gauss Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) D - le Area51 ... am scris in postarea 22 , reafirmand ce am scris in alta postare anterioara . Pareri si pareri ... fiecare cu ale lui . Daca credeti ca corectia " inginer de instalatii PENTRU CONSTRUCTII ajuta in vreun fel la subiectul topicului , e O .K . Eu n - am auzit - o in limbajul curent . Pana la eliberarea diplomei , si in Politehnica se foloseste denumirea scurta . Si dupa aceea . Nu am nici un interes sa adancesc o polemica de dragul polemicii . Puteti considera ce doriti ... inclusiv la adresa persoanei mele . Cred ca am mers prea departe pentru un clinci de forum . Nu e o afirmatie specifica la adresa dvs . ... mai sant interlocutori in topic , postarea e adresata taberei " contra " . Unele postari sant impresionante ... vezi postarea 46 . Altfel , numai de bine ! P .S . - http://www.okazii.ro/carti-tehnice/constructii/manualul-de-instalatii-de-incalzire-dan-berbecaru-gabriel-stan-mihaela-georg-a147832369 face parte dintr - o serie de mai multe volume , poate fi un punct de plecare . Mai sant si altele , se gasesc ( si ) de descarcat . Mai greu , dar nu imposibil . Eu le - am cumparat " hard- copy " , la vremea respectiva mai greu cu internetul . Merita studiate si cursurile de pe la facultati , acum sant o puzderie ... https://www.google.ro/search?client=opera&q=facultatea+de+instalatii&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Editat Ianuarie 3, 2016 de gauss Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Ei na,in aceste zile de sarbatoare si liniste,la titlul topicului"nu curge deloc apa calda....",eu zic ca nici nu trebuie sa curga!Trebuie sa curga SAMPANIA!!!!!!!! Toate filtrele sunt bune,magnetice cu cristale de polifosfati(ca doar nu Swarovskyy)ca sa nu mai fie nimeni suparat!La multi ani!! Link spre comentariu
area51 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 D - le Area51 ... am scris in postarea 22 , reafirmand ce am scris in alta postare anterioara . Pareri si pareri ... fiecare cu ale lui . Daca credeti ca corectia " inginer de instalatii PENTRU CONSTRUCTII ajuta in vreun fel la subiectul topicului , e O .K . Eu n - am auzit - o in limbajul curent . Pana la eliberarea diplomei , si in Politehnica se foloseste denumirea scurta . Si dupa aceea . Nu am nici un interes sa adancesc o polemica de dragul polemicii . Puteti considera ce doriti ... inclusiv la adresa persoanei mele . Cred ca am mers prea departe pentru un clinci de forum . Nu e o afirmatie specifica la adresa dvs . ... mai sant interlocutori in topic , postarea e adresata taberei " contra " . Unele postari sant impresionante ... vezi postarea 46 . Altfel , numai de bine ! P .S . - http://www.okazii.ro/carti-tehnice/constructii/manualul-de-instalatii-de-incalzire-dan-berbecaru-gabriel-stan-mihaela-georg-a147832369 face parte dintr - o serie de mai multe volume , poate fi un punct de plecare . Mai sant si altele , se gasesc ( si ) de descarcat . Mai greu , dar nu imposibil . Eu le - am cumparat " hard- copy " , la vremea respectiva mai greu cu internetul . Merita studiate si cursurile de pe la facultati , acum sant o puzderie ... https://www.google.ro/search?client=opera&q=facultatea+de+instalatii&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 "D - le Area51 ..." Suntem pe un forum unde ne ascundem in spatele unor avataruri sau nickname. Adresarea cu "D-le" mi se pare cam nepotrivita. Daca am fi fata in fata desigur ca amandoi ne-am adresa corespunzator. Am inteles bine despre ce este vorba cu "habarnist" si "cunoscator". Poti sa mi le spui si mie de cate ori vrei, nu ma deranjeaza. Greu ajung sa ma cert cu cineva, mai ales pe un forum unde ar trebui sa fim cat se poate de relaxati. "Instalatii pentru constructii", daca ai terminat Instiul Politehnic este explicabil. La UTC-urile din ziua de azi mentiunea este uzuala. Reactia mea a fost determinata de un singur lucru: Noi romanii, singuri singurei, noi cu mana noastra, ne consideram de mana a doua si luam de bun si ne ploconim la ce tot spun si cer strainii. Sa fie clar, ca si noi "dambovitenii" avem multi oameni de valoare. Pana la urma a fost o rabufnire a mea declansata de neputinta asta eterna in care traim. M-am grabit cu explicatia asta, poate o citesti pana te duci la culcare, n-as vrea sa ma visezi la noapte ca pe un inamic!!!!! Are dreptate Andrei Tabacaru, n-ar fi rea o centrala in care sa bagi apa si sa curga sampanie!!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 n-ar fi rea o centrala in care sa bagi apa si sa curga sampanie!!! Eu m-as multumi si cu bere Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) Nu e vorba de " inamici " . Poate ( sigur ... ) n - am fost suficient de explicit . La mine " instalatiile " , de oricare ar fi , au fost un intermezzo in activitatea profesionala . Specializarile mele sant altele . Ceva colegi de forum mai stiu , ne cunoastem " in direct " . Tot inginerie am " servit " si pana la episodul de care vorbesc . De facto , am " ars " niste etape la instalatii . Am descris succint lumea ( instalatiilor ) din anii 199x ... asa cum am perceput - o eu . Era la inceputuri ... privind centralele termice . La instruirile unde am fost sa - i ascult pe straini , acestia erau bine pregatiti , probabil din fruntea profesiei in tarile lor . Si cu experienta , unii erau mai in varsta ca mine . Si nu mai eram chiar debutant ... Am pus si eu intrebari " incomode " , sa vad nivelul lectorilor . Macar in chestii tehnice generaliste , aveam bagajul sa vad pe unde ne situam fiecare . Si eu , si ei . Si am aflat ... Domeniul in care lucrau era cu traditie la ei acasa , fusesera pionieri in bransa , in sensul prioritatilor . Vaillant era un precursor . La singurul importator si distribuitor din Romania , la acea vreme , in sala de " prezentare " si discutii cu clientii , era prezentata o centrala total mecanica , anii 1900 . Asadar ... n - am luat pe nemestecate ce mi - au oferit . Numai ca erau " meniuri " noi pentru toti care eram acolo , cu urechile pregatite sa afle ... N - aveam ce superioritate sa mimez , desi erau domenii in care nu stiau nici o zecime din ce uitasem eu . Numai ca asta nu conta . Ei aveau partiturile dupa care urma sa " cant " , le stiau bine . Unele erau scrise chiar de ei . In fine ... la cate centrale termice produsese Romania pana atunci ( si cate produce si astazi , si la ce nivel ) , pozitia mea nu putea fi alta . Am multe defecte , printre care si simtul realitatii . Cate ceva am mai vazut si in Franta , la De Dietrich . Nu am comentarii ... Da , santem de mana a doua in domeniu . A crede altceva , ar fi o trufie goala de continut . Cel putin pentru mine . Cu totul conex , am aflat lucruri similare si dupa aceea , in domeniul tehnicii de sudare ... si al altor utilaje industriale . N - are nici o legatura nici cu mandria , nici cu patriotismul , nici cu batutul cu caramida in piept , nici cu oamenii de valoare de la noi . Eu sigur nu fac parte dintre ei ... Cam atat ! P . S . - pt . dl . Area51 Editat Ianuarie 3, 2016 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum