excelenta Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Ianuarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Schema aceasta a fost testata si masurata de mine functioneaza ireprosabil doar ca in loc de 6S33S am pus PL519 iar FET-ul 2Sk117 l-am inlocuit cu alt tip, nu imi aduc aminte care dar repet schema aceasta este excelenta Poate gasiti valorile pe care le-ati folosit si-mi trimiteti o schema reala, realizata practic...multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Pe schema identica cu cea data de dvs am notat doar tuburile substituite disponibile adica 12ax7=ecc83, 12bh7a=ecc99 si 12by7=6p1p dar FET-ul folosit nu l-am notat oricum 2sk117 este preferabil. In loc de ecc99 merge si ecc82 iar tuburile PL519 aveau la iesire un OT de 250 ohm/8 ohm si practic nu am modificat schema doar rezistorul din catodul lui 6p1p l-am inlocuit cu un semireglabil si daca va uitati pe schema este nevoie de doua surse de negativare separate, una releaza curentul de bias iar cealalalta off-setul Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 In desen aveti schema pentru defazorul cu ECC83 si CCS cu EF86 adaptat la OTL-ul dv. si utilizand sursele ce le aveti deja,daca insistati o sa incerc si un defazor cu SS in CCS. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Ianuarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 In desen aveti schema pentru defazorul cu ECC83 si CCS cu EF86 adaptat la OTL-ul dv. si utilizand sursele ce le aveti deja,daca insistati o sa incerc si un defazor cu SS in CCS. Multumesc frumos, de maine ma apuc de treaba. Avind in vedere ca va trebui sa rezolv si problema filamentelor, voi pastra trafurile deja facute pentru o eventuala proba cu ccs-ss si voi comanda altele care sa cuprinda si infasurarea de filament (poate ma invatati ce ar trebui facut sa nu captez alte zgomote) Daca tot voi face asa, am sa prevad o infasurare dedicata CCS-ului. Sa inteleg ca ar trebui sa obtin circa -200V OK? O seara buna. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Ianuarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 fet-ul ala a fost ales din motive de cult pt ca are un zgomot extrem de mic si transconductanta pe masura (da nu-l mai gasesti pe nicaieri)si tensiune vds rezonabila, dar chiar si asa, tensiunea vds e criminala, iar de nivelul lui de zgomot sigur nu ai nevoie in aplicatia .inteleg ca sk117 e singurul rival superior lui sk170, dar acum este si lsk170, lsk389, 489....TOTUSI....bsp135 merge foarte bine si stabil acolo fiind de 20 de ori mai ieftin si te poti duce cu alimentarea negativa pana in fundul iadului...incercat , masurat si garantat ca se comporta foarte bine in frecventa pana la 10ma .mai mult n-am incercat.ma rog...eu am 5 bucati sk117 ra le tin pt chestii serioase nu pt ccs-uri supravoltate... eu l-as incerca pe acesta: desi ma pregatesc sa-l fac pe cel propus de @LMO cu ef86 Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Ianuarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 In desen aveti schema pentru defazorul cu ECC83 si CCS cu EF86 adaptat la OTL-ul dv. si utilizand sursele ce le aveti deja,daca insistati o sa incerc si un defazor cu SS in CCS. @LMO As dori da comand alte trafuri dedicate acestei scheme, deci sa cuprinda separat infasurarea pentru CCS si filamentul pentru ef86. V-as ruga frumos daca puteti reformula schema data pentru o tensiune optima necesara ccs-ului avind in vedere ca infasurarea de 430V de la bias va ramine doar pt bias. Totodata poate imi sugerati daca la infasurarea de filament ar trebui sa-i prevad priza mediana sau alt tip de a reduce zgomotul . Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 (editat) @LMO As dori sa comand alte trafuri dedicate acestei scheme, deci sa cuprinda separat infasurarea pentru CCS si filamentul pentru ef86. V-as ruga frumos daca puteti reformula schema data pentru o tensiune optima necesara ccs-ului avind in vedere ca infasurarea de 430V de la bias va ramine doar pt bias. Totodata poate imi sugerati daca la infasurarea de filament ar trebui sa-i prevad priza mediana sau alt tip de a reduce zgomotul . Va multumesc anticipat. Cred ca o sursa (foarte simpla!) ca cea din desenul de mai jos ar fi suficient de buna pentru ce va trebuie dv.,bineinteles doar pentru etajul (etajele) de intrare cu 2xECC83 si CCS cu 2XEF86.Pe traf un bobinaj bifilar pentru fialmente ar fi ideal scapand in acest fel foarte sigur de brumul introdus pe calea de filament,nu va trebuie DC pentru asa ceva. Tensiunile de +146V si -200V le veti stabili practic din divizoarele ; R5/R3 pentru +146V(150v) si R6/R4 pentru tensiunea de -200V (190v...210v),sursa ofera la un curent de 75mA pe tensiunea de +146V un riplu de pana 1mV iar pe cea de -200V(75mA) un riplu de 1.2mV dar bineinteles ca nu vom ajunge la acel consum de 100mA niciodata mai ales pe tensiunea negativa (-200V),secundarul de pe traf fiind usor supradimensionat. Aceasta este doar o propunere,asadar puteti alege aceasta varianta sau nu. Editat Ianuarie 21, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Ianuarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Cred ca o sursa (foarte simpla!) ca cea din desenul de mai jos ar fi suficient de buna pentru ce va trebuie dv.,bineinteles doar pentru etajul (etajele) de intrare cu 2xECC83 si CCS cu 2XEF86.Pe traf un bobinaj bifilar pentru fialmente ar fi ideal scapand in acest fel foarte sigur de brumul introdus pe calea de filament,nu va trebuie DC pentru asa ceva. Tensiunile de +146V si -200V le veti stabili practic din divizoarele ; R5/R3 pentru +146V(150v) si R6/R4 pentru tensiunea de -200V (190v...210v),sursa ofera la un curent de 75mA pe tensiunea de +146V un riplu de pana 1mV iar pe cea de -200V(75mA) un riplu de 1.2mV dar bineinteles ca nu vom ajunge la acel consum de 100mA niciodata mai ales pe tensiunea negativa (-200V),secundarul de pe traf fiind usor supradimensionat. Aceasta este doar o propunere,asadar puteti alege aceasta varianta sau nu. Da, asa ceva ar fi super...cred ca trebuie sa ma pun pe treaba, dar incep cu ceea ce este mai simplu (pentru mine). Si inca ceva, nu-mi este rusine la varsta mea, dar trebuie sa ma mai pun si cu "burta pe carte". Va multumesc mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum