Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme claxon BMW 320

cuza

Postări Recomandate

Buna ziua. A venit cineva la mine si mi-a adus un claxon daca pot sa il repar, domnul are un BMW 320 din 2003.

Ajunge 12V pe conector. problema este ca pe cei 2 pini nu am rezistenta decat undeva pe la 150Kohm.

Am ce să-i fac acestui claxon??? Domnul a zis ca nu gaseste asa claxon, desi cred ar merge pus cam orice asemanator daca folosesc acelasi conector.

Eu am incercat sa-l desfac si m-am impotmolit deoarece nu mai stiam, atasez niste poze

http://tinypic.com/r/rab8qr/9

http://tinypic.com/r/jsbrbo/9

Edit: Fii mai atent cu ortografia, am subliniat cu roșu corecturile de rigoare..

Link spre comentariu

Din poza întunecată și mișcată pe care ai postat-o, nu prea se înțelege mare lucru.Se vede că ai dat jos capacul și membrana claxonului, până acum. Cel mai probabil are ori bobina întreruptă (arsă), ori (cel mai probabil) contactul mobil perlat sau topit. Când mai faci poze cu telefonul, ai grijă să asiguri lumină suficientă, cel mai bine ies la lumină naturală....

Link spre comentariu
Vizitator s.s.systems

Claxonul ca claxonul, dar domnul are mai mari probleme... Adica e din cei care nu vor decat claxon "de BMW".

Sa-si puna naiba un claxon oarecare... e din cel mai banal tip. Costa vreo 20 de lei nou.

Link spre comentariu

claxoanele din magazin cele la 20-30 de lei setu nu au nici o sansa sa sune ca unu origina,dar imi este imposibil sa cred k nu gaseste claxon in dezmembrari,am luat luna trecuta pentru un opel astra H cu 30 de lei setu din dezmembrari

Link spre comentariu

mare atentie la acest tip de clienti!daca ,,domnul'' a venit sa il repari si nu ca sa-l verifici este clar ca a mai fost cu el pe la alte ateliere.face parte din categoria ,,nu sunt meseriasi in Romanica ,dom'ne".la acestia reparatia trebuia sa fie gata ieri,pentru ca astazi se marita bunica,sa fie gratis si sa dai si rest.in principiu daca vrei neaparat se poate repara.se pare ca este intrerupta bobina,si poti sa refaci bobinajul,lucru destul de meticulos.oricum nu vei mai reusi sa centrezi perfect membrana deci tonalitatea se va schimba.personal,l-as fi refuzat din start si l-as fi invatat cuvantul magic ,,change"!

Link spre comentariu

De curiozitate am demontat si eu cateva jucarii din astea(un model chiar era cu suruburi,nu capsulat).E greu de crezut ca o bobina cu un conductor de asemenea grosime se poate intrerupe.De regula ori se arde,prin sudarea pastilelor contact,ori se uzeaza pastilele,si atunci inlocuirea lor chiar daca nu e imposibila,nu-si are rostul.Sunt unele lucruri,care in ciuda talentului de a repara,merita schimbate in caz de defect.

Pe principiul asta si prezervativul se poate vulcaniza si hartia igienica se poate folosi pe ambele parti(separat)...doar cine doreste.

Link spre comentariu

Mersi pentru sfaturi, claxonul a fost predat a doua zi dupa ce a fost adus :)))., clientul era un bun amic. Dar foarte bine punctat, anumiti clienti vor totul gratis :))). Un vecin vrea sa ii repar orice gratis, apoi se duce la un atelier de reparat si rade ca nu sunt meserias. Iar daca ii cer ceva, nu are sau cere bani.

Link spre comentariu

Scuze de off topic, dar tin de mult timp sa-mi lamuresc un lucru. Nu am desfacut niciodata un claxon sa vad ce este inauntru, dar fiind alimentat in curent continuu, banuiesc ca are un oscilator intern, ceva, de scoate sunet, altfel ma gandesc ca singurul lucru pe care l-ar putea scoate ar fi fum, nu? Sau, cum functioneaza mai exact claxoanele?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări