Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu curge deloc apa calda - vaillant turbotec pro vuw 242 3-3

maneaflorin

Postări Recomandate

Fantastic!!! 

Rezultatele acestor filtre dedurizante sunt spectaculoase, sunt uimitoare. 

Dar din pacate ele sunt argumentate doar cu afirmatii din folclorul instalatorilor de centrale.

Link spre comentariu

Revin cu intrebarea,pt ca asa cum am facut ceva teste cu filtre magnetice din comert,as fi dispus sa incerc si montajul asta.

Deci,daca nu e prea mult de deconspirat,ce varianta de bobina ati folosit din cele 3 exemple prezentate? Cu camp electric, magnetic,sau ambele?

Link spre comentariu

In textul insotitor montajului ( varianta romaneasca ) , scrie ca ar trebui incercat ... si aleasa varianta optima . Cam ciudat . Pentru mine cel putin . Astept si eu ceva clarificari ... Intre timp , poate caut Elektor original ... ar fi bine de stiut in ce varianta de aparitie a revistei a fost prezentat . Din ce am mai rasfoit , editiile linvistice ( diferite ) nu sant identice . Acelasi numar are continut diferit ... poate nu mereu , dar am intalnit cazuri . Editia in spaniola avea un anumit montaj , care ma interesa . In cea germana nu exista ... iar la cea in engleza a aparut peste 2 numere , cu text diferit .

Link spre comentariu

Pai taman de asta v-am intrebat...am crezut ca din sutele montate, v-ati format deja o parere...ce scrie in articol am citit si eu,insa daca autorul voia sa fie mai credibil,putea sa spuna,am folosit varianta x pt ca mi s-a parut mai eficienta,insa se mai pot incerca si variantele y,z...nu sa ma puna pe mine sa incerc.E ca si cum schema asta n-a fost testata practic si o propune eventualilor doritori.

Link spre comentariu

Eu nu am montat asa ceva , d - le Doru ... cred ca e o neintelegere . Alt user a spus ca a montat ceva cu alimentare la retea ( postul 35 ) ... Eu m - am limitat la cele magnetice , fabricatie industriala . Nu mi - as fi permis sa pun la clienti ceva executat de mine , manufacturat , neomologat , fara garantie etc . Postarea mea a fost referitoare la intrebarea generala daca cineva a folosit filtre , si este multumit . Daca intrebarea se refera la schema postata , sau ceva de genul ... cu montaj electronic , cer scuze daca s - a inteles ca despre asa ceva fac vorbire . Vorbesc de postarea 42 , care e o citare ... fara continut " propriu " . Eu am raspuns la ultima propozitie .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Inseamna ca din postarea 44 am inteles gresit...scuze.

O sa incerc sa testez montajul cat mai curand,in aceleasi conditii cu cele de la filtrul magnetic.Mai mult pt mine,nu ca as avea o afacere din asta.Am montat si exploatat cazane de capacitate mare pt caldura si ACM inclusiv pt abur tehnologic,insa e de domeniul trecutului.Am spus asta doar ca sa mai domolesc zelul unor instalatori de duminica,care la orice defect la o centrala,spun nemijlocit,vana cu 3 cai...atata stiu,atata spun,si trebuie sa recunoastem,o mai nimeresc din cand in cand,in rest spun doar oops...

Initial testul cu filtru magnetic l-am facut cumva cu posibilitate de comparatie simultana a probelor de apa,in asa fel incat sa nu poata spune nimeni ca o proba a fost "contaminata" si una a ramas pipi de fata mare,insa asta presupune vase mari pt refularea pompei,ceea ce n-am avut la indemana.M-am limitat la a testa pe rand apa trecuta prin camp magnetic si fara camp magnetic,iar diferentele au fost palpabile.

Cam asa arata trasnaia aia de pompa si improvizatia facuta ca sa ma dumiresc cat de cat.Filtrul e acelasi tip cu cel care e prezentat in paginile anterioare,e un ordinar din comert,nimic special.Probabil acelasi montaj il voi folosi si pt testarea schemei din acel articol.Daca la recirculare se obtin rezultate comparabile cu filtrele magnetice,inseamna ca isi face treaba.La o singura trecere e mai greu de stabilit diferenta fata de proba martor,"netratata",cel putin la conditiile de care dispun eu.

post-179783-0-70657200-1451554635_thumb.jpg

Link spre comentariu

Si la mine e de domeniul trecutului zona HVAC . Dar am activat ceva timp , semnificativ ( zic eu ) . Nu sant inginer ( de instalatii ) . Am reusit totusi sa ma autorizez pentru service , in conditiile si reglementarile ( putine ) din anii 2000 . Prin cursuri tinute de responsabilii pentru Europa de est ( asa erau la vremea respectiva ... ) de la firmele Viesmann si Vaillant . La firma De Dietrich am fost in 2 randuri , la compania mama din Franta ( Alsacia ... ) . Cu invitatie , pe banii lor ( o parte ... ) . Activitatea am sustinut - o in cadrul unei firme , la care am fost si asociat . Nu asta e important ... La vremea respectiva , existau instructiuni de montaj pentru centrale murale si cazane de sol . Emise de fabricanti . Pe care le - am respectat , ca asa trebuia . Am avut si indrumatoare interne , de la firmele mentionate , si de la alti fabricanti de elemente de instalatii ( gen REHAU , incalziri prin pardoseala ) foarte amanuntite si explicite la nivel practic privind instalatiile de incalzire . De acolo am invatat 75 % din ce credeam ca stiu la vremea respectiva . In firma era si inginer de instalatii , cu experienta . E drept , pe sistemele vechi . In anii respectivi , instalarea centralelor termice occidentale era la inceput . 70 % din piata era constituita din seconduri , aduse de - afara de intreprinzatori . In fine ...  Nu m - am considerat mai destept ca fabricantii . Chiar n - are rost sa detaliez . Ei prevedeau ( cerinta imperativa ) montarea filtrelor anticalcar . Printre ele erau si cele magnetice . Cu exemple de calcul , tipodimensiuni , modele etc . Asa ca m - am conformat . Daca erau prosti , hoti si mincinosi ... inca unul , mic si marunt , ca mine , nu mai conta . La vremea respectiva , singurul importator de filtre magnetice era ROMSTAL , cu care am avut contract de reprezentare . Filtrele erau italiene , aveau toate cele ... inclusiv omologare si accept de folosire in Romania . Primele exemplare ( vreun an si ceva , aproape 2 ) erau cu inscriptii in italiana , dupa aceea au aparut cele personalizate pentru Romstal , inscriptionate in romana . Cei din domeniu poate - si amintesc ... Asadar , producatorul italian era agreat si de fabricanti , si intern . Am avut loturi de centrale import italia care aveau in furnitura si filtre de acest gen . Asa ca ... crede fiecare ce doreste . Eu personal , ca sa cred , trebuie sa am argumente . Mi - au fost suficiente cele de la straini . Dupa ceva timp , am cautat si informatii la nivel stiintific . Am si gasit . S - au adaugat la cele ce aveam . 

Contraziceri de forum sant destule . Ar fi bine sa prezinte fiecare cam ce pozitie are in statul de functii domeniul instalatii , experienta relevanta etc . Nu de alta , sa nu jignesc ( tehnic ) pe cineva superior mie . Cam atat ...

P. S . - in logica damboviteana , poate prezenta cineva argumente de valoare egala cu cele ce se cer pentru eficienta , din care sa rezulte ca filtrele magnetice nu sant eficiente ? Adica stiintifice , cu grafice , valori , istoric de la Burebista - ncoace , simulari , studii de caz , statistici etc . ? Ca vad ca unii sant tari  in clanta ... si cam atat ! Logic vorbind , intr - o contradictie , fiecare parte are initial dreptate 50 % . Ia sa vedem , dragi preopinenti , cu ce iesiti " pe piata " ? Inclinati balanta ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Drept e ca aceste "neinsemnate" masuri de prevedere scutesc de multe necazuri utilizatorul in caz de defect in perioada de garantie.De asta si eu am spus ca o vreme am avut filtru magnetic pe intrarea de apa rece(cel cu polifosfat l-am ejectat din motive medicale,intelese de cei care asigurau garantia),si acum cativa ani cand am trecut pe cupru,am renuntat sa-l mai montez,pe ideea de atunci ca nu ajuta la nimic.Nu apucasem sa fac experimentul de care vorbeam,si acum centrala deja merge pe 10 ani(fara probleme deosebite,sau chiar deloc,daca ma refer la depunerile de calcar).Insa dupa experiment,m-am convins ca totusi fac ceva treaba acolo unde sunt montate.Nu stiu ce argumente pot avea cei care nu cred ca sunt utile filtrele magnetice,pt ca e adevarat,in perioada medie de exploatare a unui cazan casnic,e mult mai probabil sa plesneasca placa sau ceva componente electrice,decat sa faca necazuri depunerile de calcar.In mod normal,ar trebui doua cazane,montate in conditii similare,unul cu filtru,celalalt fara filtru magnetic si atunci ar avea relevanta cele sustinute.Altfel,cei care sustin ca aceste filtre magnetice sunt degeaba,dar nu aduc argumente,nu fac decat sa-si arate ignoranta.

Link spre comentariu

[...] In mod normal,ar trebui doua cazane,montate in conditii similare,unul cu filtru,celalalt fara filtru magnetic si atunci ar avea relevanta cele sustinute.Altfel,cei care sustin ca aceste filtre magnetice sunt degeaba,dar nu aduc argumente,nu fac decat sa-si arate ignoranta.

Asa s-a procedat la studiul ce s-a facut in anul 2000 in Germania despre care am pomenit in postarea 26, s-a montat cate un boiler nou pentru fiecare dispozitiv magnetic / electric testat. Testul a durat 3 luni, iar rezultatul la vremea respectiva a fost ca doar 3 dispozitive au primit calificativul "satisfacator", celalalte 10 dispozitive au primit calificativul "nesatisfacator" deoarece nu s-a putut observa nicio diferenta fata de boilerul martor la care nu s-a folosit niciun dispozitiv. De atunci s-au facut si multe alte teste in Germania unde s-au testat diferite dispozitive magnetice si electrice, dar la care nu s-a putut dovedi clar vreun beneficiu (apa analizata chimic, la microscop, etc.). Ma mir ca pana acum nu s-a gandit nici un cercetator la posibilitatea de a recircula apa de mai multe ori prin dispozitiv, pentru a incerca o "amplificare" a efectului.

Link spre comentariu

Din pacate din acel PDF nu am inteles mare lucru,am cam lipsit de la orele de germana,si nu cred ca sunt singurul.Daca ai totusi niste adrese din care sa rezulte rolul nul al filtrelor magnetice intr-un sistem,ar fi bine sa le faci cunoscute...materialul de care faci vorbire mi s-a parut mai mult un articol de reclama,si mai putin cu tenta de verificare impartiala.

De atunci s-au facut si multe alte teste in Germania unde s-au testat diferite dispozitive magnetice si electrice, dar la care nu s-a putut dovedi clar vreun beneficiu (apa analizata chimic, la microscop, etc.)

Ok,si unde sunt rezultatele,au fost facute publice?

Link spre comentariu

Din pacate toate studiile existente sunt in limba germana sau engleza. Ce am postat mai devreme (https://www.test.de/filestore/t200001059.pdf?path=/protected/65/41/4cf364ac-62a2-49ff-883b-044ea937cd05-protectedfile.pdf) nu este deloc articol de reclama, ci acolo se explica amanuntit cum s-au facut testele, cati litri de apa s-a scos in acele luni cand s-au facut testele, etc. Mai sunt si alte pagini care trateaza mai mult sau mai putin profesional aceasta tema http://www.elektronikinfo.de/magnete/wasserenthaertung.htm si pagina https://www.dvgw.de/fileadmin/dvgw/wasser/verbraucher/trinkwasseraufbereiter.pdf si mai sunt inca cateva si mai stiintifice (le mai adaug cand le gasesc). Eventual incercati sa le traduceti cu Google Translate, pentru a intelege continutul

Eu din toate astea am ajuns la concluzia ca unele dispozitive functioneaza cat de cat (cele active cu camp electromagnetic variabil - care sunt destul de scumpe), insa majoritatea produselor sunt niste falsuri care de obicei nu indeplinesc deloc lucrurile promise, chiar daca alte dispozitive asemanatoare de la alti producatori functioneaza. Asta este stadiul momentan in Germania, doar o parte mai mica din aceste produse functioneaza cu adevarat (cele calitative si scumpe), restul sunt falsuri care promit minuni, cu scopul a lua banii de la cumparatorii naivi.

Link spre comentariu

Asta este stadiul momentan in Germania, doar o parte mai mica din aceste produse functioneaza cu adevarat (cele calitative si scumpe), restul sunt falsuri care promit minuni, cu scopul a lua banii de la cumparatorii naivi.

Pt asta nu trebuie nici un studiu,e stiuta treaba de ani...nu e nici o noutate.Dar pt asta nu cred ca putem generaliza,si sa spunem ca filtrele magnetice nu sunt bune de nimic.Toata lumea stie ca facaturile nu muncesc precum originalele,dar nu asta era subiectul aici.

Link spre comentariu

Comentarii la postarea #53"Nu m-am considerat mai destept ca fabricantii. Chiar n-are rost sa detaliez. Ei prevedeau (cerinta imperativa) montarea filtrelor anticalcar. Printre ele erau si cele magnetice." Nici eu nu m-am considerat mai destept, am montat filtrul magnetic, ca sa nu fie vreo problema cu garantia."Cu exemple de calcul, tipodimensiuni, modele etc. Asa ca m-am conformat. Daca erau prosti, hoti si mincinosi ... inca unul, mic si marunt, ca mine, nu mai conta.La vremea respectiva, singurul importator de filtre magnetice era ROMSTAL, cu care am avut contract de reprezentare.Filtrele erau italiene, aveau toate cele... inclusiv omologare si accept de folosire in Romania........Eu personal, ca sa cred, trebuie sa am argumente. Mi-au fost suficiente cele de la straini. Dupa ceva timp, am cautat si informatii la nivel stiintific.Am si gasit. S-au adaugat la cele ce aveam. Contraziceri de forum sant destule."Nu prezinti nici-un fel de rezultate sau informatii la nivel stiintific, tehnic. Poate ai motivele tale."Ar fi bine sa prezinte fiecare cam ce pozitie are in statul de functii domeniul instalatii, experienta relevanta etc. Nu de alta, sa nu jignesc (tehnic) pe cineva superior mie.Daca imi permiti am sa fac o mica adaugare: instalatii PENTRU CONSTRUCTII, asa este mai corect.In domeniul: instalatii pentru constructii ocup pozitia de habarnist care intreaba!!!In ce priveste jignirile tehnice, mi-ar prinde bine sa ma jignesti cu vreo formula si cu cateva diagrame.Nu pot sa trec peste tonul persiflant: strainii (cei buni) te-au invatat, dupa care urmeaza "logica damboviteana", evident cateva nivele mai jos."in logica damboviteana, poate prezenta cineva argumente de valoare egala cu cele ce se cer pentru eficienta, din care sa rezulte ca filtrele magnetice nu sunt eficiente?Adica stiintifice, cu grafice, valori, istoric de la Burebista - 'ncoace, simulari, studii de caz, statistici etc? Ca vad ca unii sunt tari in clanta ... si cam atat!Logic vorbind, intr-o contradictie, fiecare parte are initial dreptate 50 %. Ia sa vedem, dragi preopinenti, cu ce iesiti "pe piata"? Inclinati balanta?"Si unii care sunt tari in clanta au dreptul sa intrebe, chiar daca nu sunt imbracati la costum. Nivelul nostru dambovitean nu ne pune in situatia de a fi ahtiati dupa bile de sticla, oglinjoare si prospecte colorate. Ai luat intrebarea mea din postarea #25: ce eficienta are folosirea filtrelor magnetice? ai intors-o pe dos si imi ceri (tot mie) sa prezint diagrame, grafice, valori,ale ineficientei. Esti abil, ai stofa de diplomat!Postarea #53 chiar nu mi-a placut.Am sa urmaresc in continuare argumentele tehnice aduse de belasajgo si doru3160. 

Link spre comentariu

Eu chiar nu am ce sa mai spun,am vazut ce era de vazut,nu spun ca filtrele magnetice fac minuni,dar au influenta asupra apei nededurizate,asta e clar.Ramane sa fac un montaj cu bobinele aferente si o sa-l testez in aceleasi conditii de recirculare.Daca voi obtine acelasi aspect laptos al apei,e clar ca isi face cumva treaba.In ce fel sau mai bine spus,care e influenta exacta asupra apei,nu-mi ramane decat sa iau cateva probe si sa le dau la analiza...poate gasesc o colaborare la apele romane sau rajac,singurele locuri la noi,unde stiu ca existau laboratoare pt analize.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări