jean Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 Scuze ca intervin, dar am vazut ca nu a raspuns nimeni si am si eu o mica problema. Am facut un frencventmetru cu PIC 16 F84, functioneaza cu un semnal de intrare intre 500mV si aprox 3V. Ma intereseaza un circuit de intrare cu o sensibilitate mai mare pe la 50-100mV si Ri 1Mohm si sa mearga pana la 50MHz, daca se pote alimentat la 5V. Are cineva asa ceva? Schema frenventmetrului poate fi vazuta aici: http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=104 Multumesc anticipat pt. ajutor! Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 ti-as sugera sa experimentezi cu tranzistori FET sau cu amplificator operational sau chiar amplificator operational in configratie de comparator analogic. Link spre comentariu
jean Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 Sa incerc schema postata mai jos? Am mai facut-o o data si nu prea a mers. Asta s-a intamplat de mult si atunci poate am gresit ceva. Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 cred ca da... adica e greu de analizat in frecventa schema respectiva. cred ca se pot gasi pe net si scheme mai simple. uita-te peste datasheet la urmatoarele:TL074B, LM193/LM293/LM393/LM2903 si mai ales AMP04F.astea le-am cules din ce dispun eu... evident ai sanse sa gasestii CI mai actuale daca cauti dupa scop. Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Poti solicita mostre de la MAXIM-DALLAS pentru comparatoare de viteza, respectiv MAX 961- comparator rail-to rail output, 3-5 v alimentare, delay propagation 4.5ns. Eu am construit un etaj de intrare cu asa ceva si am putut masura cu frecventmetru semnal de 50 MHz fara probleme. Pentru frecvente mai mari am gasit o schema pe www.electronica.webfreehosting.net parca e cu un PLL folosit ca prescaler si mi s-a parut interesanta. Link spre comentariu
jean Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Da cred ca stiu de ce nu a mers si nu merge schema postata de mine mai sus. Este vorba de rezistorul de 1Mohm, trebuie montat exact in grila primului tranzistor si va functiona corect. La majoritatea schemelor de acest tip acolo este montat. Am sa fac din nou montajul, va merge sigur. Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Am mai studiat putin problema si am descoperit necazul care era HURA merge szuper nu imi vine sa cred imi cer mii de scuze marelui savant.Problema era de la programator ATENTIE tensiunea de programare ptr PIC16F84A este 13V batut in cuie !!!!!la mine era 13,ceva deci fisierul hexa era cu totul scris altcumva acuma merge brici mii de multumiri. salut YO4YOU SUNT YO4IAO te rog frumos să-mi spui şi mie cum ai rezolvat problema cu 16f84a la partea de programare : ai alimentat din exterior cu 13v pt. că pe pin 4 am o tensiune de 8,4v , menţionez că am un programator cumpărat de undeva din yo7 şi nu are alimentare exterioară . Cu respect te salută yo4iao op. costin 73 ,73!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
Vizitator ioska Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 sint nou pe aici. cui as putea sa ma adresez,as fi interesat de un frecventmetru digital eventual side un lc metru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum