Vizitator viobio Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Daca tuburile sunt defecte,este normal sa persiste defectul.Incearca cu alt tub. Link spre comentariu
vio2007 Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Nu ai postat tensiunile pe partea de trioda,in anod pe pinul 9 si-n catod pe pin 8. Link spre comentariu
cuza Postat Decembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Offf, nu am tinut cont, ma gandeam chiar sa fac modulul pe o placa de test alimentata din traful se darclee sa verific lampile, sa stiu daca lampile ar fi defecteMa gandesc sa nu fie soclul trosnit, am.incercat cu 3 tuburi si toate la fel, iar unul din ele a functionat la un radio Carmen 2 timp de cateva ore bune, era un 6fi3p Link spre comentariu
capabilu Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Incearca si un alt traf iesire daca ai posibilitate . Link spre comentariu
cuza Postat Decembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Multumesc voi incerca sa conectez si alt transformator de iesire, apoi voi construi un circuit sa testez tuburile. Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 28, 2015 Partajează Postat Decembrie 28, 2015 Nu e din transformator ,e din cauza tubului final ... defectul nu este o noutate ,cauta un ECL bun si nu mai piede timpul ! Link spre comentariu
cuza Postat Decembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2015 Pai ce se intampla, a ti putea sa mi explicati??? Barem sa stiu si eu de acum in colo, practic tensiunea din anodica se muta dincolo de catod pe rezistenta de decuplare catod daca eu din 15V am 49VPoate fi ceva din polarizare sau nu are legatura Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 28, 2015 Partajează Postat Decembrie 28, 2015 (editat) Poi ai gasit si explicatia singur ....asa se intampla cand tubul este defect , vezi ca gasesti cu Google despre tuburile electronice si ce fenomene au loc in balonul de sticla ,despre termoemisia catodica , despre imbatranirea si depunerea de ,,zgura" si cate altele, despre fascinantele lampi electronice ! Editat Decembrie 28, 2015 de romicap Link spre comentariu
cuza Postat Decembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2015 Buna ziua baieti am facut circuitul de audio din receptor, acealsi componente, si numai am defectul asta. Am alimentat cu traful de darclee si totul ok.Am masurat tensiunile:Pin 2: 13vPin 6: 173vPin 7:207vPin 9: 65vPareri?????? Tubul este bun????? De 15 minute tubul funtioneaza fara ca defectul sa fi aparut, acum voi incerca sa montez amplificatorul in radio poate imi dau seama. Link spre comentariu
cuza Postat Decembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2015 Buna seara baieti, am montat montajul facut de mine la radio si ce sa vedeti acelasi defect. Insa in urma unor sfaturi primite de la dl florinmar am descoperit ca omisesem o rezistenta de 100 ohm ce era plasata intre priza de la transformator si dioda redresoare. Am pus o rezistenta cu valoarea de 180 ohm/ 7W si defectul nu a mai aparut( Tensiunea anodica imi scadea un pic dar partea de audio numai claca), am refacut circuitul de pe sasiul radioulul Carmen 3. Dupa 3 ore de functionare radioul functioneaza corespunzator. Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat Link spre comentariu
florinmar Postat Decembrie 28, 2015 Partajează Postat Decembrie 28, 2015 Cu multă plăcere man abea astept pe următorul felicitări 1 Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) Buna seara baieti, am montat montajul facut de mine la radio si ce sa vedeti acelasi defect. Insa in urma unor sfaturi primite de la dl florinmar am descoperit ca omisesem o rezistenta de 100 ohm ce era plasata intre priza de la transformator si dioda redresoare. Am pus o rezistenta cu valoarea de 180 ohm/ 7W si defectul nu a mai aparut( Tensiunea anodica imi scadea un pic dar partea de audio numai claca), am refacut circuitul de pe sasiul radioulul Carmen 3. Dupa 3 ore de functionare radioul functioneaza corespunzator. Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat Sigur ca da ...rezistenta aceea este un limitator de curent ...trebuia sa spui ca nu e la locul ei, altfel postarea pare a fi ceva care te ia la misto !? Editat Decembrie 29, 2015 de romicap Link spre comentariu
cuza Postat Decembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Buna ziua, nu am vazut rezistenta, pur si simplu, ma gandeam ca tubul isi trage cat are nevoie. Am un radio Carmen 2 si vad ca nu am acea rezistenta, doar o singura dioda metalica Mentionez ca este primul radio reparat )))) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum