Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony STR-DE197

geoky

Postări Recomandate

Buna seara,

La acest amplificator este un canal defect, unul dintre tranzistoarele finale este in scurtcircuit C-E (proprietarul neatent a varsat lichid in el) ; acestia sunt  MP1620 / MN2488 darlinghton.

Am dat afara individul defect si colegul lui, si am testat ampliful care functioneaza fara probleme pe canalul ramas intact.

Vin aici cu intrebarea daca este neaparata nevoie ca noile tranzistoare (bineinteles de acelasi tip cu cele originale) sa fie cumva imperecheate la vre-un parametru Hfe, Vbe ... vreau sa stiu daca este posibil sa am surprize negative de genul: la putere maxima distorsiuni mai mari decat pe celalalt canal unde tranzistoarele sunt originale sau daca se vor ambala termic mai mult asa incat sa le fie scurtata viata ... multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• geoky

4

• NICA

1

• cornel1962

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

... inainte de a posta am citit unde mi-ai dat link-ul, dar sincer, n-am inteles mare lucru, pentru ca nu am experienta in audio, pana acum nu stiu daca am reparat zece amplificatoare, am nevoie doar de un raspuns scurt, daca pot monta noile tranzistoare fara vre-o selectie speciala sau nu. Multumesc.

Editat de geoky
Link spre comentariu

...ar fi de preferat ca "factorul de amplificare" sa fie cat mai apropiat ca valoare. Eventual, scoateti pe cei buni din circuit , ii verificati pe un Beta-metru si astfel obtineti un termen de comparatie.

Link spre comentariu

Montati din recuperari KT829A si KT853A(atentie,difera capsulele),si ati rezolvat problema.Atatea probleme pentru un amplificator tranzistorizat,de doi lei, ce se repara in maxim o ora!!!!!!!

Link spre comentariu

Atatea probleme pentru un amplificator tranzistorizat,de doi lei, ce se repara in maxim o ora!!!!!!!

"problemele" au aparut cand am gasit piesele la doua preturi mult diferite, asta m-a cam bagat in dilema si nestiind care-i adevarul, am postat aici sa fiu "luminat" de experti ... ce sa-i faci, ma straduiesc sa iasa lucrul cat mai de calitate si unde nu stiu, mai bine intreb, decat sa fac vre-o prostie ...  

LE oricum, m-a lamurit cineva suficient pe mp. Thanks ! :ewryt45w

Editat de geoky
Link spre comentariu

Am montat tranzistoare "din galeata", cumparati la pretul cel mai mic, si functioneaza identic cu canalul original, fara ambalare termica sau distorsiuni semnificative. Multumesc tuturor ! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări