Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecventmetru digital cu PIC16F84

Mr_Devil83

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

9

• Yo4You

5

• Marele Savant

4

• Adrian Luben

4

Top autori în acest subiect

Mersi. Maine incerc. Cu acest programator am avut niste experiente stranii. Acasa nu a vrut sa scrie nimin, iar pe calc. de la serv. scria ceva, dar nu tot. Twilight zone :rolleyes:

Link spre comentariu

Am incercat. Degeaba, nu mi-a mers. Mai studiez problema. Cel mai mult m-a deranjat faptul ca in pliantul care insoteste produsul iti spune ca s-ar putea sa nu functioneze pe orice PC (fara sa spuna pe care ar putea sa mearga) drept pentru care iti recomanda alt programator, cu alimentare externa (si pret triplu). Comert made in romania.

Link spre comentariu

SalutUite cum sta treaba daca ai cumparat LCD de la sofian 2X16 caractere si vrei sa faci frecventzmetru degeaba te chinui ca nu vei afisa nici un caracter pe el.LCD de la dl Sofina merge perfect nu are nici un defect in schimb softwareul implementat nu stie sa comunice cu aceste LCD-uri am testat versiunea lui OM3CPH pana abia imi dadei seama ca trebe LCD 1X16 apoi am testat frecventzmetrul de pe radioamator.ro ala de Stanica mi-a dat si hexul pe mail el zicea ca a facut si cu LCD1X16 si cu 2X16 caractere si a functionat.Eu insa l-am construit e aicia si nu merge sta pe loc nu i-au crescut picioare hi! :DAm stat si m-am gandit inainte de a scrie Ne`a Vasile maestru in electronica ca Programatorul de la firma lu gheorghe nu e bun.Acum 3 luni ma jucam cu scrierea picului am zis ca nu e bun programatorul care l-am facut cu mana mea,iar un nene ce a construit bobprog si a programat picul a zis ca merge din prima si era super incantat.Ce sa zic pus pe traba am construit inca un programator "bobprog" insa aceasi boala picul scris perfect fara eroare dar nu facea initializare diasplay.Concluzia cumparatzi LCD cu controlerul HD44780 1X16 caractere merge sigur ;)Asta a fost ambitia mea sa va dau rezultatul.PS: Am vazut ca a construit nush ce user FCL-X meter pe ala merge sigur LCD-urile lu` ne`a Sofian am de gand sa imi fac unu sau doua aparate is utile.

Link spre comentariu

Pai eu tocmai fcl-x meter-ul vreau sa-l fac. Am postat aici ca tot era o discutie despre programarea pic16f84.L.E.: BINGO! A mers... pe al treilea calculator. Si cu modificare, si fara. Acum, daca vreau sa scriu un PIC trebuie sa vin la servici :axe: . Care o fi explicatia? Diferenta intre surse?

Link spre comentariu

Schemele programatorului cel cu diode rezistente si niste tranzistori functioneaza si ala perfect insa vedeti ca is anomalii pe calculatoare de exemplu la mine am constatat in loc de 5V pe portul com 4V si-asha mai departe.Mai bine recurgi la un programator cu alimentare externa si sti ca functioneaza pe orice computer.Va pot confirma ca bobprog functioneaza perfect are cateva diode si 2 tranzistori.

Link spre comentariu

Buna seara si sa o luam metodic- LCD urile de la Sofian nu sint numai " compatibile " ci chiar folosesc HD44780 .- functioneaza foarte bine cu montajele lui om3cph numai ca pe primul rind afisaza frecventa iar pe al doi-lea afisaza " MHz " in niciun caz nu sint probleme de intializare a lcd-ului-din practica am observat ca in cazul in care programul a fost facut pentru lcd cu un rind de caractere si se foloseste unul cu 2 rinduri, singura problema este la felul cum sint afisate caracterele pe cele 2 rinduri dar lcd-ul s-a initializat corect de fiecare data-oricum exista si codul sursa deci se poate modifica relativ usor, deasemenea am inteles ca circula si varianta pentru 2x16 gata compilata-programatorul de la Adela functioneaza foarte bine pe calculatoarele care au cipsetul pt portul serial clasic si asigura tensiunile corecte, adica pentru calculatoarele ceva mai vechi.Eu am versiunea cu alimentare externa care merge foarte bine, probabil ca in documentatia de la cele cu alimentare din COM scrie sau ar trebui sa scrie chestiile astea, dar e cu litere. Nu trebuie sa dam vina numai pe ceilalti pentru toate esecurile noastre. - FCLX -ul merge bine si corect cu lcd de la Sofian, caruia ii multumesc inca odata ca la un pret foarte decent m-a scutit sa mai desfac imprimante laser cu levierul pentru a recupera afisajele. recomand tuturor acest aparat care cu calibrari reletiv usor de facut functioneaza mult mai bine decit aparate de firma mult mai scumpe. Este util mai ales pentru valori mici ale L si C, deci celor care lucreaza in RF Va urez tuturor un sfirsit de saptamina cit mai placut !

Link spre comentariu

... probabil ca in documentatia de la cele cu alimentare din COM scrie sau ar trebui sa scrie chestiile astea, dar e cu litere. Nu trebuie sa dam vina numai pe ceilalti pentru toate esecurile noastre.

Scrie, nu am zis ca nu. Dar documentatia in care scrie ca s-ar putea sa nu mearga pe toate calculatoarele (fara a preciza pe care merge sigur) vine o data cu programatorul. Adica o citesti dupa ce vine coletul :snakeman: . Pe site scrie: programator pentru PIC 16F84 si altele. Atat. Asa cred ca pot vinde si eu orice montaj (chiar nefunctional) si in colet sa pun o documentatie in care sa povestesc ca s-ar putea sa nu mearga in orice conditii, fara sa precizez acele conditii. Nu mi se pare foarte fair-play.
Link spre comentariu
Vizitator claudiuoct

Cel mai bine ar fi sa invatati setul de instructiuni pentru pic 16f84, sa invatati sa asamblati si dezasamblati un hex si dupa asta 100% veti intelege unde aveti problemele, daca ele sunt de soft sau hardware.Exista softuri care "ruleaza" .asm-ul sau .hex-ul si va spune la ce linii de program sunt erorile. Candva am asamblat si dezasamblat pic16f84, nu este foarte greu, dar necesita timp.Cu stima,Octavian

Link spre comentariu

Mama lui de asmblare si dezasamblare deja ma enervezi ombre adik nopti nedormite si pierdute la compilare ASM HEX si sa vad ca nu merge si varianta cu LED merge cum vine asta??? e defect calculatorul presupun sau gaseste alta solutie :))In legatura cu LCD care il folosesc nu functioneaza nici cu fisierul hex de la autor pricepi mane? sau ce vrei sa iti mai zic? am fisierul hex de la DOMNUL Stanica Jack , am scris acel PIC cu doua programatoare unul care a fost publicat in conexclub si unul de pe net denumit BOBPROG.Nu initializeaza nimikAcel fisier hex de la Stanica Jack la primit si un amic de al meu care a scris odata un PIC16F84A si e super multumit de frecventmetru are setari ptr LCD2X16 hexul dar mie nu imi merge.Ps:Ai alta explicatie?

Link spre comentariu

Buna seara,voi cum ati procedat, ati compilat pur si simplu asm-ul si ati scris pic-ul ?? Pentru ca daca vorbim de schema lui om3cph trebuiesc intii calculate niste constante in functie de cuartz si de fi, aceste se introduc in asm si dupa aceea se compileaza pentru a obtine hex-ul. Am facut 5 fmetre pina acum si merg fara probleme inclusiv cu lcd-urile de la dl. Sofian. Emil

Link spre comentariu

Eu zic sa lasati balta schema aia pe care am construit-o si eu cindva si am renuntat total la ea ( am facut cadou frecventmetrul cu totul ). Uite aici o schema serioasa si care merge din prima. Am executat-o de 4 sau 5 x si nu au fost niciodata probleme. Cablajul daca doriti il am disponibil si deasemenea si hexul. Mai mic si mai facil decit atit nu se poate.

http://www.g4gxo.cwc.net/new_page_12.htm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări