THOMAS Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) Nici eu nu spun ca 8K este ideal dar eu recomand 8K pentru ca am motive intemeiate . Si cand spun asta ma refer la Distorsiuni .... Viobio , am gresit cu eroarea ...deh sunt mai de la tara ... Pai tocmai THD este mare la 8K,chiar nu urmariti ce am postat eu la #10 ? Optim/ideal tocmai asta inseamna,o putere utila suficient de mare si un THD cat mai mic,eu asta inteleg! Editat Decembrie 29, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Nici eu nu spun ca 8K este ideal dar eu recomand 8K pentru ca am motive intemeiate . Si cand spun asta ma refer la Distorsiuni ....Viobio , am gresit cu eroarea ...deh sunt mai de la tara ...Parca de vorbea de SE ,nu de PP,SE cu Ra4K!!!Traful bobinat pt csu. Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) Nu viobio , suntem pe un topic ce se cheama Transformator de iesire Amplificator EL84 Push - pull, deschis de userul cuza asa ca se pare ca tu esti asta seara off topic Editat Decembrie 29, 2015 de romicap Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Nu viobio , suntem pe un topic ce se cheama Transformator de iesire Amplificator EL84 Push - pull, deschis de userul cuzaasa ca se pare ca tu esti asta seara off topic Ai 1-0 Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Pai tocmai THD este mare la 8K,chiar nu urmariti ce am postat eu la #10 ? Optim/ideal tocmai asta inseamna,o putere utila suficient de mare si un THD cat mai mic,eu asta inteleg! Da ...direct proportionalitatea dintre nr.de spire din primarul OT si thd... mai gresesc si eu ,mii de scuze . Link spre comentariu
Patefon Postat Decembrie 30, 2015 Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Ca sa nu mai deschid un topic adresez o intrebare. Ce impedanta ar fi necesara la un push pull cu EL84 si ce putere ? Detin doua transformatoare toroidale de iesire de Z=7Kohmi si 25W ce lampi finale se preteaza sa folosesc? Va doresc un an nou fericit cu sanatate si impliniri! Toata stima, un an nou plin de sanatate si realizari! Ca peste tot trebuie facuta o "negociere" cautand schimbul cel mai avantajos pentru utilizator. Referirea stricta la o anumita impedanta reflectata in conditii de sarcina artificiala face doar osciloscopul fericit. Ori nu asta este intentia. In mod real incinta acustica prezinta o variatie importanta a impedantei in functie de frecventa redata. Cresterea impedantei din secundar duce la o crestere a sarcinii din anod, tradusa prin rotirea in sens invers al acelor de ceasornic, a dreptei de sarcina in jurul punctului static de functionare. Tolanirea asta a dreptei de sarcina are ca efect scaderea puterii transferate sarcinii. Reactia negativa face si ea ce poate dar daca, fara reactie negativa, la 1000Hz ai 20W pe sarcina si la 50Hz transferi doar 10W atunci corectia reactiei negative este la limita si nu mai ai rezerva de amplificare pentru a obine celelalte beneficii ale reactiei negative. Probabilitatea ca scazand frecventa sa scada si factorul de amortizare este mare (tine totusi in principal de ce incinte manevreaza amplificatorul) iar aparitia unor coloratii de tip "submufer de porbagaj" posibila. Personal as face un schimb de 20% putere de iesire in favoarea dezacordarii sarcinii catre impedante mai mici decat cea de transfer maxim de putere. Astfel pe masura ce frecventa reprodusa scade lampa intra in regim de putere maxima. Outputul in tensiune fiind suficient reactia negativa lucreaza pentru limitarea tensiunii de iesire si creste factorul de amortizare. 7K mi se pare suficient (mai ales ca exista in dotare) dar nu as neglija si 6K daca incintele sunt dificile (Qts mare). Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 30, 2015 Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Poate ar fi bună depistarea originii acelor trafo, dacă au echipat un amplif şi ce lămpi funcţionau cu ele. EL84/6n14n nu sînt capabile să folosească decît jumate din puterea lor. S-ar stinge şi disputele. Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 La 20.12.2015 la 7:29, SHONELU a spus: Salut! Completeaza-ti locatia la profil. Da-mi un mesaj pe privat cu adresa si numele, sa-ti trimit niste tuburi, recuperate dar perfect functionale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum