Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv philips

bubusmecherul

Postări Recomandate

Am primita acest tv philips cu sasiul L7.2E AA, cu defectul,led rosu,la aparea butonului P se mai micsoreaza ledul din intensitate 2 secune,dupa care revine pe led rosu,nu pleaca linile,lam desfacut si am gasit 2469 carbonizat,este un condesator ceramic albastru, ce face legatura pe bara 95v,am descarcat manualul,dar nu indica nici o valoare,stiti cumva despre ce condesator trebuie pus,ce valoare,va rog.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• bubusmecherul

3

• GEO 53 BN

1

• Radiotelegrafist

1

E condensator, nu varistor (colegul a făcut o presupunere greșită) iar valoarea trebuie să fie foarte apropiată, pe cât posibil identică cu cea din schemă. Caută măcar doi condensatori de 1nF/1kV și înseriază-i, vei obține unul de 500pF/2kV

Link spre comentariu

Exista varistor in unele modele de CRT,montat la intrare 220V,dupa siguranta,avand rolul ca la cresterea U.retea peste limita admisa sa se scurtcircuiteze si sa produca arderea sigurantei,protejand sursa TV-ului.(variantele pe care le-am vazut erau la 270V,marcat in clar).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări