Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

quadral quintas 215s

laur82

Postări Recomandate

Buna ziua! Am aceasta pereche de boxe si am o nelamurire in conditiile in care au fost umblate in ele. Ele sunt pe 4 cai are un bass de 20 si un fel de subwoofer tot de 20 de inch. Unul este pe 4 ohm si unul este pe 8ohm. intrebarea mea, daca are cineva acest tip de boxe sau are cunostinta despre ele, cum sunt puse difuzoarele pe filtru si cum sunt montate in incinte adica daca cel de subwoofer este jos sau mai sus.

Link spre comentariu

Hmmm....nu prea am inteles ce vrei sa aflii, dar, difuzoarele de bas nu sunt de 20 inch - ci probabil de 20cm diametru. Apoi boxa sigur nu e pe 4 cai, probabil e pe 3 cai sau posibil sa fie pe 3.5cai (3 cai jumate).

Nici un difuzor de acolo nu e subwoofer, cele 2 de 20cm sunt woofere.

Ca sa stii sigur daca s-a umblat in ele, ai avea nevoie de o schema a filtrului sau, un meserias care poate sa isi dea seama daca totul e ok.

Sper ca au fost de folos observatiile mele. Succes.

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

Buna ziua! Asa este difuzoarele sunt de 20 de cm. Am cautat date tehnice despre ele si unde am gasit spun ca sunt pe 4 cai sau 3.5 cai. Am facut rost de schema filtrului direct de la quadral dar nu zice mare lucru si mai este si in germana. Ce ma deranjeaza este ca la volum mare difuzoarele de bas nu vibreaza la fel. unul vibreaza mai tare altul mai putin fata de alte boxe cum ar fii magnat supreme 2000 unde ambele difuzoare vibreaza la fel. Ele sigur au fost desfacute pentru ca au fost schimbate extensiile la difuzoare si ma gandesc sa nu le fii pus cum trebuie la loc. Atasez si schema filtrului.

140422203425 (1).pdf

Editat de onoselaurentiu
Link spre comentariu

Pai daca semnalul care alimenteaza cele doua difuzoare de bass este diferit, cum vrei ca difuzoarele sa se miste la fel?

Apropo, conform schemei postate de tine, sint pe 4 cai nu pe 3.5 cai cum ar fi fost de asteptat..

Link spre comentariu

Ele sigur au fost desfacute pentru ca au fost schimbate extensiile la difuzoare si ma gandesc sa nu le fii pus cum trebuie la loc.

Au fost schimbate Extensiile ?????

Nu cumva ???? ai vrut sa spui Suspensiile

Link spre comentariu

Asa suspensiile scuze de greseli. Cum ar trebui sa fie ca unul este pe 4 ohmi iar unul este pe 8 ohmi. Unde se leaga cel de 4 si unde se leaga cel de 8. Cel de 4 acum este legat unde sunt cele doua bobine iar cel de 8 unde este o singura bobina. Dau in ele cu un pioneer a-616 si nu prea fac fata boxele dupa jumatate. Ca si auditie suna foarte bine.

Editat de onoselaurentiu
Link spre comentariu

Am mers cu amplificatorul si pe doua boxe magnat supreme 2000 si in trei sferturi sunetul era perfect clar. Posibil si amplificatorul sa isi atinga maximul. o sa mai fac o data proba pe cele doua magnat sa vad diferenta.

Link spre comentariu

Buna ziua! Vreau sa schimb difuzoarele din boxe cu unule de putere mai mare si vreau un sfat ce as putea cumpara. Eu m-am oprit la monacor 

STAGE LINE SP-8/150PRO sau tonsil gdn 20 80 2.

Voi ce parere aveti? 

Link spre comentariu

Schimbarea difuzoarelor unei incinte industriale cu difuzoare diferite poate (foarte probabil) schimba calitatea sunetului în rău.Asta fiindcă dimensiunile ,,boxei,, depind și de frecvența de rezonanță a difuzoarelor folosite, deci se calculează volumul boxei după caracteristicile difuzoarelor, nu invers.

Link spre comentariu

Cum aflu ce difuzoare pot cumpara. Eu vreau sa le schimb pe cele care vibreaza cel mai tare cu doua mai puternice. Au sunet foarte bun boxele , ce ma derajeaza ca la volum peste jumatate vibreaza foarte mult si se cam satureaza. Boxele au 120 in 8ohmi iar amplificatorul 80w in 8ohmi nu ma asteptam ca boxele sa fie mici ca si putere. Repet am facut proba si cu  doua boxe de putere mult mai mare si sunetul era foarte bun la volum mare, adica fara distorsiuni, un sunet cald. Ce vreau eu este atunci cand ma duc cu volumul aproape de 0 decibeli sa se auda fara niciun fel de distorsiuni cum se auzea cu cele doua magnat.

Editat de onoselaurentiu
Link spre comentariu

Caută difuzoare de același diametru cu caracteristici (impedanță, frecvența de rezonanță, SPL, etc) identice sau măcar foarte apropiate de cele originale.Posibil ca cele originale să aibă și suspensiile slăbite din cauza uzurii...Caracteristicile diverselor difuzoare sunt date pentru fiecare difuzor ,,de firmă,, într-un tabel. 

Link spre comentariu

Suspensiile au fost schimbate la difuzoare. Problema este ca nu cunosc caracteristicile difuzoarelor, am tot cautat pe net dar nu am gasit nimic despre difuzoare. Ca si dimensiune am gasit cele doua modele scrise mai sus dar nu stiu care dintre ele este mai bun. Presupun ca basii lor nu depasesc 60 w.

Link spre comentariu

Faci o confuzie ca mulţi alţii, poziţia volumului la amplifurile orientale (japoneze) e gîndită ca şi în cazul cel mai dezavantajos ptr el, cu o sursă de semnal slab, să se audă ceva la maxim, sensibilitatea lor normală e la ''jumate'', ce e peste e doar supramodularea amplifului (distorsiuni). Nu vei găsi boxe care să se audă clar cu volumul la maxim şi o sursă de semnal gen cd. Dacă foloseşti calculatorul, dezactivează corecţiile de ton ori ale amplifului, ori ale softului muzical. Dacă vrei mai multe joase, ia-ţi boxe cu difuri de la 30cm în sus, nu le forţa pe astea.

Editat de zal
Link spre comentariu

Ai dreptate in legatura cu sursa care se utilizeaza, pe cd se schimba semnificativ fata de pc. Am si un egalizator pe acest amplificator. Nu vreau mai mult bas, vroiam doar ca acest amplificator pe  care il am sa am sunet bun la volum mare, fara distorsiuni. Totusi inca am impresia ca  sunetul era mult mai bun cu acele magnat, bineinteles vorbim de alt tip de boxe cu alte caracteristici. Parerea dumneavoastra este sa la boxele asa cum sunt ca nu pot schimba nimic prin schimbarea difuzoarelor de bas. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări