tranzistoras Postat Decembrie 26, 2015 Partajează Postat Decembrie 26, 2015 As dori sa transform un casetofon intr-un preamplificator, mai exact vreau sa scot capul de redare al casetofonului iar in locul lui sa pun o mufa. Acum problema este de adaptare a impedantei dintre generatorul de semnal si casetofon, cred. Cam ce ar trebui facut? Merci Link spre comentariu
mircea888 Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Pentru ce anume ai nevoie de acest preamplificator? adica despre ce generator de semnal vorbim? Preamplificatorul capului magnetic este facut special pentru inregistrarile pe banda magnetica si are anumite corectii pentru a avea o redare corecta. https://en.wikipedia.org/wiki/RIAA_equalization As sugera sa construiesti alt preamplificator, bazat pe un amplificator operational de calitate. Apoi sa inlocuiesti preamplificatorul din casetofon cu cel construit de tine, astfel vei beneficia de toate reglajele originale ale casetofonului. Eu sugerez sa modifici doar preamplificatorul, restul sa ramana asa cum este. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Decembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Concret as vrea sa introduc un semnal de la o chitara electrica. Am testat pe o japita de casetofon si aparent functioneaza, Desigur ca pot sa fac un preamplificator, dar necesita un minim efort, asa casetofoane am cateva si le dadeam o aplicatie. Merci. Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Impedanta de intrare a unui (pre)amplificator nu trebuie sa fie reglata, trebuie doar sa fie mai mare decat cea a sursei de semnal. Link spre comentariu
avolocaru Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) interesant! ce fel de chitara ai? Editat Decembrie 27, 2015 de avolocaru Link spre comentariu
tranzistoras Postat Decembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Este o chitara romaneasca. Am masurat rezistenta capului de citire, avea aprox 200 ohmi. am pus in locul sau o rezistenta de 75 ohmi si am bagat semnalul de la chitara. De auzit se aude cat de cat, dar are un zgomot de fond care nu-mi permite sa acordez chitara. Ca atare am renuntat la idee, am sa fac un preamplificator dedicat. Multumesc de sfaturi! Sarbatori fericite si un an nou mai bun! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum