Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Țiuit la un alimentator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Faptul că e impulsiv o dată pe secundă e clar că sursa intră în protecție și nu merge. Nu cred că s-ar datora faptului că ar fi probat-o fără sarcină. Trebuie să verifici ceva piese: redresarea și filtrarea la ieșire, electroliticul de filtraj de pe pinul de alimentare al controlerului.

Link spre comentariu

Cand ai spus "impulsiv" te refereai la tiuit inermitent sau suparator / violent? Cu mare atentie si bagare de seama, fara sa te curentezi, incerca sa strangi miezul transformatorului si vezi daca mai tiuie tot asa. Am mai intalnit surse in DVD playere care tiuiau, singura rezolvare a fost aplicare unor strauri de lac pe transformator.

Link spre comentariu

... aka ceva gen "piuuuu, piuuuu, piuuuu" etc, dar tonalitatea fiecărui "piuuuu" e diferită?dacă scuturi placa, se modifică ceva, sau piuie la fel?

când e vorba de transformatoare cu spire sau jumătăţi de "E"-uri slăbite, alea ţiuie continuu... ăsta ar fi un "ţiuit modulat"... în ciuda faptului că am "baftă" numai de defecte atipice, aşa ceva încă n-am întâlnit... doar ţiuitul tipic, şi atât.

în altă ordine de idei, numai mie mi se pare că electroliticul de la intrare e cam umflat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări