Vizitator viobio Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 (editat) Multumesc baieti,am torsadat firele si am pus un potentiometru cu valorea de 50K iar brumul a disparut complet. Multumesc, sunteti cei mai tari!!! As mai avea totusi o nelamurire, de ce atunci la inceput se auzea cat de cat puternic iar apoi se auzea mai slab, fara ca eu sa modific volumul, iar daca as fi crescut volumul parca ceva ma limita sa nu-l mai urc, si se auzea sunetul intrerupt. Am mai vazut acelasi defect la un radio Carmen 3, ce are finalul ECL 82, la volum mic nu distorsioneaza, insa de la un anumit punct de marire al semnalului aplicat la intrare, tubul parca limiteaza, adica sunetul nu este mai puternic ci intrerupt. Nu inteleg ce inseamna asta, de ce se intampla fenomenul:Acel fenomen de saturație este firesc,dacă se studiază foaia de catalog , a tubului ECL86 se observa ca partea de pentoda poate livra o putere de ieșire de maxim 4W cu 10% distorsiuni,peste 2,2..2,5% distorsiuni nu mai este muzica este o "gijiala ".Sa se tina cont și de altceva, în fata pentodei din tub este încă un etaj de amplificare, cu trioda din tub,dacă introducem semnal din cd-player /placa de sunet/telefon,acestea au un nivel de ieșire de peste 1V,acum gândiți-vă cam ce valoare are semnalul în grila pentodei, acest amplificator are o sensibilitate foarte mare,30...50mV, pentru a ajunge la puterea maxima. La ECL82 puterea de ieșire este și mai mica, parca 2,5W cu 10% distorsiuni.Cam asta este hiba ampurilor SE, putere mică!!Înainte de a va apuca de construit, studiați și foile de catalog ale tuburilor,ca sa știți ce o sa obțineți la final. Editat Decembrie 23, 2015 de viobio Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 (editat) cu trioda din tub,dacă introducem semnal din cd-player /placa de sunet/telefon,acestea au un nivel de ieșire de peste 1V,acum gândiți-vă cam ce valoare are semnalul în grila pentodei, acest amplificator are o sensibilitate foarte mare,30...50mV, Montajul este prevazut cu potentiometru la intrare, deci semnalul poate fi atenuat cu el. Editat Decembrie 23, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
cuza Postat Decembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Multumesc mult, pentru explicatia fenomenului deoarece am observat acelasi lucru atat la PCL82 cat si la PCL86. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum