Vizitator romexpert Postat Martie 6, 2007 Partajează Postat Martie 6, 2007 SalutMa gindeam sa-mi antifonez incintele folosind banda bituminoasa autoadeziva si antifon auto cauciucat. Stie cineva daca se merita efortul , in sensul in care cutia va deveni mai putin rezonanta si va vibra mai putin ?Daca da , care sunt recomandarile de lucru ? Sa aplic mai intii placile de bitum si apoi sa dau antifonul , sau invers ?Intreb asta in nestiinta de cauza luind in calcul si priza pe care o face antifonul la folia de aluminiu care protejeaza placile de bitum.MultumescCatalin Link spre comentariu
alzisor Postat Martie 6, 2007 Partajează Postat Martie 6, 2007 antifonul auto trebuie dat mai gros ca sa faca treaba dar asta nu e o problema, problema e ca daca il dai gros suparafata nu o sa fie prea neteda ca sa faca priza bine placile bituminoase, daca faci invers nu stiu daca placile se lipesc bine de pal. parerea mea este sa dai un strat diluat de antifon ca sa ai o suprafata aderenta,pe urma pui placile lipite bine, pe urma antifon iar dar gros. Dar cred ca o sa fie grele rau incintele alea :smt005 mai asteapta pareri de la cine a facut asa ceva, eu le-am vazut gata facute la cineva si erau inchegate bine rau.... Link spre comentariu
Vizitator romexpert Postat Martie 6, 2007 Partajează Postat Martie 6, 2007 La o adica pot renunta la placile de bitum si sa folosesc doar antifon pe baza de bitum, cauciucat, pensulabil, dat in strat gros si armat cu pinza de fibra. Atit doar ca as vrea sa stiu care e cea mai buna formula de tratare a suprafetelor interioare ale incintei ca si maniera de lucru Link spre comentariu
zal Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 Una e sa antifonezi masina si alta e sa captusesti cutiile cu burete, vata, vata minerala, deseuri textile, pisla sau polistiren expandat in cel mai rau caz. Captuseala trebuie sa absoarba celelalte frecvente in afara joaselor si sa previna aparitia undelor stationare in cutie. Cine va da ideile astea? Dar carton si smoala nu folositi? :smt082 Link spre comentariu
Vizitator romexpert Postat Martie 10, 2007 Partajează Postat Martie 10, 2007 Una e sa antifonezi masina si alta e sa captusesti cutiile cu burete, vata, vata minerala, deseuri textile, pisla sau polistiren expandat in cel mai rau caz. Captuseala trebuie sa absoarba celelalte frecvente in afara joaselor si sa previna aparitia undelor stationare in cutie. Cine va da ideile astea? Dar carton si smoala nu folositi? :smt082Man , daca esti pe dinafara te rog abtine-te. Afla de la mine , captusirea incintelor cu emulsii antifonice pe baza de bitum e o practica destul de curenta pe care o aplica constructori de incinte cu pretentii in domeniul high-end, iar ratiunea pt. care se pune e aceea de a prelua din vibratiile cutiei.Cauta si te mai documenteaza. Polistiren expandat sa-ti pui tu in cutiile tale. :smt003 Hai Pa ! Link spre comentariu
radue Postat Martie 10, 2007 Partajează Postat Martie 10, 2007 Nu umblati cu ploistiren expandat in incinte ! Ala nu face absolut nimic bun, ci doap mananca din volumul intern.@romexpert nu ar fi mai bine sa ranforsezi suplimentat incinta? Decat sa te chinui cu bitum ? :yawinkle: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Martie 10, 2007 Partajează Postat Martie 10, 2007 este o smecherie la bitum care nu poate fi obtinuta cu ranforsari :yawinkle: prin captusirea cu bitum, care este foarte vascos, se obtine o amortizare puternica a vibratiilor incinteiranforsarile doar muta frecventa de rezonanta dintr-o parte in alta (in frecventa), dar bitumul o atenueazamodifica Q-ul Link spre comentariu
alzisor Postat Martie 11, 2007 Partajează Postat Martie 11, 2007 radeti voi dar am avut ocazia sa ascult incinte cu bitum si antifon in interior si cea antifonata avea basul mult mai profund si mai precis decat cea fara. Numai sa faci cutia mai mare putin decat trebuie si la final poti sa pui vatelina din aia care se pune in masina pentru sunet pe podea (pentru undele stationare) se gaseste in targul vitan la metru liniar pe 2.50 metri si nu este scumpa. Partea nasoala am mai zis care este.....sunt destul de grele incintele la final....dar eu zic ca merita efortul daca esti dispus sa muncesti mai mult......si eu nu am vazut pana acum antifon sa se scurga la vreo masina vara fiind vreo 50 de grade inauntru la soare.....si pe la motor nu mai zic...... Link spre comentariu
Vizitator romexpert Postat Martie 11, 2007 Partajează Postat Martie 11, 2007 radeti voi dar am avut ocazia sa ascult incinte cu bitum si antifon in interior si cea antifonata avea basul mult mai profund si mai precis decat cea fara. Numai sa faci cutia mai mare putin decat trebuie si la final poti sa pui vatelina din aia care se pune in masina pentru sunet pe podea (pentru undele stationare) se gaseste in targul vitan la metru liniar pe 2.50 metri si nu este scumpa. Partea nasoala am mai zis care este.....sunt destul de grele incintele la final....dar eu zic ca merita efortul daca esti dispus sa muncesti mai mult......si eu nu am vazut pana acum antifon sa se scurga la vreo masina vara fiind vreo 50 de grade inauntru la soare.....si pe la motor nu mai zic......SalutAi intuit bine. Problema e ca pt a fi eficient stratul de bitum trebuia sa aiba o anumita grosime si asta face ca greutatea incintei sa creasca sensibil si in final la un sistem mult mai putin mobil Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 11, 2007 Partajează Postat Martie 11, 2007 atentie doar ca bitumul ajuta doar la atenuarea vibratiilor cutiei.Undele stationare ce se formeaza intre pereti nu sunt prea mult afectate.Daca frecventa cu care vibreaza panourile cutiei e mult inafara zonei de lucru smoala e mai mult frectie cu apa rece.Vatelina afecteaza undele stationare, dar si rezonanta incintei. Se poate imbunatati raspunsul la impuls, se poate netezi raspunsul in fr, dar scade spl-ul. Totul e sa alegi cantitatea potrivita.off topic.treaba cu zebra e valabila. 2 beri la baietii care vopsesc strada :partyman: si iti trag niste zebre :weedman: Eventual trec si cu compresorul peste incinta, daca se doresc niste boxe compacte :supz: :weedman: Link spre comentariu
Vizitator romexpert Postat Martie 11, 2007 Partajează Postat Martie 11, 2007 poze cu boxa in lucru Link spre comentariu
catalin gramada Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Eu zic ca e bine ca s-a discutat , cel putin s-au limpezit niste lucruri....Cit despre antifonaj azi am fost la un amic cu care am construit niste tqwt-uri , si va asigur ca diferenta e mai mult decit sensibila...As fi vrut sa aflu de la cei ce cunosc problema in ce masura introducerea unor fulgi de Pb in compozitia emulsiei poate amplifica calitatile acesteia, dar probabil au sa mi se recomande fulgi de pinguin , sa.. :smt005 Va salut: Romexpert Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 bine ca vb despre antifonare la sectiunea de administrative si despre nemurirea sufletului aici. :rolleyes: Da mai multe detalii despre tqwt-urile respective. Poate ranforsarile lasau de dorit, poate materialul era prea subtire, poate materialul in sine era de vina..etc etc. Hai sa discutam despre cazul concret.S-ar putea ca prin niste sipci bine plasate rezultatul sa devina acelasi.Pe langa asta principiul de functionare difera iar problemele legate de vibratii sunt altele.Deci pe scurt: -Ajuta antifonarea?-DA-Se merita?-Depinde de la caz la caz.-Pt boxele din poza se merita?-Per total as zice ca nu pentru ca le ingreunezi, iar daca e vb de boxe portabile atunci va fi nasol. Niste sipci sanatoase vor urca mult fr. vibratiilor si efectul va deveni acelasi.Bafta la mesterit, sa ne anunti care sunt rezultatele.PS: vroiam sa iti recomand fulgi de nea. :weedman: Link spre comentariu
catalin gramada Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Sall SharkyIn legatura cu full-range-ul incintele fac obiectul unui proiect al unui amic care e si el pe Forum, deci, confident fiind, il voi lasa pe el sa faca cunoscute detaliile de realizare.Cit despre incintele mele (cele din poza) inca nu sunt incheiate , deci nici macar nu pot aprecia daca va fi sau nu cazul sa intervin cu ceva pe ele.Din pct meu de vedere, avind in vedere destinatia lor , probabil ca nu,(dar le voi antifona totusi, experimental, sa pot trage ceva concluzii si pe tipul asta de incinta) totusi, daca se dovedeste a fi eficient, poate fi o solutie f buna pt incinte dispuse in sisteme fixe.Cutia din imagine e facuta din MDF de 18mm, are 120 l si va fi echipata cu C15-400B si WN-D63 P Audio. Dampingul il voi face selectiv , cu pisla de 2 cm grosime si vatelina de 5cm. Numai Bine ! Link spre comentariu
radue Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Sper ca o sa terminati cu offtopicurile pe aici. Daca mai vad asa ceval acest subiect se inchide ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum