Vizitator Talmyx Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Buna ziua, Apartamentul meu este situat la etajul 10. Problema e ca am un calorifer port prosop in baie care nu se incalzeste. Este montat ca la carte: la 1 m, cu tur si retur in partea de jos nu in diagonala. Am aerisit caloriferul si coloanele de bloc. Presiune.. poate nu e chiar cum ar trebui dar vecinii mei de palier au caldura, desi e adevarat se incalzesc partial. La mine caloriferul insa este rece. Aseara, am scos apa din calorifer intr-un recipient. Caloriferul s-a incalzit complet. Numai ca atunci cand am conectat caloriferul la returul blocului, apa s-a racit dupa cateva minute si situatia e la fel ca inainte. Coloana schimbata la nivel de scara e PROIECT IMPOSIBIL datorat costurilor. Nimeni nu vrea sa participe deoarece ei au caldura.. Ce ma sfatuiti sa fac? Exista posibilitatea sa fie returul infundat? Exista o metoda sa rezolv situatia si daca nu schimb coloana? Link spre comentariu
costi75 Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Daca pana la vecinul de "sub" dvs. este caldura, schimbati coloana macar pana acolo. Daca aveti robineti pe ambele tevi si aerisitor, puteti verifica daca tevile sunt infundate. Inchideti pe rand turul si returul, si slabiti aerisitorul, daca in ambele situatii aveti presiune, inseamna ca apa circula pe ambele tevi. Link spre comentariu
PINTI Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Este montat ca la carte: la 1 m, cu tur si retur in partea de jos nu in diagonala. Daca restul caloriferelor se incalzesc, inseamna ca aici este problema .Schimba sectiunea de tur la partea superioara a caloriferului Link spre comentariu
Vizitator Talmyx Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Daca restul caloriferelor se incalzesc, inseamna ca aici este problema .Schimba sectiunea de tur la partea superioara a caloriferului Da, restul caloriferelor se incalzesc. E adevarat ca fiind la etajul 10, numai pana la jumatate. Caloriferul din baie insa, nu are nici un elemnt incalzit. Link spre comentariu
PINTI Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 La vecinul, de la 9, se incalzeste acel calorifer din baie? Link spre comentariu
Vizitator Talmyx Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 La vecinul, de la 9, se incalzeste acel calorifer din baie? Da, dar si el spune ca nu e cald ca restul caloriferelor, e doar calai. Imi spunea cineva de o pompa de presiune montata la baza blocului. Se poate face asta? Cei de la Administratie sunt dispusi sa ma ajute doar daca ii conving pe toti sa schimbe coloana. Pana la 7 insa.. caloriferele sunt calde. Nu pot sa ii conving sa schimbe coloana cand ei au caldura deja.. Link spre comentariu
PINTI Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Da. intr-adevar,ai o problema delicata. Daca vecinii nu sunt de acord cu schimbarea respectivului bransament, la coloana de la baie, singura solutie este sa faceti o modificare. Va legati cu tevile acestuia la cel mai apropiat calorifer din casa. Cred ca undeva la dormitor. Respectand, binenteles, ...tur...sus, ....retur...jos. Succes in activitate. Link spre comentariu
Stefan Stefan Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Sa cereti administratorului sa va scoata din calcul suprafata baii..... I.a sa vedeti cum or sa sara aia de cur in sus. Problemele tehnice de genul asta,se repara,nu se discuta. Sunt de folosinta comuna,toti contribuie in mod egal. Solutia oferita de @Pinti pare cea mai buna in situatia data,dar e pe cheltuiala ta si trebuie facuta cum trebuie,altfel apar probleme. A ,tu stai la ultimul etaj,e mai simplu. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Daca turul si returul sunt jos si caloriferul este de tip scarita, nu se va incalzi niciodata. Trebuie pus turul sus in diagonala cu returul. La centralele mici de apartament merge pt ca pompa centralei face fatza cu brio insa la blocuri cu 8-10 etaje ar trebui sa existe pompa la fiecare coloana sau macar una pe scara care sa faca fatza la debitul solicitat si sa aiba o presiune de cel puti 4-5 atm pe refulare si un by pass intre refulare si aspiratie pt ca sa se evite dezamorsarea având în vedere că lucreaza cu apa fierbinte. Asta inseamna consum de energie electrica, motor, pompa, etansare la pressetupa, pierderi de agent termic... mai pe scurt cheltuieli mari si caldura putina. Cel mai bine este solutia radicala, debransarea si montarea unei centrale de apartament, oricum acesta este viitorul. Pana atunci incercati sa mutati ori turul ori returul in diagonala, preferabil turul sus. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 ............................................................................................ Aseara, am scos apa din calorifer intr-un recipient. Caloriferul s-a incalzit complet. Numai ca atunci cand am conectat caloriferul la returul blocului, apa s-a racit dupa cateva minute si situatia e la fel ca inainte. .......................................................................................... Eu as zice ca returul este infundat... Ai verificat ipoteza asta? Daca lasi returul deschis, in aer, iese apa pe acolo? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum