Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automat cafea

mar1

Postări Recomandate

Buna ziua!

Poate cineva sa-mi explice, pe schema atasata, cum circula curentul pentru a roti motorul in ambele sensuri? Schema este ridicata de pe placa electronica a unei masini de cafea ”Saeco Royal”. Triacele sunt comandate de optotriace comandate la rindul lor de microcontroler. Pe placa exista un montaj dedicat detectiei trecerii prin 0. Va cer ajutorul pentru ca, la automatul pe care il am, motorul se roteste numai intrun sens.

Multumesc! 

post-176433-0-43612300-1450631355_thumb.jpg

post-176433-0-11541400-1450631463_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

5

• mar1

4

• MifTy

2

• Relav

2

De ce să le eliminam? Așa a fost proiectat și realizat. Va rog să mă credeți ca schemă este corect ridicată de pe placă. Motorul este unul de curent conținu,cu statorul magnet permanent,dar după aspectul rotorului( grosime sirma, număr de spire) cred ca a fost conceput pentru 30-40 de volți.

Link spre comentariu

Intra pe forumul asta http://www.saeco-support-forum.de/forums/royal-serie.10/ , si afli totul despre Saeco.

Legat de schema pusa de tine, e ok, nu e gresita. Motorul are in paralel stabilizatorul ala de tensiune (33V pe zener + 1,4V pe punte, cca 34-35V) si in serie rezistenta boilerului (120 Ohmi). Acesta e alimentat in curent continuu prin deschiderea triacelor (T1 si T2) pe alternantele pozitive pt un sens de rotatie sau pe cele negative pt sens contrar. Pt incalzire apa se deschide T1 si T3 ( e alimentat doar boilerul).

Link spre comentariu

Poate că nu , am și eu voie să gafez . Te rog să mă luminezi ! Sincer acu , și fără mișto , n-o văd . Și n-am văzut-o nici ieri ( seara asta am fost la un mic chef , deci aș avea circumstanțe atenuante , dar doar pentru seara asta)  :rade:

Link spre comentariu

... udar, să nu-mi spui că nu recunoşti principiul punţii (dez)echilibrate!!! :rade:

Nici eu nu-l recunosc, nu stiu ce-i puntea dezechilibrata.

Asa ca daca detaliezi, vei lumina cel putin 2 oameni in acelasi timp. 

Link spre comentariu

minte-te puţin, şi consideră că diodele punţii sunt, de fapt, rezistenţe (nici nu e foarte greu, alea chiar au ceva rezistenţă).apoi uită-te din nou, considerând că ai o punte de diode... acum mai pare stabilizatorul ăla de tensiune pus degeaba acolo? :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări