Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BOB pe usb pt Mach3

znecula

Postări Recomandate

Cei care au asa ceva, va rog sa ma ajutati sa fac alegerea corecta.

Imi trebuie pentru 4axe.

Pe ebay sunt mai multe modele si nu ma pot hotari.

Tentatia este sa iau ce e mai ieftin, dar nu si prost.

Astept opinii.

Stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• znecula

6

• La Trovanti

5

• Liviu M

2

• cnc_step

2

Top autori în acest subiect

Nooo.

Asta e pentru imprimanta.

Are doar 3 sarme.

Rx, Tx si Gnd.

Imprimantele functioneaza (functionau), in marea lor majoritate, pe portul paralel. Rx, Tx, GND sunt semnalele portului serial (RS232).

Link spre comentariu

Va rog sa discutam despre bob cnc dedicate cnc.

Daca  veti cauta pe site-urile care vand tot felul de cabluri IT, veti gasi si pe acesta si se specifica clar despre ce e vorba.

De altfel cred ca si pe acest forum spune cineva ca a cumparat asa ceva si a luat teapa.

Stima.

Link spre comentariu

Ceva destept care merge bine pe mach, fara a fi nevoit sa cumperi si licenta la acest bob, doar instalezi plug-in.

Sau foarte bun si pe softul lui dedicat, dar trebuie sa cumperi licenta.

Eu il folosesc de 1 an si functioneaza perfect. Plus ca importi automat setarile din mach, si isi face treaba.

Il cumperi pe firma, si nu platesti tva.

http://www.shop.cncdrive.com/index.php?productID=719

Editat de cnc_step
Link spre comentariu
Vizitator silviusana

Din cate am vazut pe net nu exista usb la paralel pt Mach3

o optiune ar fi docking station daca laptopul are iesire pt asa ceva

sau decat sa schimbe sa cumpere alt soft +bob cred ca iese mai ieftin cu un pc secondhand

Editat de silviusana
Link spre comentariu

Din cate am vazut pe net nu exista usb la paralel pt Mach3

Exista. De exemplu:

http://www.ebay.com/itm/4-Axis-USB-Mach3-Card-CNC-Stepper-Controller-Breakout-Interface-Board-200KHz-/151782992362?hash=item2356f8a9ea:g:MOEAAOSwBahVAPAL

sau:

http://www.ebay.com/itm/New-4-Axis-CNC-USB-Card-For-Mach3-Motion-Control-With-Terminal-For-Carving-Mill-/181896893134?hash=item2a59e652ce:g:KXQAAOSwk1JWdINH

In primul post am rugat ca cei care detin asa ceva sa-si spuna parerea.

Vreau sa trec cu Mach3 de la paralel la usb pentru a putea folosi un laptop ce nu are port paralel si pentru ca  usb-ul ofera facilitati in plus.

Cei care folosesc usb-ul stiu despre ce e vorba.

Stima.

Ceva destept care merge bine pe mach, fara a fi nevoit sa cumperi si licenta la acest bob, doar instalezi plug-in.

Sau foarte bun si pe softul lui dedicat, dar trebuie sa cumperi licenta.

http://www.shop.cncdrive.com/index.php?productID=719

Cat costa bobul fara licenta?

Link spre comentariu

Cat costa bobul fara licenta?

105Euro, si 153 cu licenta. Dar nu platesti taxe, transportul este ieftin, ajunge repede din Ungaria.

Poti sa te cuplezi direct in cablul lpt cu placa care o ai, sau poti sa scoti cnexiunile direct in driverele de motoare, in in si in out.

In plus are o gramada de porturi in care poti sa-ti creezi cate in-uri si cate out-uri vrei. Adica la paralel pui doar port 1. Aici poti sa pui si 3 porturi. Poti sa pui cnc-ul pe un port paralel, laser-ul pe portul 2, strungul pe portul 3, toate cu aceleasi setari daca vrei, si doar schimbi in mach cand lucrezi cu unul sau altul decat nr. portului.

Editat de cnc_step
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări