Shambala Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 (editat) Dudi, masurarea beta la finali e bine sa o faci la macar 100mA, pt ca in general de acolo in sus firmele garanteaza liniaritatea (0,1-5A). Pt o precizie mai mare masori la 0,5-1A. Asa cum s-a scris, ai o problema daca totusi masuratorile se mentin si la 1A. Va trebui sa cauti alti finali... Doar ca idee, am gasit finali imperechiati la sange (sub 1%) - si cu cate o mica hartiuta lipita pe ei, cu valoarea scrisa cu pixul, in 2 ampuri de la PassLabs. Editat Decembrie 21, 2015 de shambala Link spre comentariu
player4 Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 (editat) Personal am reusit imperecheri bune (4-5%^), doar cu transzitori din loturi diferite (aici ma refer la PNP dintr-un lot si NPN din alt lot), referindu-ma in special la modelele MJL4281/compl si NJW3281/compl de la OnSemi. Din acelasi lot, am avut diferente mari intre NPN si PNP. Editat Decembrie 21, 2015 de player4 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Cum calculati voi procentul ala pe care tot il ziceti pe aici ? Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Presupune 2 valori diferite de hfe, 100 si 120 ( alese la plesneala ), cel de-al 2-lea este mai mare cu 17% decat primul, sau altfel spus primul este 83% din al 2-lea ( 100/120=0,83 => 83% ). Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 (editat) Vezi ca ai gresit Marian. Aia 17% nu sunt in ambele directii. Privit dinspre valoarea mai mica, procentul adaugat ca sa ajungi la valoarea mai mare este de 20%. Privit dinspre valoarea mai mare, scaderea procentuala este de 17%. Referitor la subiect, sincer sa fiu eu nu stiu cum dracu poti sa imperechezi PNP cu NPN la un procent de sub 1%.Mi se pare o gluma de marketing. Sau sa admitem ca ii imperechezi dar cu siguranta ca va exista o diferenta delta de temperatura in aparatul real care va spulbera aceasta imperechere. Pentru o schema bine conceputa ce-i sub 10% este ideal, ca sa nu zic pierdere de vreme si de bani. Editat Decembrie 21, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Da ai dreptate Raimond, my bad... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Pai si atunci pe care procent il consideram ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Asa nu ai durere de cap... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Leco, nu esti atent deloc ! Exact d-astia am si eu, si sint toti la 30%. Asta n-ar fi o problema, problema e la prefinali... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Pui aceiasi si la prefinali, am fost foarte atent! Eu aceia ii am ca prefinali. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Cati bani am pierdut eu pentru ca m-au pacalit ani de zile niste agenti de vanzari cu 8 clase , numai eu stiu... M-am ingrozit in ce eroare traiam. Norocul meu a fost ca seful meu de atunci cu 3 facultati facute la stat era si mai aerian ca mine si nu si-a dat seama niciodata de eroarea pe care o faceam cand cumparam marfa si primeam un discount mare care in realitate era mult mai mic Cica smecheria, hotia, ar fi cea mai inalta forma de inteligenta umana. Uite asa pricepe omul ca una se crede si alta e in realitate La subiect, Leco are o idee excelenta. Dudi foloseste aceeasi tranzistori , in acest fel se pastreaza acelasi pattern al distorsiunilor in tot etajul de iesire. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Cand faci un amplif cu 8 perechi de finali merge sa mai pui unu ca prefinal, dar cand faci cu o singura pereche de finali e aiurea.... Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Poi prefinalii merg in clasa A, daca ii polarizezi la un curent asa incat sa nu iasa ever din clasa A, dar sa aiba o rezerva generoasa, nu ar trebui sa influenteze prea mult. Evident, disiparea va fi mare, dar asta este. Dar daca ai pune 2 in paralel, cu ceva rezistente de echilibrare+ ceva reactie negativa? Ar creste beta, ar scadea zgomotul. La ce nivel, testeaza, vezi ce iese, dar dpmdv nu vei obtine nimic special, dar macar ai o ocupatie. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Pai prefinalii nu ies niciodata din A (poate doar in clipping). Nu inteleg ce zici in fraza din mijloc. Ce sa pun, 2 prefinali in paralel ?? N-am vazut in viata mea asa ceva.... Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Referitor la subiect, sincer sa fiu eu nu stiu cum dracu poti sa imperechezi PNP cu NPN la un procent de sub 1%.Mi se pare o gluma de marketing. Sau sa admitem ca ii imperechezi dar cu siguranta ca va exista o diferenta delta de temperatura in aparatul real care va spulbera aceasta imperechere. Pentru o schema bine conceputa ce-i sub 10% este ideal, ca sa nu zic pierdere de vreme si de bani. In acel caz a fost vb despre mosuri. De acord cu marketingul, dar totusi pe canalul ramas intact imperechierea era real sub 1%. Omul isi respecta cuvantul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum