Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Joc de lumini (țurțure)

Postări Recomandate

Frumoasa realizare :aplauze.

Daca mai e cineva interesat de proiect din partea mea poti sa-i dai hex-ul, daca caut si eu prin foldere posibil sa mai gasesc codul sursa daca e cineva interesat sa-l modifice este scris in mikroC Pro.

Multumesc, de apreciere si nu in ultimul rand pt ajutor!

Acum ca mi-au mai ramas vre-o 6500-7000 de leduri ma gandesc ce as mai putea face cu ele, sincer dupa cat de greu a fost sa desfaci, verifici, inlocuiesti sarma si relipit 3600 leduri, nu as mai face nimic cu leduri! insa gandul la perdeaua matrice nu-mi da pace. Desi am spus ca am renuntat, ramane totusi sa ma mai gandesc, este prost cu timpul ca rabdarea si nervii nu sunt o problema :).

Link spre comentariu

Ca de obicei, de sarbatori ne aducem aminte ca ar trebui sa mai facem ceva nou pentru a intregii colectia noastra de ``luminite``. Va propun un proiect luat de pe Youtube,un turture cu mai multe efecte de curgere care pot fi alese dintr-un buton sau pot fi lasate sa se desfasoare aleatoriu.Cei care au rabdare, pot incerca sa tripleze numarul led-urilor cu ajutorul benzilor din comert. Dupa ce se modifica fiecare modul din banda respectiva, ca in desen, vom avea un turture de aproximativ 60 de cm cu niste efecte spectaculoase. Am sa fac un filmulet ca sa va convingeti.Eu am lipit banda de led-uri pe o fasie de plastic de la un canal de cablu apoi, cu un cutter am separat modulele intre ele. Parte cea mai migaloasa este curatatul vopselei de pe traseele led-urilor si apoi cositorirea fiecarui led.Indicat ar fi sa se sacrifice un modul, sa se curete vopseaua de pe el si apoi decidem ce trasee pot fi intrerupte si unde se fac lipiturile, deoarece configuratia traseelor de cupru difera mult de la o banda la alta.Va recomand benzile cu led-uri mici care au un consum mic.Led-urile mai puternice au un consum mare si vor lumina slab. In nici un caz benzile pt. exterior.Pentru usurarea lipiturilor si pentru a nu avea fire pe fata, am facut cate 4 gauri cu un spiral de 1,5 mm. Asta ne ajuta ca legatura de la un modul la altul sa-l facem si cu ajutorult traseului de pe modul si sa nu lipim 2 fire in acelasi loc. In arhiva atasata , aveti tot ce trebuie, doar rabdare va mai trebuie. Va garantez ca veti realiza un turture de exceptie.

Succes!

In filmulet nu sunt toate efectele care pot fi alese cu ajutorul unui push-button miniatura atasat pe spate.

P.S Led-urile sunt albe dar in filmulet au iesit putin albastre.

Turture.rar

Editat de ss1958
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări