Vizitator dragoadrian Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 Buna ziua, Am un osciloscop rusesc c1-112a care are zgomot.Am schimbat toti electroliticii si tot apare.Precizez ca e primul meu osciloscop.Sa aiba lipituri reci?http://postimg.org/image/50btdas4l/ Link spre comentariu
Craciun Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 Specificati de unde afisati semnalul din poza, daca e generatorul intern poate ar trebui sa folositi si o alta sursa de semnal sa vedeti daca se mai manifesta "ciocurile" pe varful semnalului dreptunghiular, in caz ca nu mai apar atunci aveti probleme doar cu circuitul generatorului de semnal intern de calibrare. Succes Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 (editat) Parca lipseste modulul de multimetru ... Incercati o masuratoare cu sonda ( daca nu e cu sonda in foto , din ce vad parca n - ar fi ) , de la oarece semnal sinus si dreptunghi . Sinus ( relativ ) se obtine din secundarul unui transformator de retea , dreptunghi de la un astabil cu 2 tranzistori . Inainte de schimbarea condensatorilor cum mergea ? ... P .S . - deformarea nu e " zgomot " , e o defectiune ( destul de ) serioasa . Tensiunile de alimentare cum sant ? Editat Decembrie 24, 2015 de gauss Link spre comentariu
Vizitator dragoadrian Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 (editat) Semnalul acela e din oscilatorul intern. "Ciocurile" acelea apar la orice masuratoare as face, nu am niciodata o linie dreapta.Inainte de schimbarea conzilor avea aceeasi problema. Editat Decembrie 24, 2015 de dragoadrian Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 (editat) Daca ai schema ( manualul ) ... poti sa incepi sa " cauti " . Sant tensiunile pe fiecare tranzistor , si ceva oscilograme . Asta daca te mai descurci de un osciloscop . N - ai raspuns daca lipseste modulul multimetru . Nu intreb din motive de politie politica sau vreun interes personal ... sant niste comutari care se fac intre cele 2 functiuni ... afisarea e tot pe tubul catodic . Depinde cum s - a rezolvat eliminarea , daca nu exista respectiva placa . Poate fi o sursa de probleme ... Editat Decembrie 24, 2015 de gauss Link spre comentariu
Vizitator dragoadrian Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 Modulul multimetru e conectat dar osciloscopul este desfacut si atarna intr-o parte. Tensiunile sunt ok mai putin cea de -12V care e -11.10V. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 Am inteles ... cifrele cum le afiseaza ? Link spre comentariu
Vizitator dragoadrian Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 Cifrele sunt afisate triplat dar masoara corect. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 Triplat ? ... Link spre comentariu
Vizitator dragoadrian Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 Asa apar cufrele http://postimg.org/image/4s3pk6okv. Mai nou vad ca tensiunea a ramas la 0.276 mv Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 (editat) Aia e o deriva de zero ... poate fi si din faptul ca e " insirat " si nu in carcasa , cu intrarea in aer . Daca sincronizarea lucreaza ... m - as focaliza pe amplificatorul " Y " . De fapt pe tot traseul semnalului injectat ( masurat ) ... inclusiv atenuatorul de intrare . Ma rog , e o parere ... Editat Decembrie 24, 2015 de gauss Link spre comentariu
Fulgerik Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 Defectul pe care-l reclami se datorează unor conexiuni imperfecte ale traseului de masă. Posibil contacte oxidate, șuruburi slăbite. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 Calibrarea la acest model e din generator intern , semnalul e injectat dupa circuitele de intrare , prin conexiuni cablate fizic , inaccesibile utilizatorului . Se face fara sonda . " Masa " nu intervine ... e comuna . Din foto pare afectata si calibrarea ... Link spre comentariu
Vizitator dragoadrian Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 Am rezolvat problema.Eu masurasem tensiunile la iesirea din sursa si erau bune, dar in circuitul de deflexie erau scazute.Acum nu mai pot opri semnalul pe ecran. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 (editat) ?!?!? ... puteti fi mai explicit ? ... " fuge " semnalul ? Editat Decembrie 25, 2015 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum