neluelectron Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Am un multi tester care masoara ESR-ul la condensatori tranzistoare este din ala cumparat la un milion am masurat un condensator si am uitat sal descar si a ars multitesterul se mai poate face ceva sau trebuie sami iau altul neatentia costa ... Link spre comentariu
leo 17 Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 schimbi memoria aia si pui din nou un dump si e ok ..sunt colegii care se ocupa de asta posteaza la rubrica bazar-cumpar sau servicii mai exact Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Decembrie 22, 2015 Partajează Postat Decembrie 22, 2015 Pai si nu a specificat vanzatorul ca trebuiesc descarcati condensatori inainte de masurarea acestora?!?!?!Mai mult ca sigur DA!Capu' face capu' trage!!! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 22, 2015 Partajează Postat Decembrie 22, 2015 Pai si nu a specificat vanzatorul ca trebuiesc descarcati condensatori inainte de masurarea acestora?!?!?!Mai mult ca sigur DA!Capu' face capu' trage!!! Exact dar nu zic nimic ca lam ars si pe al meu tot cu un cond incarcat dar lam reparat demult pe al meu si merge super numai eser-metru nu lam ars ala am avut grija la conzi dar la multi-tester sa intimplat fara sa vreau Link spre comentariu
neluelectron Postat Decembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2015 (editat) Asa este,neatentia costa , am comandat altul sa-l repar nu mai este rentabil, daca il reparam eu da dar sal trimit cu un curier dus intors +reparatia ajunge tot in jur de 70 lei, am gasit la acelasi pret altul nou ,asta ese mai intimpla ... am uitat sa spun de unde il cumpar ami trimite si un ci ATMEGA328PU programat pentru decedatul meu la 15 lei ........ Editat Decembrie 23, 2015 de neluelectron Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 (editat) Mai bine căutai un esr-metru şi poate tot de acolo găseai şi un atmega328 programat(pentru multitester)...aşa te făceai cu două aparate diferite ! Esr-metru are protectie la condensatoare încărcate...(nu-i o protectie infailibilă ,dar are ...) Editat Decembrie 23, 2015 de elmar Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 da exact de la colegu taxdoru este super eser-metru am si eu si este super ok Link spre comentariu
neluelectron Postat Decembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2015 nu am ce mai face am comandat, la si pus la posta deja ... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 nu am ce mai face am comandat, la si pus la posta deja ... teai grabit eu am de la colegu taxdoru multitester si eser-metru si pentru conzi este mai super sa masori cu eseru la multitester daca masori de mai multe ori da valori critice nici o data nu da exact pe multitester il folosesc mai mult la bobine tranzistori diode Asa este,neatentia costa , am comandat altul sa-l repar nu mai este rentabil, daca il reparam eu da dar sal trimit cu un curier dus intors +reparatia ajunge tot in jur de 70 lei, am gasit la acelasi pret altul nou ,asta ese mai intimpla ... am uitat sa spun de unde il cumpar ami trimite si un ci ATMEGA328PU programat pentru decedatul meu la 15 lei ........ da dar trebuie calibrat Link spre comentariu
neluelectron Postat Decembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2015 O sa-l calibrez ... Link spre comentariu
neluelectron Postat Decembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2015 Poate cineva sa ma lamureasca cum pot sa calibrez testerul mi-a venit integratul programat l-am montat si acum trebuie calibrat ... Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 28, 2015 Partajează Postat Decembrie 28, 2015 (editat) E scris undeva pe forum...dar nu mai găsesc acum...acel topic foarte mare,cu o sută şi ceva de pagini... Uite ce am salvat eu în calculator despre setări...e pentru versiunea de soft 1.10k dar cred că e cam la fel pentru toate versiunile de soft în care se foloseşte atmega328... ”Self test versiunea 1.10K Aveti nevoie de un condensator intre 100n si 20micro sa nu fie ceramic sau polarizat. Autorul indica folosirea unui condensator de calitate. Se scurtcircuiteaza cele 3 borne de masura, se apasa butonul ''start'' se mentine apasat pana apare „Selftest mode?” se elibereaza butonul si se mai apasa odata pentru intra in self test. In momentul in care se ajunge la T4 (testul de izolatie intre pinii de masura) se desface scurtul dintre borne iar el va continua sa isi faca testul. Spre finalul testului va va spune sa cuplati o capacitate mai mare de 100nF intre pinii 1-3 , veti folosi condensatorul pregatit. Il cuplati la borne si il lasati sa isi termine testul. La final va afisa capacitatea condensatorului si se va opri automat. ” Editat Decembrie 28, 2015 de elmar Link spre comentariu
neluelectron Postat Decembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2015 rezolvat multumiri ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum