Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tansformatorul de retea-calcul, constructie, modificari,teste...si altele

Postări Recomandate

Salutari tuturor!

Deschid acest topic ca reactie la nevoia stringenta de sistematizare a cantitatii enorme de informatie prezenta in topicul omonim.

Modul totalmente haotic in care a fost prezentate datele face ca accesul la o anumita informatie specifica unei anumite probleme sa fie extrem de greu , daca nu chiar imposibil.

In aceasta incercare de sistematizare am identificat mai multe subcapitole pe care le-am grupat sub denumirea de :

INDEX TEMATIC

1)  Ce este transformatorul de retea ; utilizari  - pag.

2)  Marimi electrice si magnetice care definesc functionarea transformatorului ; unitati de masura ;           legea inductiei electromagnetice  -  pag.

3)  Circuitul magnetic al transformatorului ; forme constructive ; despre tole si izolarea lor;

tabele  -  pag.

4)  Circuitul electric al transformatorului ; despre conductorul de bobinaj ; 

tabele  - pag.

5)  Calculul unui transformator de retea ; variante de calcul ; comparatii ;

tabele  - pag.

6)  Constructia carcasei bobinajului, variante constructive ; materiale utilizate si proprietatile                      acestora  - pag.

7)  Metode de bobinaj ; izolatia intre straturi , materiale folosite si proprietatile acestora

pag.

8)  Scoaterea prizelor pe parcursul bobinajului ; metode de executie 

pag.

9)  Protectia transformatorului ; regimuri de lucru ; testarea transformatorului ( caderea de tensiune       in sarcina fata de regimul in gol) ; tabele

pag.

10)  Incalzirea si racirea transformatorului ; incapsularea transformatorului

pag.

11)  Modificari , adaptari la un transformator deja existent 

pag. 

12)  Transformatoare de retea neobisnuite

pag.

13)  Defectele transformatorului si rezolvarea lor

pag.

14)  Scule si dispozitive folosite la constructia/depanarea transformatorului

pag.

15)  Erate, notificari, comentarii

pag.

Acestea ar fi subcapitolele in care as dori sa se incadreze orice postare viitoare din acest topic

Incadrarea unui post la un anumit subcapitol se va face prin notificarea in dreptul subcapitolului a paginii pe care se afla postul respectiv. Pe aceeasi pagina pot exista posturi care se incadreaza in subcapitole diferite , de aceea o pagina poate fi mentionata in dreptul mai multor subcapitole.

Indexul tematic va fi actualizat periodic si cade in resposabilitatea mea ca sa anunt moderatorii sectiunii printr-un mesaj expres despre numarul paginii si subcapitolul unde va fi indexata, mesaj care va fi sters dupa indexare.

Nu este obligatoriu sa respectam cronologia din index, pot exista -de exemplu-postari despre modificari trafo pe prima pagina si realizarea carcasei bobinajului pe pagina 14, notificarea in index a paginii pe care exista informatia de interes este suficienta pentru accesare rapida.

Lansez rugamintea catre colegii de forum care vor dori sa contribuie/participe cu informatii in acest topic ca informatia prezentata sa fie clara,concisa si la obiect, daca se poate sa fie insotita de poze explicative si-eventual-de filmari... pentru acest lucru , va multumesc in avans!

Pentru a pastra topicul curat , toate postarile pe langa subiect vor fi sterse.

Posturile care contin multumiri/aprecieri pentru o anumita informatie vor fi pastrate cateva zile-o saptamana- astfel ca destinatarul sa le citeasca apoi la rugamintea mea , domnii moderatori vor face curatenie...puteti folosi cu incredere butonul 'multumesc'!

Am prevazut subcapitolul " Erate, notificari,comentarii" pentru ca pot exista informatii de calitate intr-un comentariu care ,aparent nu are legatura cu subiectul dar care sunt folositoare....

Asa vad eu dezvoltarea acestul subiect atat de vast precum transformatorul de retea si astept pareri -pro si contra!-din partea moderatorilor si a colegilor care vor dori sa contribuie la sustinerea acestui topic...

Dupa implementarea psibilelor modificari pe care le veti recomanda , respectivele postari vor fi ,probabil, sterse...

Atat deocamdata, toate bune!

Editat de flomar60
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări