Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertizor rotativ de frecventa

Vizitator Adrian Mihai_238283

Postări Recomandate

Vizitator Adrian Mihai_238283

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti si mie la ce pot folosi un convertizor rotativ de frecventa, alimentat la 220V, scoate 48V la 200 HZ, din cele folosite pentru lance vibratoare de beton. Pe langa acea lance, mai poate fi utilizat la altceva ?

Va multumesc,

Convertizorul arata cam asa: post-252722-0-00915600-1450642149_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

5

• NICA

4

• puriu

2

• gcom61

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poate inlocui cu succes un transformator 220 / 48 V. E mult mai bun. Separarea galvanica e perfecta, nu transmite variatiile de tensiune, impulsurile si parazitii din retea. La un redresor filtrarea este de 4 ori mai buna. Eu l-as folosi la un amplificator audio cu pretentii.

Link spre comentariu

Nu inlocuieste nici un transformator . E doar o sursa de energie electrica necesara din anumite considerente de electrosecuritate si mecanice ( frecventa vibratiilor ) , dedicata unui anume tip de utilaj din constructii . 

Daca vrea cineva sa alimenteze un amplificator la 48V / 200 Hz , folosind un motor electric alimentat la 220 V    + generator , si nu - l deranjeaza zgomotul ... poate fi o solutie . Dupa parerea mea , e pur teoretica ... Nu - mi amintesc sa o fi vazut - o " pusa in practica " , dar cunoasterea mea e limitata ! Cine stie ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Din cite stiu eu, in Romania(inainte de '89) s-au construit polizoare unghiulare alimentate de la un convertizor care debita o tensiune de 48V. Nu stiu daca frecventa era variabila. Am vazut niste scule vibratoare folosite la detensionarea unor piese mari sudate. Stiu ca la acele scule,frecventa vibratiilor,era variabila.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Motivele  pentru care a " aparut " utilajul din debutul topicului sant clare : tensiune redusa si izolata galvanic - se lucreaza in medii umede ( betoane In turnare ) . Frecventa ... ajuta la scopul tehnologic . Vibratii ... Ca idee , utilaje cu tensiuni nestandard si izolate galvanic se produc in diferite versiuni . O perioada am reparat un utilaj cu motor Diesel Hatz . Generatorul scotea 110 V , trifazat , la 600 Hz . Alimenta un complet ... picamer , masina de sudat polietilena ( cu plita , freza , controler , imprimanta ... ) si alte cateva . Prizele erau nestandard , dar foarte sigure si bine izolate ( ABS , cauciuc ) ... ca si conductoarele de alimentare - dubla izolatie , cauciucate plus textil ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Alea erau din fosta URSS ... 3 X 36 V , 400 Hz . Cate au ars romanii ... a fost si pe forum un topic .

Exact,urss,eu inca mai repar cam din 2 in 3 ani unul pentru un cioban.Se duc mereu tranzistorii de putere.

Link spre comentariu

Ce chestie ... interesant , mai exista ! ... spor la reparat !

Nu am vazut topicul de pe forum,daca mai exista va rog sa-mi dati un link spre acesta. poate ma mai inspir .Multumesc.

Link spre comentariu

Nu mai tin minte exact ... oricum , nu era " aprofundat " ... cineva avea o asemenea masina de tuns si intreba ce si cum ... 220 V , si alte cele ! ... cateva postari cu pareri ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Convertizorul trifazat pentru ciobani nu este rotativ, ci static. De aceea se arde. Convertizorul rotativ in discutie are un motor asincron cu doi poli si un generator cu opt poli pe acelasi ax. Tensiunea de iesire depinde numai de turatie, nu si de tensiunea de intrare.

Link spre comentariu

Convertizorul trifazat pentru ciobani nu este rotativ, ci static. De aceea se arde. Convertizorul rotativ in discutie are un motor asincron cu doi poli si un generator cu opt poli pe acelasi ax. Tensiunea de iesire depinde numai de turatie, nu si de tensiunea de intrare.

eu si gauss vorbeam despre altceva...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări