kiwi Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 "LT37061"- DIP14 plastic dual in line package Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Din ce echipament provine ? Link spre comentariu
kiwi Postat Decembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Este de la un dispozitiv cu ultrasunete (pest repellent) Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Probabil să fie chiar vreun microcontroller....fără să-l vedem pe placă, nu avem cum ști. Link spre comentariu
kiwi Postat Decembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2015 cam asa arata:[/url] Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) Niciun integrat n-am vazut sa fie marcat pe spate , ce scrie acolo e vreun cod al producatorului fara semnificatie . Daca a fost razuit scrisul de deasupra , se poate eventual intui ce este dupa schema Editat Decembrie 27, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
armand Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Deasupra nu a fost "razuit"..ci mai degraba sters cu vreo substanta gen acetona...dupa schema pare o combinatie intre 339 si Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Care este de fapt funcția avertizorului ? Toate trei integratele sunt șterse ?, din poză așa pare... și ce componentă venea montată în cercul cu trei terminale din centru, deasupra lui R18 ? Nu înțeleg dacă doriți repararea aparatului sau să-i faceți un ,,reverse engineering,, fiindcă nu-mi pare să fiți dispus a da prea multe amănunte.... de exemplu pe ce pini ai capsulei vine alimentarea Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Am intalnit destule integrate care nu aveau nimic inscriptionat in partea de sus. Din pacate nici codul scris sub ele nu m-a ajutat prea mult. Posibil sa fie vreun cod al fabricantului chinez caruia ii este frica sa nu copieze altul modulul . Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Mare mister cu placa asta de nu se poate dezvalui de la ce e. Pinii aia 3 par de la un senzor PIR sau un detector de gaz. Integratul nu o sa-l gasesti dupa scrisul de pe spate, poate doar daca scoti schema si iti dai seama ce trebuia sa faca. Eu zic ca nu e microcontroler ci un integrat banal gen porti logice sau comparatoare. Dar de unde stii ca e defect? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) Razuitul scrisului la integrate e practicata demult de unele firmulite care fac montaje ca metoda anticopiere . Scrisul nu-l stergi cu acetona si diluant ... de asta razuitul e cea mai ieftina si simpla metoda . O secunda doua atins pe un polizor cu banda din smirghel fin si gata ... Evident ca integratul original iesit din fabrica era inscriptionat corespunzator . Probabil nu e mare lucru si se poate identifica dupa schema . Editat Decembrie 27, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Nici nu a specificat dacă e defect, doar vrea să știe ce este.....aici trebuie mai multe amănunte, valoarea tensiunii de alimentare, poziția pinilor de alimentare, ce anume traseu duce la fiecare pin....se prea poate să fie vreun integrat cu porți logice CMOS sau un comparator, ce comandă ledurile, după poziția lui relativă față de leduri. Pe placă apar conexiuni spre o baterie (BT), spre alt led (LED) și spre un difuzor (SPK) și unele ale căror marcaje nu se văd. Mai erau ceva înscrisuri pe marginea superioară a plăcii care au fost acoperite cu vopsea albă, dar nu cred că de fabricant...... Link spre comentariu
PINTI Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) Pune si o poza cu partea de cablaj. Poate te ajutam cu ceva. Asta, desigur, daca nu este un secret al tau. Am mai gasit integrate cu picioarele indoite la 180 de grade si montate pe cablaj. Este cazul tipic la multimetrele cu 7107. Metoda se foloseste cand cablajul a fost proiectat in oglinda, sau atunci cand trebuie sa montezi circuitul pe spatele cablajului. Aici se pare ca nu era cazul. Totusi, chinezii, se gandesc la orice. Cum a remarcat si @validae, nici pe celelelte integrate nu scrie nimic ( din ce am vazut in poza). Este posibil ca si aceste integrate sa fie marcate pe spate. Asteptam initiatorul topicului cu niste detalii. Editat Decembrie 27, 2015 de PINTI Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Daca sunt cu pinii indoiti la 180° iti dai seama dupa marcaj. In cazul de fata nu e asa,marcajul este pe o singura parte si e pe partea unde trebuia sa fie codul integratului. Link spre comentariu
armand Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) mai exista si:...dar are alta capsula si numar de pini...si e de fapt LTC3706 IGN LTC3706IGN Editat Decembrie 27, 2015 de armand Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum