Mr_Devil83 Postat Martie 6, 2007 Partajează Postat Martie 6, 2007 Deci am facut cablajul pentru schema asta: http://www.pira.cz/counter.htm dar acolo e pic16f84 iar eu am pic16f84a. Merge hex-ul de pe site direct pe 16f84a sau trebuie modificat cumva? Si daca trebuie modificat cum trebuie modificat? Link spre comentariu
XAN77 Postat Martie 6, 2007 Partajează Postat Martie 6, 2007 In principiu merge, numai sa ai grija cand il programezi sa alegi din ICprog sau cu ce soft programezi, modelu tau de pic si anume cel cu A. Dar in mod normal trebuia sa fi incercat pana acuma ca doar e un flas mcu . Link spre comentariu
Vizitator musaraf Postat Martie 6, 2007 Partajează Postat Martie 6, 2007 Da, cred ca-s cam acelasi lucru. 84A merge pana la 20MHz dar se poate alimenta numai pana la 5.5V (84 mergea pana la 6V). Adresele in memorie pentru registri si porturi ar trebui sa fie la fel, deci programele in principiu ar merge la fel pe amandoua. "Microchip 16F84 to 16F84A migration guide" http://ww1.microchip.com/downloads/en/D ... 30072b.pdf Link spre comentariu
Vizitator zuzurelu Postat Martie 6, 2007 Partajează Postat Martie 6, 2007 F84A merge fara nici un fel de probleme in loc de F84 in aplicatia ta.In 99% din cazuri sunt absolut inter-schimbabile.Se prea poate ca "programatorul" tau sa miorlaie, pentru ca algoritmii de programare totusi difera. Tu incarca HEX-ul facut pentru 84 dar programeaza ca pentru F84A ( programatorul va fi setat pentru F84A ).YO3HCV, Link spre comentariu
Mr_Devil83 Postat Martie 7, 2007 Autor Partajează Postat Martie 7, 2007 chestia e ca asa am si facut, programatorul l-am setat pt 84a. Chestia e ca iau in bot eroarea 0000H. Presupun ca e pic-ul defect desi e nou. Stiti vreo firma care livreaza prin posta 2 3 pic-uri daca le comand? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 7, 2007 Partajează Postat Martie 7, 2007 capodimonte? Vezi bannerul ala de la nordul paginii :smt003 Link spre comentariu
Vizitator zuzurelu Postat Martie 7, 2007 Partajează Postat Martie 7, 2007 Nu este nimic defect, controllerele se programeaza diferit. Am cumparat 2 controllere defecte in 4 ani si alea cred ca le-am ars eu ESD cu o statie de lipit "ESD Safe" facuta in China pe dreapta... nu pe stanga asa cum foloseam deobicei... Uite diferentele (algoritmii ) de programare intre 84 si 84A : http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/30262e.pdf YO3HCV, Link spre comentariu
cirip Postat Martie 7, 2007 Partajează Postat Martie 7, 2007 Din experienta mea, cele mai frecventa cauze ptr eroare la adresa 0x000 sunt fie algoritmul de programare incorect (A/non A), fie necomutarea in mod programare. PICul nu intra in mod programare daca tensiunea pe MCLR nu este suficient de mare sau nu este bine stabilizata sau timingul este incorect.Cirip Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Martie 7, 2007 Partajează Postat Martie 7, 2007 si eu am avut problema cu eroarea la inceput la adresa 0000h. Aveam un programator cumparat care se alimenta din LPT, dupa ce m-am documentat am constatat ca nu aveam tensiunea necesara programarii si l-am modificat punandu-i o sursa externa, din acel moment a mers perfect. 16f84a stiu ca ii trebuie tens. mare pt. programare (parca 13 V daca retin bine) Link spre comentariu
SHADYYY Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 chestia e ca asa am si facut, programatorul l-am setat pt 84a. Chestia e ca iau in bot eroarea 0000H. Presupun ca e pic-ul defect desi e nou. Stiti vreo firma care livreaza prin posta 2 3 pic-uri daca le comand? Salut .Colegi au dreptate ,este posibil sa nu ai tensiunea de programare de minim 12,5V necesara acestor procesoare dar mai este posibil sa fie scris PIC-ul si nu permite o noua scriere pina nu-l stergi.Varianta PIC16F84A poate inlocui ori ce PIC16F84 dar nu invers.Stiu o firma de unde cumpar eu PIC16F84A-04 la pretul de 10 RON bucata si primesti comanda in 3-4zile dar nu stiu daca am voie sa o publicpe forum pentru nu a fi acuzat de publicitate , daca esti interesat luam legatura pe privat si i-ti dau adresa.Inca ceva fi atent ca softurile de pe net (si mai cu seama adresa pe care ai mentionat-o) sunt demo , este posibil sa nu mearga.Bafta. :smt041 Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 SHADYYY poti sa postezi firma ca doar ne ajuta pe toti. :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 din pacate pe privat, nu are voie sa dea linkuri spre magazine. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 28, 2007 Partajează Postat Martie 28, 2007 Aveam un programator cumparat care se alimenta din LPT, dupa ce m-am documentat am constatat ca nu aveam tensiunea necesara programarii si l-am modificat punandu-i o sursa externa, din acel moment a mers perfect. 16f84a stiu ca ii trebuie tens. mare pt. programare (parca 13 V daca retin bine)Si eu tocmai m-am lovit de exact aceeasi problema. Cu un AD-PIC02. Poti pune o schema a modificarii? Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Martie 28, 2007 Partajează Postat Martie 28, 2007 Aveam un programator cumparat care se alimenta din LPT, dupa ce m-am documentat am constatat ca nu aveam tensiunea necesara programarii si l-am modificat punandu-i o sursa externa, din acel moment a mers perfect. 16f84a stiu ca ii trebuie tens. mare pt. programare (parca 13 V daca retin bine)Si eu tocmai m-am lovit de exact aceeasi problema. Cu un AD-PIC02. Poti pune o schema a modificarii?Schema nu am, insa iti zic principiul care e simplu: Iei o sursa de 12.5v, tensiunea de comanda care vine de la pc, o iei de la iesirea de programare( de la programatorul tau) si o aplici pe un transiztor care e conectat la 12.5v astfel nu o sa mai ai nici o problema la programare. Daca apar probleme anunta-ma. Bafta :yawinkle: Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 28, 2007 Partajează Postat Martie 28, 2007 In principiu este vorba de schema atasata (programator jdm). Dupa logica mea ar trebui sa scot D6 din circuit si in locul ei sa aplic =13,5V (pe colectorul lui Q1). In acest fel, cand e activ TxD imi aplica tensiunea de 12,9V pe pinul MCLR. Gresesc undeva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum