Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 benzi de led cu aceeasi sursa

Vizitator Adrian-Gabriel Baciu

Postări Recomandate

Am 2 benzi de led (12V) pe care as dori sa le cuplez la aceeasi sursa. Sursa doresc sa o conectez la firele din tavan din sufragerie. Firele sunt 3 (o faza bifurcata de cele 2 intrerupatoare de pe perete) si un nul. Cum as putea face (de ce am nevoie, cum conectez sursa, prin ce) ca cele 2 benzi de led sa poate fi aprinse separat (de intrerupatoarele de pe perete) ? Cu 2 surse pentru benzi evident ar fi simplu, sunt curios daca exista posibilitatea sa fac asta cu o singura sursa.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leo 17

1

• loleksibolek

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu prea vad cum ai putea face asta.O solutie ar fi desfacerea dozei de unde pleaca firele la intrerupator si nulul la bec,alimentezi sursa permanent si folosesti intrerupatorul pentru a distribui 12V pentru cele 2 benzi.Sau faci ceva montaj telecomandat din intrerupatoare si alimentezi sursa  permanent.Sau daca vrei neaparat asa cum ai spus mai bagi fire(daca-ti premite tubul si configuratia de la intrerupator la bec si rezolvi.Altfel nu vad cum.poate altcineva...

Editat de loleksibolek
Link spre comentariu

La ce m-am gandit eu. Un dispozitiv in care intra 220 si daca este alimentat face 2 lucruri: da 220-ul mai departe si in acelasi timp inchide un circuit separat (prin care va trece 12V-ul de la banda led). Dar care inchide acel circuit separat DOAR daca are 220 la intrare, nu si daca-i vine la iesire. Cu 2 astfel de dispozitive ceea ce vreau eu ar functiona (fiecare primeste curentul venit printr-unul dintre intreupatoarele de perete si inchide circuitul de 12V pentru una din benzi daca e alimentat). Atasez o schema (nu ma pricep de loc, va rog scuzati desenul), poate reuseste cineva sa-mi spuna ce ar trebui sa contina "dispozitivele" bleu ca sa faca ceea ce doresc eu :)

Va multumesc.

post-252797-0-19975700-1450982978_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări