Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alungare rozatoare

crmn1

Postări Recomandate

buna seara sau buna ziua la toata lumea.nu stiu daca a mai deschis cineva un topic pe acest subiect dar doresc sa stiu parerea colegilor privind ce fel de aparat ar fi cel mai potrivit pentru alungarea (in speta soarecilor). din ceia ce vad pe nettoate au aprox aceleasi caracteristici dar nici un soarece nu a spus daca are un disconfofrt mai mare sau mai mic asa ca pun intrebarea pentru cei care folosesc asa ceva si au obtinut rezultate .

Link spre comentariu

După câteva luni de folosire a dispozitivului ,,Pest repeller,, cu ultrasunete de către părinții mei, s-a observat un efect inițial bun în primele două săptămâni, ulterior șoarecii au revenit.Foamea învinge întotdeauna....iar o pisică bine motivată dă clasă oricărui aparat antirozătoare. Acum câțiva ani, încercasem să oprim accesul șoarecilor în pătul acoperind stîlpii de susținere cu tablă dată cu gudron (în speranța că le vor aluneca gheruțele pe ea la cățărare). A avut efectul scontat, dar după scurt timp șoarecii au apărut iar în pătul. Lângă pătul se afla casa unui vecin, distanța fiind de circa doi metri, casa fiind mai înaltă decât pătulul cu circa un metru. Stând la pândă în pătul (în timp ce curățam știuleții manual) am observat cu surprindere cum șoarecii se aruncau efectiv prin aer de pe casa vecinului pe acoperișul pătulului.....așa ceva chiar nu credeam să văd vreodată. 

Link spre comentariu

Nu dati banii pe prostii. Dispozitivele cu ultrasunete nu fac nimic. Nu pot sa-mi explic cum de exista zeci de modele prin magazine.

Am inregistrat un soarec trecand pe langa un dispozitiv din asta in functiune o noapte intreaga si nici nu se sinchisea.

Poate o mearge daca-l faci la 500-1000W.

Cel mai bun dispozitiv e pisica sau anumite rase de caini.

Link spre comentariu

Serios? Nu fac nimic ultrasunetele? Ati testat asta? Eu, da...cand stateam la casă. Rezultatul a fost excelent, micii patrupezi au disparut complet si din podul vecinilor, nu doar dintr-al meu.Si nu scotea sute de watti, scoatea max. 0,05W, dar nu puterea conteaza, ci distributia spectrala a semnalului. La fel si dog-chaserele(alungatoarele de caini), la fel si aparatele antitantari-tot secretul e informatia din acel microcontroller.

Pentru soareci, ideal este cel pe care l-am folosit eu, tip "greiere electronic",  soarecii nu s-au obisnuit in 4-5 ani cu el, deci...dar are dezavantajul ca nu e in domeniul ultrasonic, ci sonor. Daca nu deranjeaza, e perfect.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Pune o schema care a mers, daca vrei. Eu am cumparat dispozitiv din comert pentru soareci, care se baga in priza si se aude si usurel. Cred ca are destula distributie. Soarecele se freca la o palma de el. Am mai luat tarusi care fac si ultrasunete si vibratii de frecventa joasa. Nimic , nici cu modelul cu baterii mari , nici cu cel solar.

Nu m-ar deranja zgomotul. soarecii sunt mici, de padure si stau sub gazon si il distrug la greu. La fel niste cartite mici.

Link spre comentariu

Dacă îndopi o pisică cu mâncare, își cam pierde cheful de vânat și asta o denaturează, devenind doar un simplu animal de companie....la oraș nu prea are ce vâna printr-un apartament, dar la sate rămân hoarde de șoareci, mai ales după culesul porumbului....

Nu trebuie nici înfometată, doar trebuie hrănită cu ponderație...

Link spre comentariu

Militez pentru folosirea pisicilor . Ca la toate speciile , inclusiv la oameni , unele exemplare au calitatile de interes la modul superlativ . Niste rude care locuiesc la tara aveau un motan bine " reprezentat " , care avea ca singura ocupatie eliminarea sobolanilor ... soarecii " normali " nu - l interesau . Ducea lupte sangeroase cu ei , de multe ori mai venea cu semne destul de profunde , chiar smocuri de blanita rupte si zgarieturi si muscaturi adanci ... Era asa de " destoinic " incat vecinii si nu numai veneau sa - l " imprumute " . Sobolanii erau eliminati si adusi la vedere , pentru a primi laudele si mici " atentii " culinare ... nu manca din " prada " .

Editat de gauss
Link spre comentariu

chiar rog insistent pe spitfire pentru o schema functionala. Azi ma uitam in curte si am vazut un soricel cam la un metru de tarusul vibrator. isi facuse galerii fix langa un pui de tuia ce l-am plantat toamna asta.

Link spre comentariu

poti sa-m indici si mie un tweeter de 40kHz ?

cautand sa ma informez, adica nu e reclama, vad ca numai unul cu calota de titan ajunge pana la 40 plus ca pretul exagerat

http://www.parts-express.com/cat/tweeters/17?N=19813+4294967118+4294964438&Ne=10166&Nrs=collection%28%29%2Frecord%5Bendeca%3Amatches%28.%2C%22P_PortalID%22%2C%221%22%29+and+endeca%3Amatches%28.%2C%22P_Searchable%22%2C%221%22%29%5D&PortalID=1

Link spre comentariu

" Monezile " piezoelectrice de pe piata ajung si la suta de kHz ... ca traductor . Ideea e ca au ( cel putin ) o frecventa de rezonanta , unde se atinge un maxim al randamentului de conversie in unde ultrasonice . Am scris cel putin ... deoarece mai au cateva " varfuri " de amplitudine mai mica ... dar peste medie ... asta am observat baleind cu un generator de putere pana pe la 200 kHz . Comportamentul se schimba ( oarecum ) si functie de nivelul aplicat ... In fine ... se poate testa cu 2 identice ... unul ca traductor , celalalt folosit ca " microfon " si vizualizare pe osciloscop . Daca generatorul este " home made " , o indicatie folositoare este urmarirea curentului absorbit .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am incercat si eu la modul serios , a dat rezultate dar nu am avut finantare pentru a continua.Mai jos este schema de baza.Un controler controleaza printr-o arie de rezistente un VCO format cu 555 , restul este simplu de urmarit.Softul este facut pentru a genera multe combinatii pe iesiri ( ma explic mai babeste pentru a intelege toata lumea ).

post-174607-0-32167200-1453567956_thumb.jpg

Editat de overdrive
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări