Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SG3525-----PDF, detalii functionare, teste diverse

Vizitator

Postări Recomandate

http://www.st.com/web/en/resource/technical/document/datasheet/CD00000958.pdf

http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/SG3525A-D.PDF

https://www.fairchildsemi.com/datasheets/KA/KA3525A.pdf

Posted Image

CITAT:    Leco=    Postat Astăzi, 15:29

Daca masurati intre B si E sau G si S la elementele comutatoare, si nu aveti comanda prin trafo impulsuri, deci folositi un driver half bridge gen IR211X, este posibil daca aveti capacitatea mica de bootstrap, sa apara diferentele.

Am mai spus, bobina de dupa redresare am testat cu mai multe valori intre 5 si peste 22uH, cel mai bum moment l-am avut intre 8 si 12uH, facuta pe miez de calitate -2 micrometals, nu ciurucuri din surse ATX.

Frecventa era 93,5kHz in testele de pe atunci, CsoftStart 4,7uF.

_2 intr-un tabel de aplicatii este recomandat pt bobinele din circuitele rezonante, nu cred ca este avantajos pe iesire la hardSW

Din PDF:   Atentie, nu s-a copiat microamperi ci amperi 

APPLICATION INFORMATION

Shutdown Options (See Block Diagram, page 2)
Since both the compensation and soft−start terminals
(Pins 9 and 8) have current source pull−ups, either can
readily accept a pull−down signal which only has to sink a
maximum of 100 A to turn off the outputs. This is subject
to the added requirement of discharging whatever external
capacitance may be attached to these pins.
An alternate approach is the use of the shutdown circuitry
of Pin 10 which has been improved to enhance the available
shutdown options. Activating this circuit by applying a
positive signal on Pin 10 performs two functions: the PWM
latch is immediately set providing the fastest turn−off signal
to the outputs; and a 150 A current sink begins to discharge
the external soft−start capacitor. If the shutdown command
is short, the PWM signal is terminated without significant
discharge of the soft−start capacitor, thus, allowing, for
example, a convenient implementation of pulse−by−pulse
current limiting. Holding Pin 10 high for a longer duration,
however, will ultimately discharge this external capacitor,
recycling slow turn−on upon release.
Pin 10 should not be left floating as noise pickup could
conceivably interrupt normal operation.

Ca sa fie limitare puls cu puls trebuie sa devina activ pinul 8, adica sa actioneze inaintea pinului 9/ bucla de control tensiune iesire.
Pinul 8 trebuie sa raspunda rapid, el are un generator de 50microA spre REF iar tranz comandat de pinul 10 poate trage catre masa 150microA. 
Deci 4,7micro in pin 8 da o reactie intarziata, pana la urma opreste integratul dar cu consecinte grave functie de rezerva tranz de forta si valoarea bobinei pe iesire.
Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@Mitica si grupul, cum lucreaza acest pin 8 in configuratia de mai jos? Multumesc.

Am inteles foarte bine cum genereaza semnalul de Fault acel LT1158, nu aici vreau explicatii. Ultimul paragraf spune ce si cum despre acest Fault.

Schema e din nota de aplicatie a lui LT1158 dar e similara cu datasheetul. Pinul 10 e la masa.

Pot face si masuratori pe montaj daca e nevoie. Inteleg ca e o limitare current mode. Frumos e ca la o intrare de 24V si orice tensiune de iesire (am adaptat schema pentru iesire variabila) la scurt mentinut (cat vreau eu) nu se incinge nimic, mosfetii IRF1010 (D2PAK) raman reci ca berea pe un pad de cupru (PCB) de cam 1cm patrat. Inductanta 100u, shuntul de 10miliohm.

https://www.google.ca/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.linear.com/docs/39333&ved=0ahUKEwi_9avql_3JAhVxpIMKHY-EAKIQFggfMAI&usg=AFQjCNEYHx_VJi2ZUkjZlU_Q1z6nB1By-w

LE: adaug si schemele folosite, ca sa discutam la subiect:

post-179324-0-97057700-1451261784_thumb.jpg

post-179324-0-72748000-1451261808_thumb.jpg

Posted Image

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Ca sa mai adaug info. La 9V iesire (pe o sarcina de 1.5 ohmi) pentru 6A sarcina. Inductanta de iesire de 100u este de 5A dar suporta peste 6A cu doar incalzirea usoara a miezului.PS: Sursa care da cei 24V e limitata (cu stop) la 2.2A. Deci pot trage cam 50W.La scurt, Fault trece in 0 de la 5V. DC la 3525 coboara la 3% de la 30 si ceva %.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Am schimbat shuntul de 10mohm in 20mohm ca sa pot limita la un curent mai aproape de ce poate inductanta de 100u (5A continuu). Dar am lasat sa treaca si 9A inainte, doar shuntul se incalzea (SMD 2512 zice-se 3W, se cam incalzea si la 9A / 10mohm = 0.8W).

Sursa trece in 2V la orice scurt (indiferent de tensiunea de iesire de la 3 la 24V) si pe o sarcina (firele) de approximativ 0,4 ohmi limiteaza la 4.6A.

In albastru e semnalul Fault de la LT1158 aplicat pinului 8 de la SG3525. In galben e iesirea PWM a lui SG3525 catre LT1158.

Se vede cum DC se micsoreaza la trecerea in 0 a pinului 8. Dupa cam 5us de la revenirea in 5V a pinului 8, se reactiveaza urmatorul puls in PWM. Cam asta e.

post-179324-0-12382700-1451360026_thumb.png

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Sa luam schema de aici: 

Am facut corectia la afirmatia cu stabilizarea punand filmul acesta:

Ramane afirmatia:

ai o amarata de dioda zener ce opreste integratul la aproximativ 80V,

Chiar si cu optocuplorul in pin 9 tot o stabilizare se face echivalenta aprox. cu stabilizarea liniara cu un zener. Cand tens de iesire incearca sa depaseasca valoarea zenerului plus caderea pe dioda din opto pinul 9 incepe sa coboare spre masa si fiind intrare in modulatorul de durata tens de iesire va fi stabilizata.

La montajul de ieri am mutat opto in pin 9 (si masa)iar sarcina in gol este 1k peste care pun 38 ohm. Se vede ca stabilizarea este multumitoare fara amplif de eroare.

Link spre comentariu

Si ca supliment, incalzirea miezului.

Am folosit EI33 de la ATX semipunte. Sa spunem ca in primar are 40 spire. Am folosit varianta in contratimp, deci cate 20 sp[ire in drena fiecarui MOS. Am alimentat la 166Vdc sa nu saturez miezul si fara neintrand in stabilizare am delta max. In surse am 2,2 ohm si am pus sonda avand max 0,5V pe ea/

Miezul se incalzeste rapid cu 1k sarcina, nu pot tine mana pe el. Cine are dispozitie poate calcula inductia.

002-6.jpg

Link spre comentariu

Va multumim pentru teste.

Sper ca nu s-a inteles ca as fi afirmat ca integratul de blocheaza, ar fi o confuzie regretabila...

"Opreste integratul" e un mod de a spune lucrurilor...

Pinul 9 este una dintre intrarile comparatorului PWM, mai este inca una la pinul 8 si in colectorul tranzistorului cu baza in pinul 10.

Daca opto pune pinul 9 la masa atunci comparatorul PWM comanda off pe durata ramasa a pulsului respectiv setand poarta aia logica de pe iesirea lui, resetarea se face de catre oscilator la urmatorul puls.

Efectul este o reducere a umplerii la un nivel corespunzator tensiunii dorite.

Link spre comentariu

CITAT:   Sper ca nu s-a inteles ca as fi afirmat ca integratul de blocheaza, ar fi o confuzie regretabila...

Ba chiar asa am inteles. In 1978 ca proaspat angajat am fost obligat sa folosesc termeni noi ca sa ma pot intelege cu colegii. Probabil s-a produs o anchilozare in cutia craniana odata cu cea de la coloana. Nu ma mai pot schimba.

CITAT:     Daca opto pune pinul 9 la masa atunci comparatorul PWM comanda off pe durata ramasa a pulsului respectiv setand poarta aia logica de pe iesirea lui, resetarea se face de catre oscilator la urmatorul puls.

In functionare normala niciodata pinul 9 nu este pus la masa de opto. Nici cu amplif de eroare nici cu zener simplu. Oscilogramele de mai jos sunt cu colector tranz opto in pin 9. Pinul 9 este pus la acea tensiune care comparata cu rampa sa dea exact acea durata a impulsului de iesire corespunzatoare formulei Vo=Vin/N x delta(CCM) sau care este nevoie in DCM. Vezi oscilogramele.

004-6---006.jpg

Link spre comentariu
12 minutes ago, miticamy said:

Ba chiar asa am inteles.

Asta este strict problema dvs, nu ma priveste!

12 minutes ago, miticamy said:

In functionare normala niciodata pinul 9 nu este pus la masa de opto.

Din nou disecati expresii scotandu-le din context, in loc sa priviti ansamblul.

Ok, pinul 9 NU este pus la masa, ci tras spre masa, adica i se reduce potentialul fata de masa.

Pinul 9 este comandat de amplificatorul de eroare, si ofera o referinta cu care este comparata rampa de la oscilator, cu cat potentialul lui este mai mic, cu atat comparatorul comanda off mai repede, deci dicteaza pulsuri mai scurte, sau altfel spus se scade umplerea.

Asta a fost tot ceea ce am dorit sa spun prin acea afirmatie, si asta se intampla, daca n-am ales cel mai fericit mod de exprimare imi asum asta, si asta e... n-a fost prima oara si nici ultima nu va fi, intr-o sectiune unde criticile domina iar asistenta neconditionata este o raritate, imi asum riscul erorilor neintentionate in ideea de a contribui macar eu, daca altii nu o fac.

Si am asistat pe topicul lui Cilibiu mai mult decat toti ceilalti la un loc, testele dvs au confirmat majoritatea sugestiilor mele.

Editat de Marian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări