of-of Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Cum sa inlocuiesc bateriile de 14,4V NiMh, de la aspirator cu ceva care sa mearga mai bine ? As lua 4 Li-ion, dar de care, sa nu fie fake ? Mi-ar mai trebui si un bord care sa le incarce . Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) Cumpără unele care să coste dublu cât costă aspiratorul nou...sigur, nu vei lua ştifturi! Şi acum fără glumă... nu te juca cu bateriile Li-ion ...sunt pretenţioase la încărcare şi ai putea face(trăi) experimetul din clipul de mai sus( ăla în care iau foc niste acumulatori ”fake”) ...chiar dacă sunt ”acumulatori originali”! Editat Decembrie 29, 2015 de elmar Link spre comentariu
giongiu Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) Cum sa inlocuiesc bateriile de 14,4V NiMh, de la aspirator cu ceva care sa mearga mai bine ? As lua 4 Li-ion, dar de care, sa nu fie fake ? Mi-ar mai trebui si un bord care sa le incarce . Gasesti la TME, li-ion, 18650, diverse capacitati, sunt in regula. Eu am luat asa ceva si desi sunt facuti in China, chiar au capacitatea declarata. http://www.tme.eu/ro/details/accu-ncr18650b/acumulatori/panasonic/ncr18650b/ Editat Decembrie 29, 2015 de giongiu Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) Vă mai spun o dată...poate nu s-a înţeles... Acumulatorii li-ion nu se încarcă la fel ca acumulatorii NIMH...dacă vi se pare că e o glumă, încercaţi!...şi o să vedeţi ! Nici să nu vă gânditi să încărcati acumulatorii LI-ION cu incărcătorul original al aspiratorului!Chiar dacă o să reuşiti să-i încărcati de câteva ori...întotdeuna sunteţi sub pericolul incedierii casei ...plus că pot exploda destul de violent! Editat Decembrie 29, 2015 de elmar Link spre comentariu
of-of Postat Decembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Asa stiu si eu pe unul caruia i-a luat foc telefonul in buzunar. Nici macar nu-l incarca in momentul ala, dar era telefon luat de pe net. Eu intrebam si de incarcatorul pentru li-ion pe acolo. Am gasit ceva, tot la chinezi, dar la prima vedere pare cam ciudat, http://www.aliexpress.com/item/Brand-New-Top-Quality-4A-5A-PCB-BMS-Protection-Board-for-4-Packs-18650-Li-ion/32373237329.html nu prea vad elemente de putere pe acolo, asa ca bordul ala s-ar putea sa fie doar de protectie ? L-a incercat careva ? Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) N-am încercat ...Dar eu cred că această placă e doar pentru a conecta acumulatorii( de a furniza tensiunea celor 4 acumulatoare la două ieşiri +/-)...iar încărcătorul(cel care furnizează curentul de încărcare) e altul şi trebuie să aibă o tensiune de ieşire de max 4,25v(pentru siguranţă)...orice tensiune mai mare poate duce la incedii! Pe placă sunt si elemente de putere ...două mos-fet comandaţi de un controler... Mi-ar mai trebui si un bord care sa le incarce . Pe bune acum...chiar nu ştii să foloseşti cuvântul în limba română?? eu nici nu mi-am dat seama ce vrei să zici acolo... Editat Decembrie 29, 2015 de elmar Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) Cele doua integrate SMD de 8 pini sint defapt 2 tranzistori MOS ce decupleaza acumulatorul atunci cind controlerul (cipul cu mai multi pini) detecteaza curent marit prin rezistenta de 10mohm. Asta cel putin teoretic pt ca practic ...nu se stie niciodata. Edit: placa aia nu-i pt incarcare ci numai de protectie la scurtcircuit. Editat Decembrie 29, 2015 de sesebe Link spre comentariu
of-of Postat Decembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2015 scrisesem board si din respect pentru tine am modificat. incarcatorul trebuie sa fie la 4 ori 4,25V, cum este si la calculatoarele personale portabile unde are tensiune mai mare si pe unele chiar scrie 6 unitati singulare ( sau 8 sau cam asa ceva) Oricum nu mai vreau alt pachet de ni-mh pentru ca sunt prea scumpi. o sa incerc sa comand un circuit electronic ca cel din poza. mersi sesebe, chiar si asa circuitele alea arata cam firave pentru 5A. mai sap Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 scrisesem board si din respect pentru tine am modificat. Cu alte cuvinte ”m-ai umplut de respect”!!? Link spre comentariu
of-of Postat Decembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2015 cipul e de la firma alfa si omega semiconductor. Vad ca tine chiar 12A. asta vad ca are pe aceleasi terminale iesire sau incarcare. Numele magazinului ma face sa ezit. http://www.aliexpress.com/item/Charger-for-4-Packs-PCB-Li-ion-Lithium-Battery-Recharge-4-5A-Protection-Board/32347248152.html?spm=2114.10010108.100010.5.IYo2tD Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 O mai spun odata si este ultima data. Aceste placute nu sint decit protectii, nu fac nimic pe partea de incarcare. Pt incarcare iti trebuie incarcatoare dedicate pt acumulatori litiu. Un exemplu aici dar pt celule separate. Link spre comentariu
of-of Postat Decembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2015 nu e chiar off pentru ca vorbim de falsuri. sunt acumulatoare de care zici marcate cu 9900mA ceea ce imi pare exagerat. Placuta de circuit era data la 4-5A. Circuitul mosfet suporta 12A conform foii de catalog. Nu putem sa vorbim si de chestii care nu sunt falsuri si merg folosite, sau punem tot pozele alea de pe net cu tranzistoare sparte si electrolitici taiati ? Acum trebuie sa aleg intre 18650 sau intre pachete atipice paralelipipedice. Cei vechi erau de 3,5A. Insa tot ce am gasit diferit de 18650 este scump. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 La acumulatorii 18650 tot ce are declarat ca avind mai mult de 3500mAh trebuie sa dea de gindit. Link spre comentariu
lrai Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 @sesebe nu e chiar adevarat, exista unele incarcatoare "inteligente" care incarca celulele li-ion in serie. In acest caz poti sa folosesti placuta ca o minima protectie de supraincarcare. Evident ca placuta nu echilibreaza celulele si nici nu are nici o treaba cu profilul de incarcare dar cel putin monitorizeaza tensiunea fiecarei celule si decupleaza in caz ca e in afara parametrilor. Avand in vedere ca descrierea facuta acestor placute este voit exagerata/inexacta merita un loc aici la fake-uri. @of-of acumulatorii 18650 nu sunt facuti pentru curenti mari, capacitatile nominale sunt date la 0.7C si maxim o sa gasesti grafice de descarcare cu 2C, Ce nu specifica de obicei in DS e ca la 2C descarcare viata acumulatorului scade substantial (50% sau mai mult). Acumulatorii pt. modelism au capacitati de descarcare mult mai mari dar si costa. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Puteți continua aici discuția despre înlocuirea acumulatorilor NiMh de la aspirator, să nu amestecăm problemele tehnice cu Bodega. Topicul cu produse contrafăcute continuă separat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum