Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PA cu GU29

Vizitator

Postări Recomandate

A construit cineva un amplificator cu GU29?Mi-ar fi de folos cateva sfaturi desprinse din practica.In principiu vreau sa adopt o solutie constructiva cu cele doua tetrode ale tubuluilucrand push-pull in clasa AB1 si cu iesirea pe tor de ferita, urmat de un filtru PIclasic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariand

5

• yo4lhr

3

• yo7but

2

• yo2mhj

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am final realizat de mine cu GU29 si lucreaza ireprosabil in scurte.Scoate cam 100W in benzile inferioare si cam 80W in cele superioare.Acum depinde si cum faci montajul si ce tensiune anodica dai(in SSB dau cam 1200V fara probleme).

Link spre comentariu

Doar in SSB cum am spus mai sus,in AM sau FM dau cam 800V.In SSB dupa cum se stie purtatoarea este suprimata si tubul final nu sta excitat tot timpul ca in AM de aceea poti da tensiune anodica mult mai mare decat cea data de catalog.Puterea de atac (excitatie) in cazul in care folosesc un tub prefinal(G807) este destul de mica,intre 1W-4W iat fara prefinal in jur de 20W-30W.Finalul la mine este facut cu GU29 si prefinal G807 si comutare prin relee,putere mica de atac sau putere mare.L-am facut asa sa-l pot ataca si cu transceivere QRP sau cu putere mai mare dupa cum am nevoie.

Link spre comentariu

Daca nu uit cand ajung acasa de la serviciu am sa scanez schema si am sa o postez aici.Schema este destul de complexa fiind realizata de mine si de YO3AM(care nu mai activeaza de mult timp ca radioamator) si are in componenta 3 tuburi G807,GU29 si 12BY7 care este folosita inainte de G807 pentru atac sub 1W(0,25W-0,5W maximum 1W).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Conform datelor de catalog GU29 admite o temperatura de 175 grade Celsius, asta ar implica racire fortata cu aer.Poate functiona la disipatie maxima doar cu ventilatie naturala? Evident in conditiile de operare ale unui liniar.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări